Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma a jeśli nawet jest to jest najgorszym s*********m

Polecane posty

Gość gość

Boga nie ma a jeśli nawet jest to jest najgorszym s*********m

Gość gość
a ty chyba nie wiesz jakie meki w piekle lub czyscu bedziesz przechodzic za te bluznierstwa. juz ci wspolczuje.

Gość gość
jako dobry człowiek męki i piekło przechodzę całe życie, więc wp*****laj j****y katolu!

Gość gość
gość dziś A ty skąd wiesz,że on trafi do piekła?Tylko bóg może oceniać ludzi!Popełniłeś grzech ciężki ,bo przypisujesz sobie zdolność boga do oceniania losu ludzkiego!Idź do faceta w sukience się wyspowiadaj!

Gość gość
Jezus powiedział do swoich uczniów: Gdy brat twój zgrzeszy , idź i upomnij go w cztery oczy. Jeśli cię usłucha, pozyskasz swego brata. Jeśli zaś nie usłucha, weź z sobą jeszcze jednego albo dwóch, żeby na słowie dwóch albo trzech świadków oparła się cała sprawa. Jeśli i tych nie usłucha, donieś Kościołowi! A jeśli nawet Kościoła nie usłucha, niech ci będzie jak poganin i celnik! Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co zwiążecie na ziemi, będzie związane w niebie, a co rozwiążecie na ziemi, będzie rozwiązane w niebie. Dalej, zaprawdę, powiadam wam: Jeśli dwaj z was na ziemi zgodnie o coś prosić będą, to wszystkiego użyczy im mój Ojciec, który jest w niebie. Bo gdzie są dwaj albo trzej zebrani w imię moje, tam jestem pośród nich.

Gość gość
14:20 nie wiesz czym jest grzech ciezki. autor tematu bluzni przeciw bogu. proponuje poczytac Pismo Sw. i odpowiednia literature, np. swiadkowie bozego milosierdzia, maria simma - moje przezycia z duszami czysccowymi albo dziennieczek sw. siosty faustyny. przekonasz sie czym jest czysciec, dlaczego istnieje pieklo i czym jest boze milosierdzie. takie zuchwale bluznienie na pewno bedzie ukarane tym bardziej jak to robisz publicznie, buntujac innych, i jeszcze pewnie nie chodzisz na msze sw. od wielu lat. wspolczuje ci.

Gość gość
Czyściec to raczej wymysł Kościoła. A pismo święte to spis bzdetów spisanych przez ciemniaków na pustyni. Bóg to fiut, prawdopodobnie w ogóle nie istnieje. Piekła być może również nie ma, już nie mówiąc o jakimś czyśćcu.

Gość gość
alez owszem, to wszystko istnieje, przekonasz sie szybciej niz ci sie wydaje.

Gość gość
Piekło to inni ludzie :-)

Gość gość
alez owszem, to wszystko istnieje, przekonasz sie szybciej niz ci sie wydaje xxxx xx Istnieje w twojej łepetynie kretynie. Kościół cie zaprogramował od urodzenia, sprali ci mózg bajkami o Bogu, piekle i czyśćcu.

Gość gość
Do 14:49 Uważaj bo już cię straszą że cie zabiją :-)

Gość gość
A jakież to męki piekielne czekają na tych, którym dzieło rzekomego Boga nie do końca się podoba?

Gość gość
Nie przeszlam zapewne tego zlego co ty, bo widac w tobie duzo nienawisci, zlosci i gniewu-masz prawo. co sie stalo? ktos ci zrobil krzywde? ja tez mam nieciekawy okres-trace prace, ktora kiedys byla praca moich marzen. powod-zly czlowiek w niej. i co sie stalo????? prosilam go o pomoc, a on nie chcial pomoc. pomodlilam sie o cos innego i dostalam d razu. wiesz o co? o dziecko. pozdrawiam i zycze ci duzo slonca i duzo dobrych ludzi na twojej drodze.

Ukarani będą ci co chcą ukarać innych, a wszyscy bluźniercy będą w raju. Ci co zabili Jezusa i zabijają wierzących są u boga na 1 miejscu.

Gość gość
Co za bajki. Na bank i bez tych modlitw byś zaszła w ciążę, ot co...:)

Gość gość
Pomodlę się za Ciebie!

Duch święty i jezus oraz jego ojciec jahwe oraz mahomet i allah to psia kupka na chodniku. Kto ją sprzątnie? Kto ma tyle odwagi?

Gość gość
Będę sprzątał. W pokorze i czołobitności swojej. Na wieki wieków amen... ...qrwa!! Co znaczy to "amen"???

Amen oznacza koniec. :classic_cool: Do siedzącego na wózku inwalidzkim (ponieważ nie ma już nóg) podchodzi ksiądz i mówi. -Bóg cię kocha! Na to z pewnym przerażeniem gość odpowiada -Ciekawe co by było jakby mnie nie lubił? :o

Gość gość
Bóg tak naprawdę najbardziej kocha najgorszych sk*rwieli, spójrzcie jak wygląda świat. Wierzę w boga, ale nie w jego katolicką wizję, czy wizję jakiejkolwiek innej religii, wierzę, że istnieje byt, który to wszystko zapoczątkował, zaprogramował, że to nie wzięło się znikąd, ale sądzę, że próba ustalenia jak działa to rzucanie na oślep. Można tylko dywagować i wnioskować, a z konstrukcji świata wnioskuję, że to coś musi lubić ludzi silnych, złych, sk*rwieli bez skrupułów, psychopatów i wyrachowanych fiutów, oraz szmaty k*rwiące się za hajs, a nienawidzić dobrych, słabych, życzliwych i biednych, bo tacy zawsze mają pod górę.

Gość gość
Ja sam sobie bronię, tylko dlatego, że taki ktoś mnie stworzył to nie oznacza, że ja muszę być taki sam. Prawda?

Gość gość
Bóg mówi poprzez proroków współczesnych , że piekło nie jest przeznaczone i zbudowane dla ludzi , i powtarza, iż nikogo tam nie zrzuca , ale siły piekielne pracują nad tym i w dzień i w nocy aby wszystkich nas tam ściągnąć podług swego wiecznego buntu . Bóg prosi aby ludzie sami sobie tego miejsca nie wybierali , gdyż wielu umierających bez spowiedzi sami się(pod wpływem złego ducha ) osądzają i samowolnie wybierają to miejsce bez Boga . Gdyby oni wiedzieli jak tam jest nie dali by się oszukać . Oczywiście nie dotyczy to tych którzy są religijni i praktykują wiarę i modlitwę , ci na ostatniej drodze nie dają się oszukać i bez przeszkód przechodzą zaświaty do nieba .

Gość gość
Piszesz tak bo bylas tam czy jak? To czemu ludzie tacy wierzący a tacy wredni dla drugiego człowieka?piekło i niesprawiedliwość jest na ziemi a tam jak pochowaja to w końcu święty spokój .okropnie nie podoba mi się to straszenie piekłem,to jakas forma wychowawcza dla dzieci? Ja juz duza i na mnie nie działa.To ze nie wierze to nie znaczy ze nie stosuje się do zasad moralnych ,społecznych.

Gość gość
Tak Bóg sobie stworzył ziemię i nas i siedzi tam na górze i się bawi nami? Ludzie zawsze muszą wymyślić coś ze istnieje by tłumaczyć wszelkie zło i dobro tego świata :) po prostu to jakaś terapia psychologiczna?pomodle się i od razu lżej się żyje w tym j*****m piekle ziemskim.?

Gość gość
Czyściec to wymysł kościoła. Chrystus o tym nie mówi.