Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego koleżanki z pracy mają problem z koleżankami zachodzącymi w ciążę?

Polecane posty

Gość gość

Chyba kiedyś te dzieci trzeba rodzic jak się chce je mieć, prawda? A ja zaobserwowałam ze osoby w mojej pracy te bezdzietne i niezamezne mają raku ścisk czterech liter na wieść o ciąży którejś z koleżanek ze aż się chce wykrzyknąc co się z nimi dzieje. Podkopywanie, pogarda a nawet wysmiewanie czyjegoś stanu to w mojej pracy niestety norma. Nie rozumiem co się z wami dzieje kobiety. Jest co raz to gorzej. Jakieś psioczenie, wyszukiwanie komuś ile przepracował zanim poszedł na L4, ocenianie ze któraś pewnie ma lewe L4. A co was to g.obchodzi? Z waszej kiesy to idzie?? Jestem pewna że te mądre księżniczki jak tylko zajdą w ciążę inaczej zaczną śpiewać. Ale na razie potrafią tylko wykluczać i dowalac kobietom w ciąży. Któraś z Was też się z tym spotkała? Opowiadajcie . Posłuchamy o zazdrosnych.

Gość gość
Każda ciąża jest inna i nie każda bezproblemowa (sama poroniłam to wiem), ale jak nie ma wskazań medycznych to jak widzę lewe L4 to mnie skręca. Albo takie co to "pracują" u teścia i idą na lewe zwolnienie jak tylko zobaczą dwie kreski.

Gość gość
Pare dni temu zalozylas identyczny temat :O Lecz się bo ci ta ciaza na mozg uderza.

Gość gość
Nie wiem gdzie ty pracujesz, bo u mnie normalnie zatrudniane jest zastępstwo i nikt ścisku nie ma. Owszem wcześniej był ale nie z powodu ciąży tylko porąbanego szefostwa, które nas obarczało pracą za nieobecne ciężarne ale nie do koleżanek mieliśmy żal tylko do przełożonych, na szczęście góra się zmieniła i jest ok, a póki co to ty jesteś awanturnicą jak widać po założonym temacie.

Gość gość
Poszlam na l4 bardzo szybko bo akurat naprawde mialam ciaze zagrozona (6 miesiecy przelezalam plackiem zgodnie z zaleceniami), wiedzialam ze w pracy beda gadac. No i gadaly... pracuje z praktycznie samymi kobietami i o dziwo mlode jeszcze bezdzietne nie mialy z tym problemu, mam z nimi super kontakt do dzis a te stare po 40stce majace juz odchowane dzieci to tak jadem pluly ze bylam w szoku...

Gość małgosiowa mama
"Posłuchamy o zazdrosnych" - i już wszystko o tobie wiem :o Myślisz, że komuś chodzi o twoją zapłodnioną komórkę i że kogoś twój płód obchodzi? Prawdopodobnie w twoim kołchozie obecni odwalają robotę za nieobecnych i szczerze mówiąc mnie też wkurza jak dziunie ledwie test zrobią już na L4 idą, bo nie mogą przy kompie w pracy usiedzieć za to potem w domu na kafe jak widać całymi dniami i już im nic nie dolega. Ja rozumiem, że początki są trudne i sama dwa miesiące przesiedziałam w domu, bo rzygałam jak kot ale jak to minęło to normalnie wróciłam do pracy, a na zwolnienie poszłam 2 tygodnie przed porodem. Rozumiem jeszcze te kobiety z fabryk czy marketów ale w biurowcach tak jak ja? No litości.

Gość gość
bo trzeba za nie pracować mądralo nikomu się nie uśmiecha mieć 2 razy więcej roboty gdy samemu ledwo się wyrabia osobę na zastępstwo też się nie przyuczy w kilka dni ja mam taką działkę ze to minimum kilka miesięcy co też jest potrójną robotą bo trzeba nad taką osobą non stop stać i jeszcze robić swoją podwoją swoją i ciężarną a obowiązków przybywa a nie ubywa

Gość gość
Ja też nie lubię oszustw, a sory - nigdy nie uwierzę, że 90% nagle zagrożonych. Jak ktoś uczciwie poszedł na zwolnienie to się takim gadaniem przejmować nie będzie - bo jest czysty i nie ma powodu by się przejmować oskarżeniami o wyłudzenie. A krętaczki przeżywają na kafeterii w myśl zasady uderz w stół a nożyce się odezwą.

Gość gość
No co za krowska z was!!! I to jest wina kobiety ciężarnej ze bierze L4 bo np.sue źle czuje? A przepraszam bardzo wy macie jakiś rentgen w oczach ze wiecie która "udaje " a która nie????? Widać od razu co z was za nasienie. A ja na ten przykład pracowałam w ciąży ile dałam rade ale nigdy nie patrzę krzywo na te co idą od razu na L4 . Co to znaczy od razu? Po miechu , dwóch, czy trzech, o matrony ? Nawet jak udaje to niech idzie, każdej kobiecie należy się w tym okresie odpoczynek jak psu buda . KAŻDEJ. Bo potem już go całe lata mieć nie będzie. A jak w miejscu pracy jest polityka ze obecni odwalaja prace za nieobecnych to jest to wina tylko i wyłącznie durne go kierownictwa

Gość gość
Ja się z czymś takim nie spotkałam, szefowa sama mnie wypchnela na zwolnienie w piątym miesiącu a koleżanki dzwonily i pytaly jak się czuję więc nie wiem o czym mówisz autorko :O

Gość gość
19:37 to u mnie jest na odwrót i to mnie stresuje