Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość girl with a pearl earring

Moja teściowa mnie zaskoczyła.

Polecane posty

Gość girl with a pearl earring

Moja teściowa to osoba, której jedynymi pasjami są sprzątanie i narzekanie. Mogłaby to robić na okrągło. Ale okey, jej życie - jej sprawa. Jestem po ślubie 10 lat i do tej pory miedzy mną a teściową układało się względnie dobrze. Ja zawsze starałam się mieć z nią dobre stosunki. Ona do mnie też zawsze miła i myślałam, że mnie szanuje. Ja ją szanowałam i zawsze byłam buforem pomiędzy nią a moim mężem (bo oni strasznie się drą - mój mąż potrafi się do niej tygodniami nie odzywać). Ja od dziecka uwielbiam wszelkie zajęcia kreatywne. Rysowanie, malowanie, rzeźbienie. Jest to dla mnie najlepsza forma relaksu i odstresowania. Także dwa dni temu teściowa była u mnie a, że dzień wcześniej malowałam farbami olejnymi portret syna, no i miałam wszytko na wierzchu. Ona wiedziała o mojej miłości do malowania więc się nie przejęłam "artystycznym nieładem", porozrzucanymi pudłami pełnymi tubek farby, nutką terpentyny w powietrzu itp. Ona nie skomentowała, ja nie zaczynałam tematu. Mój syn przyleciał do niej i "pochwalił się" jej, że mama dostała pod choinkę fajne kredki i pokazał jej drewnianą kasetę, którą kupił mi mąż. Teściowa spojrzała, uśmiechnęła się i zapytała konspiracyjnym szeptem "na ile mąż się szarpnął". A ja (głupia) odpowiedziałam szczerze, że zestaw kredek kosztował ok. 1100 zł. A ta do mnie, "że dobry Mikołaj" i z uśmiechem puściła do mnie oczko. Wczoraj mąż był u niej bo miał pomóc teściowi szafki montować. Pojechał rano o 9.00, ja jeszcze spałam. I teść pyta dlaczego nie przyjechałam, mąż mówi: "Kasia jeszcze śpi bo siedziała do 4.00 bo coś tam robiła..." Teść zdziwiony: "A co robiła do 4.00?". Na to wtrąciła teściowa: "Pewnie znowu się odstresowywała nad tymi swoimi g****ami..." Mojego męża zatkało i pyta: "Jakimi g****ami?". Na to teściowa: "Nad tymi jej malowankami. Ty też na łeb upadłeś, żeby jej kredki za 1100 zł kupować. Do sprzątania byś ją zagonił. Stara baba i w kredki i farbki się bawi." Na to mój teść na nią naskoczył i kazał jej się zamknąć i ta nafochowana poszła do kuchni. Po powrocie do domu, mąż mi o tym powiedział bo jak stwierdził sam był w szoku i poczuł się bardzo nieswojo bo ona jawnie mnie werbalnie zaatakowała co się nigdy wcześniej nie zdarzyło. Ja jestem w szoku. Dzień wcześniej u mnie była na kawie. Na wakacje wspólne ją zapraszałam bo dom zarezerwowaliśmy w Bieszczadach. Obiecałam do niej przyjechać pomóc jej firanki prasować. A ona takie jadowite komentarze za moimi plecami. I teraz sobie myślę co ona jeszcze o mnie gada po rodzinie. Myślicie, że powinnam puścić to w niepamięć i przejść do porządku dziennego czy zapytać ją wprost o co jej chodziło?

Gość gość
Daruj sobie, myślisz że ktoś, kto tylko sprząta i sączy jad zrozumie, że inni mają wyższe potrzeby? Prosta baba i tyle, nie pojmie tego.

Gość gość
Zapytaj wprost. Nie chowaj sprawy pod dywan, to tylko pogorszy sytuacje. W najgorszym wypadku posprzeczacie się, ale niech wie, że Ty wiesz co o tobie gada i że nie pozwolisz sobie na to.

Gość gość
Twój mąz to babska p*****lllucha,powinien sie wstydzić przenosić wiadomości.Prawdziwy facet załatwił by temat z mamą a nie zachowywał się jak wsiowa plotkara.

Gość gość
Wszystkie teściowe są takie same jak widać. Najlepiej się nie spoufalac bo i tak ci d.psko obrobi.Moja też zgrywała taką miła i serdeczną, a przypadkiem dowiedziałam się, że regularnie mnie obmawia.No i skończyły się kawki i pogaduszki.Widuje ją dwa razy w roku i jestem grzeczna i oficjalna. A tak ją lubiłam kiedyś....

Gość gość
gość dziś Szanowna Pani,proszę nie wrzucać wszystkich do jednego worka.To tak jak ja bym powiedziała że wszystkie synowe to osoby pozbawione człowieczeństwa,roszczeniowe i bezwzględne w swoich poczynaniach o kręgosłupie moralnym nie wspomnę. Po obu stronach są ludzie zli ale też są ludzie normalni,dobrzy. Z tym spoufalaniem to raczej starsi powinni wykazać dużą dozę braku bliższego kontaktu,to wtedy zaowocuje spokojem i dobrym zdrowiem.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Obiecałam do niej przyjechać pomóc jej firanki prasować x :D :D :D