Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpytaoklin

Czy wasi lekarze pediatrzy albo połozne

Polecane posty

Gość gośćpytaoklin

mówiły, że noworodek albo niemowlę powinno spać na tym klinie, który unosi główkę? Pytam bo mi położna kazała wsadzić ten klin ale teraz trochę poczytałam i mam mieszane uczucia bo ponoć to nie zdrowe dla kręgosłupa no i moja córka (3miesięczna) zjeżdza z niego w nocy i śpi w poprzek łóżeczka. Dodam, że po jedzeniu nie ulewa więc może już wyciągnąć jej ten klin? A wasze dzieci jak spały? Zupełnie na płasko czy na klinie? A jeśli na klinie to do jakiego wieku?

Gość gość
moje dziecko miało zalecony klin ze względu na bezdechy ale długo na nim nie spał

Gość gośćpytaoklin
No ja pamiętam tylko, że tuż po porodzie jedna położna też powiedziała, że dziecko powinno mieć główkę wyżej ale to w końcu był noworodek więc może to ze względu na to, ze nie wiadomo czy ulewa czy coś takiego...tak w razie ,,w". A jeśli chodzi o trzy miesięczne dziecko to już nie wiem...może już tego nie potrzebuje. Zapytam jeszcze jutro pediatry bo mamy szczepienie.

Gość gość
jeżeli nie ulewa i nic się nie dziej, to nie potrzebuje klinu

Gość gość
Miałam klin no wyczytalam ze tak nie będzie się ulewac i to ale fizykoterapeutka powiedziała nie nie nie. Poduszka nie. Moja ma teraz 9m i widzę ze lubi miec cos pod Glowa wiec kupiłam jej cienka poduszkę ale tez nie śp na niej zawsze

Gość gość
tylko, jeśli ulewa lub przy katarze

Gość gośćpytaoklin
ok dzięki to chyba jednak wyciągne skoro i tak z niego zjeżdza i nie ulewa :)

Gość gość
moja dwójka nie spała na tym klinie,czasem zdarzało się, żeulało dziecko to po jedzeniu i odbiciu kladłam na boku. Przy katarze podkładałam książki pod nóżki łóżeczka od strony poduszki, żeby główka była wyżej. I tyle.

Gość gość
A nie da się adekwatniej zatytułować posta, aby każdy wiedział czy ten temat go interesuje czy nie? Czy nie lepiej byłoby zatytułować "spanie noworodka na klinie" itd?

Gość gość
Jeśli nic się nie dzieje, dziecko zdrowe, to nie widzę sensu. Tym bardziej, że skoro zjeżdża, to pewnie mu tylko przeszkadza.

Gość gość
gość dziś Popieram Cię w 100%! Połowa tematów tutaj ma tytuły, które nic nie mówią.