Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podzielcie się wiedzą na temat karty ciąży, mam do Was pytania

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi czy: 1) Lekarz, który założy taką kartę ciąży, musi być lekarzem prowadzącym od tej pory? Czy można chodzić do różnych lekarzy z tą kartą i normalnie będą wipsywali dane i karta będzie ważna? 2) Czy jeśli będę chodziła z tą kartą raz prywatnie a raz na NFZ to jest jakiś kłopot później przy załatwieniach? Chodzi o to, że mieszkam w nowym mieście i nie mam pojęcia kto tu jest dobrym ginekologiem w mojej dzielnicy i pokrewnych, o kilku czytałam, ale nie mam nikogo poleconego przez bliską osobę :( Co jeśli pójdę do jakiegoś, on założy kartę a nie podpasuje mi jego zachowanie lub sposób prowadzenia wizyt, gadki itd? Dodam, że w ciąży jestem na pewno, bo jeden z lekarzy u których już byłam, zrobił mi usg i jest tam napisane że żyjący płód ma 7 tyg.itd. Karty mi nie założył, zastanawia mnie dlaczego. Byłam tak skołowana że zapomniałam w ogóle o to spytać...

Gość gość
Ja ciaze prowadzę co prawda w de ale myśle ze nie ma problemu by zmienić lekarza... Ja dostałam kartę ciazy na 2 wizycie i jest tam zaznaczone ze mogę badania wykonywać w rożnych przychodniach...

Gość gość
wazne zebys ja miala i zeby byly regularne wizyty ;) a kto tam co wpisuje to juz niewazne, byle lekarz;) i jesli chcesz dostac becikowe to staraj sie jak najszybciej o zalozenie karty bo masz czas do 10 tyg. niestety lekarze nie chca nieraz od razu zalozyc karty po stwierdzeniu ciazy. czemu nie pytaj mnie ;)

Gość gość
Nie chcą, bo jeszcze wszystko może się zdarzyć. Też założyli mi na drugiej

Gość gość
Ja dostałam kartę w 6 tc. Upominaj się. I mam w karcie i wizyty na nfz i prywatnie.

Gość gość
Mi tez nie dali odrazu, dopiero na 3 wizycie...

Gość gość
Ja na pierwszej wizycie bylam w 8tc a karte lekarz założył mi dopiero w 12tc. Chodziłam do 1 lekarza co prawda, ale miałam chęć chodzić też na nfz. Założyła bym 2 karty u 2 lekarzy, a jeden lekarz o drugim nie musi wiedzieć przecież.