Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy dziecko powinno spać w swoim łóżku?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka w tym roku skończy 3 lata, od zawsze miała kłopoty z zasypianiem sama. Do roku musialam ją nosic, inaczej był straszny płacz. Ale spala w swoim lozeczku. Jak skonczyla rok, nie śpi w swoim łóżku w ogóle. W dzień muszę się przy niej położyć, żeby zasnela, na no tak samo. Ma osobny pokój, sama wybierała sobie nowe lozko, które służy tylko do zabawy w dzień... Jak próbuje ją położyć do jej lozeczka zaczyna płakać i ucieka do naszego. Nie przeszkadza mi to w sumie tak bardzo, lubię jak się do mnie przytula, ale śpi w poprzek, co jest średnio wygodne, no i powinna chyba spać juz u siebie :/

Gość gość
Przestań panikować! Moze powinna sobie juz sama robić kanapki a na obiad przyrządzać kurczaka faszerowanego?? Ma na wszystko czas-widziałaś dzieci ktore chodzą do szkoły śpiące z rodzicami? Nie? No, ja tez nie. Moja ciotka latami sie leczyła zeby zajść w ciaze i jak sie jej udało 2x to dzieciaki spały z nia w lozku. Bujala jak były mniejsze a pozniej spała z kazdym w lozku i sami (chłopcy) zrezygnowali ze spania z mamusia. Pierwszy miał mniej niz 5 lat bo akurat wtedy ciotka urodziła drugiego syna. Kazde dzidcko ma na wszystko czas i na sile zmuszanie go do czegos to raczej nie jest właściwe rozwiazanie. Cierpliwości ;)

Gość gość
Od pierwszych dni. Inaczej są takie właśnie problemy i nerwy.

Gość gość
Nie zmuszaj się ani jej do rozdzielenia. Może jeszcze tego potrzebuje. Mój syn śpi w swoim łóżeczku w osobnym pokoju odkąd skończył 5 miesięcy, ale nadal jest karmiony piersią (ma 14 m-cy). Podejrzewam, że jak będzie odstawiany, to też będzie potrzebował wspólnego usypiania (teraz jest odkładany). Na wszystko przyjdzie czas. Twoja córeczka jest jeszcze malutka.