Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małe przemyślonko

Zadziwia mnie katolicka obłuda

Polecane posty

Gość gość
pokojowa madonna allium się odezwała :o nie masz argumentów więc oceniasz i drwisz podczas gdy dziewczyna pisze całkiem racjonalnie i do rzeczy. rakiem to jesteś ty, jednym wielkim nowotworem kafe :o

to że autorka ocenia i drwi już ci nie przeszkadza ?:D " jak kali ukraść .....:D

Gość gość
ić stont allióm

Gość gość
Bog jest dla kazdego !a jak to wykorzystacie to juz wasza sprawa!

Gość gość
nie! bóg jest tylko dla allium jak ktoś wierzy w boga na swój sposób to wierzy w jakąś mityczną moc i jest bojowo nastawiony no bo jak to tak? wiara w boga bez przepisów, papierologii, gadżetów i usystematyzowanych obrządków?

nie kochanie , wiara w Boga bez Biblii jest wiarą w boga :) niczym więcej , a wieć wiarą w to co sami sobie wymyślamy , w to co myślimy o Bogu i w to co nam się wydaje ,ze Bóg myśli o nas . Człowiekowi do wiary w Boga potrzebna jest tylko Biblia - nic więcej . A nawet jeśli i Jej nie ma ma siłę Bóg dać się poznać człowiekowi w inny sposób . Ale w Polsce Biblii jest pod dostatkiem - coż więc stoi na p przeszkodzie , żeby poznawać Boga takim jakim jest naprawdę?: ?:)

Gość gość
wlasnie TAK ,nie inaczej!

Gość gość
Bez względu na to jak bardzo niespokojny staje się ten świat, lud Boży może być spokojny i mieć pełną radość, gdyż nasz Pan obiecał specjalną ochronę, kiedy jest ona najbardziej potrzebna.

no i AMEN :) a na niepokoje i strach polecam Psalmy - wiele z nich było napisanych w cięzkich czasch dla czy to Asafa czy Dawida - opisy ich trosk i błagań zanoszonych do Boga dają wiele do myślenia . Ale słowa wdzięczności i uwielbienia dla Boga który jest Pomocą z Nieba , Księciem Pokoju , Ucieczką i Schronieniem ....

Gość gość
allium jesteś nawiedzona :o szkoda czasu na dyskusje z tobą skoro dla ciebie wiara w boga bez biblii nie jest wiarą w boga :o i nie rozumiesz, że to tylko kwestia wiary. Czy ci sie to podoba czy nie biblię napisali tylko ludzie i chcesz sobie wierzyć to wierz, że bóg przez nich przemawiał ale nie wmawiaj innym, że jedynie ty wierzysz słusznie, a wszyscy inni się mylą. Na świecie jest mnóstwo religii i ich wyznawcy wierzą w dobrego, miłosiernego Boga potrafią żyć w zgodzie z nim, czynić dobro choć w rękach nigdy Biblii nie mieli i twoja wiara nie jest w tym momencie słuszna jako jedyna na świecie. Jesteś nadętym jak balon moherem, który z chrześcijaństwem i prawdziwym katolicyzmem nie ma nic wspólnego i wstyd mi za ciebie. Ja jestem katoliczką, w takiej rodzinie się urodziłam uznaje chrześcijańskie wartości i szanuję Biblię ale nie krytykuje wierzących, których wiara nie opiera się na biblii i uważam, że jeżeli czynią dobro oraz na swój sposób modlą się to są tak samo mili naszemu jedynemu Bogu, wspólnemu dla nas wszystkich i mogą go sobie nazywać Jahwe czy Ulabula, bo nie to jest ważne.

Gość gość
ić stont allióm :o

Gość gość
Paweł doświadczał Bożego planu zapasowego ciągle na nowo! Ten apostoł przeżył rozbicie okrętu, był ścigany przez złodziei, więziony, oskarżany o zdradę i przygotowywano na niego zasadzki, ale w każdym kryzysie Bóg miał zapasowy plan wybawienia

Gość gość
Patrz i to wszystko bez Biblii? Kurcze! jednak można!

Gość gość
Bogobojna allium tłucze dziec do upadłego, bo to nie ludzie i poleca nam psalmy :D Zjedz snickersa krowo!

gość dziś od razu widać ,ze twoje chrześcijaństwo a nawet katolicyzm jest po prostu kontynuacją urodzenia w takiej rodzinie a nie wyborem . Stąd to pomieszanie z poplątaniem , stąd to lekceważenie Bożego Słowa , stąd wiara w swoje własne wymysły na temat Boga czy dla ciebie boga raczej ...

na świecie jest mnósto religii - to prawda i wszystkie te religie są prawdziwe ? jak to możliwe ? skoro wierzę ,ze Jedynym Bogiem jest JAHWE to jak mogę jednocześnie wierzyć że bóg jakiś Ubulele jest rówież prawdziwy ? czy to nie jest sprzeczność ?

I NIE JEST PRAWDĄ , ŻE IMIĘ JEST BEZ ZNACZENIA . dlaczego ? czy majać na imię np. Gosia reagujesz na imię Marzena ? czy wiedząc ,ze ktoś ma na imię Jan zwracasz sie od niego - Szymonie ? Po to każdy z nas a nawwt Bóg ma imię . Bo to ono jest pierwszym wyznacznikiem naszej tożsamości .Ono kierunkuje naszą uwagę . Ponadto Biblia mowi ,ze tylko w imieniu " Jezus " jest zbawienie . No , ale co tma Biblia - czyli i Boże Słowo wie ....

Gość gość
allium dziś na świecie jest mnósto religii - to prawda i wszystkie te religie są prawdziwe ? jak to możliwe ? xxxx Ja nie powiedziałam, że wszystkie są prawdziwe nie zmyślaj moherowa psychopatko!!! Naucz się czytać, a potem dyskutuj Ty jedyna słuszna oblubienico boska :D

Gość allium
Zdaje się że sama masz problemy nie tylko z czytaniem ale i rozumieniem tekstu . Rozumiesz w ogóle pojęcie dyskusji? Skąd ta agresja? Nie potrafisz rozmawiać merytorycznie ? potrzebujesz podpierać się wyzwiskami to słabo świadczy o twojej wierze i o twojej kulturze

Gość gość
agresja? ja się tylko z ciebie śmieję czego ty przeboleć nie możesz :D

Gość wieczna narzeczona
w Biblii jest np. potepienie sodomii, ale i też nakaz miłosci bliźniego i nie sądzenia innch... jak to sobie poukładać? kochac gejów, czy ich tępić, skoro grzeszą?;)

Biblia mówi że masz kochać grzesznika czyli człowieka który jest gejem ale nie pochwalać tego co robi. Dla wielu jest to trudne gdyż utożsamiają czyny których dokonuje człowiek z nim samym a przecież Jezus był takiemu postrzeganiu człowieka przeciwny

Naprawdę Wydaje ci się gościu że twoje drwiny ze mnie robią na mnie wrażenie? Przecież to sobie i swojej wierze wystawiasz świadectwo, nie mnie

Gość gość
allióm... ić stont!