Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cesarka jak to jest

Polecane posty

Gość gość
Nieee, polozne sie nim zajmuja ;) Mi tylko nie chcialo im sie do piersi przystawic i mialam opozniona laktacje, prawie ja stracilam...

Gość gość
No właśnie, jeszcze laktacja! Po cc zawsze opóźniona?

Gość gość
To zalezy. U nas opieka byla wspaniala jesli chodzi o przygotowanie do cc i po operacji. Ale te od noworodkow okropne. Dobrze, ze byla taka pani mariola ze szkoly rodzenia i zwrocila im uwage ze to juz drugi dzien po cc a one jeszcze dziecka nie przystawily tylko ciagle bebikiem dokarmialy. Maly po tym bebiku tak sie darl ze masakra! Ale udalo sie jakos . 2 miesiace karmilam. Potem bebilon.

Gość gość
A jak jest z obchodem? Jak to wygląda po cesarce?

Gość gość
Normalnie, tylko lezysz. Jak juz zdejma opatrunek to ogladaja rane :p

Gość gość
A golenie przed? Same robiłyście czy ktoś Wam pomagał? Mi brzuch przesłania wszystko i zostaje ewentualnie jakoś z pomocą lusterka. Ale boję się, że jak zrobię to w domu to nie daj boże dostanę jakiegoś podrażnienia i będzie lipa (a czasem mam po goleniu zaczerwienienia, podrażnienia), a jak zostawię na ostatnią chwilę do szpitala to nie dam rady.

Gość gość
Lepiej poproś męża żeby cię ogolil w szpitalu tak golą że masakra, mnie piekło całe krocze bo teraz golą golarkami elektrycznymi na sucho wszystko :/

Gość gość
Nie robi się teraz lewatywy przed cc, po prostu na 12 h przed nic nie jesz. Polecam majtki siateczkowe Hartmann są mega delikatne i w ogóle nie podrazniaja i nie przyklejaja się do rany. Podkłady poporodowe Hartmann też u mnie najlepiej się sprawdziły. Do mycia rany zaopatrz się w mydło lub żel biały jeleń

Gość gość
Ja rodzilam 6tyg temu, mialam wywolywany porod w 37tc przez cholestaze z porodowej po 8h mimo rozwarcia trafilam na operacyjna (cora miala ulozenie wysokie gowkowe czy jakos tak przez co nie wchodzila w kanal rodny) i zrobili mi cc (bez narkozy). Podczas zszywania mialam atak dusznosci i zwymiotowalam (podobno norma po znieczuleniu). Szybko doszlam do siebie, przeciwbolowe bralam tylko 2dni bo stwierdzilam ze nie bd sie faszerowac lekami, dzien po i tak smigalam po korytarzu. Normalnie sie mylam i moczylam rane (jedynie zamiast zelu ppd prysznic uzywalambmydla w plynie BIALY JELEN) i wszystko ladnie sie goilo. Jedyne co to balam sie depilowac bezposrednio na "rance". W szpitalu bylam 9dni bo cora miala zoltaczke.

Gość gość
Nie polecam zadnych majtek. Majtki najlepiej jesli znajduja sie pod rana. Rana ma idealny dostep do powietrza i material nie zachacza o szwy.

Gość gość
Nie robi się teraz lewatywy przed cc, po prostu na 12 h przed nic nie jesz. Polecam majtki siateczkowe Hartmann są mega delikatne i w ogóle nie podrazniaja i nie przyklejaja się do rany. Podkłady poporodowe Hartmann też u mnie najlepiej się sprawdziły. Do mycia rany zaopatrz się w mydło lub żel biały jeleń x Szczególnie jak masz cc nieplanowane to nie jesz tych 12 godzin.

Gość gość
Wlasnie ten wpis jest jakis kontrowrsyjny.

Gość gość
Jak majtki maja przykleic sie do rany!?!?! Rozumiem zachaczac o szwy ale przykleic! Wogole to mi polozna mowila, ze nie mozna jest 6h. U doroslego czlowieka 6h to na czczo.

Gość gość
Mam zaplanowaną cesarkę, ale zależy mi na tym, żeby dziecka nie karmili butelką W OGÓLE, jest taka szansa? Chce miec dziecko jak najszybciej i karmic je tez jak najszybciej.. Jak to wyglądało u was?

Gość gość
A czy wiedząc, że czeka Was cesarka miałyście swój plan porodu, gdzie zaznaczałyście czy chcecie żeby dziecko było dokarmiane, kangurowane przez ojca, szczepione lub nie itd. czy wypełniałyście ten szpitalny standardowy?

Gość gość
Jak majtki maja przykleic sie do rany!?!?! Rozumiem zachaczac o szwy ale przykleic! Wogole to mi polozna mowila, ze nie mozna jest 6h. U doroslego czlowieka 6h to na czczo. x Najlepiej być na czczo i do planowanych cięć właśnie tak się podchodzi. Jak jest cięcie nieplanowane to nieplanowane.

Gość asdsas
Autorko czemu tak histeryzujesz? Wszystkiego się boisz, zachowujesz się, jak nastolatka. Jak poradzisz sobie z dzieckiem? Też będziesz o wszystko wypytywać na kafe? Taka niezaradna i zagubiona jesteś, aż mi żal tego dziecka . Dziewczyny Ci odpowiedziały na wszystkie pytania, a Ty wymyślasz następne. Ogarnij się kobieto