Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zdobyć normalną pracę gdy nie ma się znajomości?

Polecane posty

Gość gość

Normalną czyli nie w sklepie na zlecenie,a taka dającą możliwość normalnego godnego życia.

Gość gość
Jeśli nie masz dobrego fachu w ręku, to bez znajomości tylko wykładanie towaru albo telemarketing. Oczywiście na śmieciówce.

Gość gość
1) zdobyc fach i prace 2) zdobyc znajomosci - isc na miasto, poznac ludzi, isc na targi pracy, targi branzowe i tam dzialac... niestety zeby zainteresowac ludzi swoja osoba to trzeba byc komunikatywnym, dobrze wygladac i tez miec jakies umiejetnosci o ktorych mozna opowiedziec i ktore sie moga w danej branzy przydac... tak sobie od tak zdobyc prace za gruba kase gdzie bedizesz u "znajomego" lezec****atrzec jak na facebooku ludzie posty dodaja to sie nie da

Gość gość
Trzeba skończyć dobre szkoły, kursy (edukacja nie kończy się na jednym tytule, stale trzeba się dokształcać), a następnie doświadczenie. Jeśli nie masz znajomości, to na początku będą to prace za niewielkie pieniądze, ale w takich miejscach zdobywa się doświadczenie, a po czasie zaczyna szukać czegoś lepszego. Jak się znajdzie, to się zmienia pracę, po czym znów zdobywa doświadczenie i tak aż będziesz w stanie spełniać warunki do zatrudnienia w wymarzonym miejscu. Oczywiście, jak nie masz znajomości, to nie masz gwarancji, ale jak masz mocne wykształcenie i doświadczenie, umiejętności, to szanse są wysokie.

Gość gość
Trzeba zainwestować w seksowną bieliznę i kusą kieckę oraz bluzkę z dekoldem:P

Gość gość
ale pieprzysz slogany... ludzie z doswiadczeniem i kwalifikacjami zarabiają grosze

Gość gość
o widzę, że kuźwa same specjalisty od siódmych boleści się wypowiadają,

Gość gość
mama takich w pracy baranów po kilku fakultetach

Gość gość
Możesz podać że masz wyższe a potem powiedzieć, że skoro masz absolutorium i zdane egzaminy to prawie to samo :P ale to masz powiedzieć dopiero jak już dostaniesz się do koryta :P ups! Ucz się od najlepszych zawodników :P

Gość gość
Ja pisałam o 14:36 I (przynajmniej w mojej branży) większą uwagę skupiają na wykształceniu średnim niż wyższym (no i doświadczeniu). Więcej ogłoszeń widzę, w których wymagane jest średnie techniczne niż wyższe. Potem są ogłoszenia, gdzie wymagane jest średnie LUB wyższe i zaledwie garstka taki, gdzie wspominają o wyższym. Przynajmniej było tak, kiedy ja szukałam pracy dwa lata (to się tylko rozglądałam, bo i tak nie szukałam wtedy w zawodzie) temu i kilka miesięcy temu. No i doświadczenie, umiejętności. Zawsze byłam pytana czym zajmowałam się w poprzedniej pracy, co jest moją mocną a co słabą stroną. Bo co z papierka, jak nie ma umiejętności. Jak się nie ma pleców, to trzeba małymi kroczkami piąć się w górę ale trzeba pokazać, że coś się potrafi.

Gość gość
gdzie ludzie z doswiadczeniem i umiejetnosciami zarabiaja grosze? to chyba doswiadczenie w waleniu konia i umiejetnosci w narzekaniu... jak ktos ma cwierc mozgu albo gazety czy przegladarke zna to wie w jakich branzach jest kasa

Gość gość
Facetowi łatwiej!!! I o lepszą pracę i o lepsze zarobki. Kobieta to jedynie korporacji po znajomosci, biuro, sprzątanie i sklep i to za grosze. Fakt niektórym się udaje, ale to nieliczne jednostki mowie oczywiście o kobietach

Gość gość
Ja kiedyś usłyszałam od niedoszłego pracodawcy,że w dzisiejszych czasach osoba bez studiów to niedorozwój, który się niczego nie nauczy szybko.Wymagania kosmiczne,a w zamian oferował najniższą krajową. Wyższe magisterskie,angielski,niemiecki,prawo jazdy,paszport,być dyspozycyjnym tego wymagał,a sam jak zaczął stękać po angielsku bardzo mnie rozbawił i podpadłam:-)

Gość gość
Moja rada taka,żeby wysyłać do oporu CV,ale tylko tam,gdzie spełniasz wymagania.W końcu się uda,tylko na prowincji załatwia się pracę z polecenia,po znajomości. Jak szukają z wyższym ekonomicznym na przykład i doświadczeniem na podobnym stanowisku to bez sensu wysyłać CV kiedy nie spełniasz warunków. Na zadupiu musi wylecieć polecony,wtedy ma szansę przypadkowa osoba zająć jego miejsce.Przykładowo znajomej udało się do biura podróży na miejsce niekompetentnej dziewczyny,która odstraszyła klientów. Uroda nie ma znaczenia,jak ktoś naraża firmę na straty:-)

Gość gość
Stale są ogłoszenia dla szukających pracy,ale w konkretnych zawodach najczęściej. Nie można po skończonym z biedą LO oczekiwać jakiejś super pracy

Moim zdaniem warto przeszukać różne strony i znaleźć jakieś oferty pracy, które po prostu wymagają dobrego doświadczenia. Można też zacząć od bycia stażystą a potem dopiero zacząć pracować :)

>>>ale pieprzysz slogany... ludzie z doswiadczeniem i kwalifikacjami zarabiają grosze<<< x To właśnie jest najgłupszy slogan, wszystkich głupich nierobów :(.