Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wam osobiście stało się złego podczas rządów PO?

Polecane posty

Gość gość

mnie łatwo nie było, ale ostatnie 4 lata to jednak małymi kroczkami, cały czas coraz lepiej, a nie jestem nikim ważnym, zamożnym ani ze znajomościami.

Gość gość
Znacznie wzrosły POdatki, ZUS, rozbuchała się biurokracja, np. kiedyś wniosek o pozwolenie na budowę to była jedna strona, teraz - sześć. Utrudnienia w egzaminach na prawo jazdy, las fotoradarów itd.

Gość gość
które podatki "znacznie" wzrosły, konkretnie, poza VAT (raptem o 1%)?

Gość Mario Candarelli
POsrańce namawiali na siłę aby przystąpić do OFE , chcieli karać za to , że każdy Polak musi swoje składki ZUS musi do OFE wpłacić, więc pod karą administracyjną wybrałem OFE i nagle się dowiedziałem, że RZĄD ukradł te moje pieniądze w OFE ! Koleżanki, koledzy, szwagier, dziewczyny z rodziny , pracowali za grosze na 'kawałek chleba' i za moment Aśka napisała , już nie ma zakładów ceramiki i kryształów w Zawierciu , Małgosia za chwilę napisała do mnie , naszego dziewiarstwa i włókiennictwa już nie ma w Łodzi , a Zenek napisał , naszej huty Beldon nie ma nawet na mapach a robiliśmy wyśmienitej jakości narzędzia , można wyliczać teraz co pozostało po rządach POsrańców , - lasy państwowe jeszcze pozostały i dzięki Ci Panie !

Gość gość
przemysł w Polsce likwidowano w latach 90., a więc nie za rządów PO.

Gość gość
za mało się nakradłem i teraz klepię biedę :(

Gość gość
to ze kocham swoją ojczyzne i ważna dla mnie jest historia mojego kraju nazywany byłem naziolem ,za to ze jestem wierzący byłem wyszydzany i wyśmiewany,za to że mam pewne wątpliwości i zadaje pytania dotyczące katastrofy smoleńskiej nazywany jestem idiotą i oszołomem ,ze szmaci sie zmarłego prezydenta i inne osoby które z nim zgineły ,to ze mój sasiad kaleka pracuje za słoik dzemu na godzine (takie mamy stawki)i pracodawca mu nie zawsze wszystko wypłaca a prawo jest takie ze nic mu nie mozna zrobic i mógł bym pisac jeszcze do rana

Gość gość
0;53 balcerowicz likwidował przemysł w polsce a po i nowoczesna jest klonem balcerowicza nastawieni tylko na zadłuzanie i wyprzedawanie kraju

Gość gość
Kiedys nie musiales/as sie zadluzac, zeby meic mieszkanie. miesdzkania byly panstwowe i byly kiedys cos takiego jak ksiazeczki mieszkaniowe. Osoby naprawde niepelnosprawne zyja o chlebie i wodzie. przyklad. Mam babcie z alzheiemrem i dziadka z parkinsonem () Maa rzucila prace i nie dostala zadnej pomocy, nawet pielegniarki zeby przyszla sprawdzic co sie dzieje. Przyjezdzaly co chwile baby w eleganckich wozach i nie chcialy spojrzec na stan babci, za to chetnie patrzyly w wyciag konta babci. Za to wiele osob, które nie potrzebuja zasilku, ani oplacania zusu (w sumie o to ostatnie tylko chodzilo bo mama nie mogla pracowac sobie na emeryture, pal licho reszte grosza) a sie okazuje, ze "chorzy" dziadkowie chdoza na zakupy i ida gotowac obiady swoim "opiekunom"

Gość gość
z******i mi pączki z sklepiku w szkole

Gość gość
Przyszedł nakaz zapłaty za abonament,który to premier Tusk nakazał przestać płacić jak obejmował rządy.A to co mówił skrupulatnie usunięto z sieci.

Gość gość
to złego zrobili ze wmawiają ze Polska jest zerem ze musi siedziec cicho bo polacy mają mieć zawsze jakies kompleksy bo strasza co swiat powie ja jezdze po swiecie wiec swiat niech sie swoim wstydem zajmie nie naszym ,gdy PIS próbuje nas wyciągnąc troche z tego kąta w którym trzymała nas PO zaczyna sie histeria i pokazywanie gdzie nasze miejsce

Gość gość
Place więcej za śmieci, wzrósł zupa, dostałem mandatnbo jechałem 42;km/h po drodze krajowej.

Gość gość
No a więc wprowadzono chore egzaminy teoretyczne na prawo jazdy i nie mogę zdać. Zapłaciliśmy za abonament 250zł. Opłata za śmieci wzrosła z 8zł za osobę do 12zł. Przebudowano dworzec centralny w Warszawie likwidując wiele przydatnych sklepików zastępując je drogimi z kawusią i jakimiś brzydkimi szmatami.

Gość gość
Aha znacznie zdrożały bilety ZTM. Generalnie jak widzicie jest drożej, a zarabiam tyle samo niestety stanowisko od 2 lat to samo.

Gość prezes peowski
Mi najwiecej szkody wyradzila PO tym ze przegrala wybory a PIS wysiudal mnie ze stolka wiceprezesa i skonczyla sie moja synekura. Mojego partyjnego kolesia ktory mnie wciagnal do spolki i dal intratna posadke tez wysiudano. A szkoda bo mielismy fajna prace. Chociaz slowo "prace" powinienem napisac w cudzyslowie bo przeciez wcale tam nie pracowalem. Cala moja "praca" polegala na figurowaniu na liscie plac. Nawet nie musialem pokazywac sie w firmie ale czasem sie pokazywalem gdy urzadzalismy jakis bankiet za publiczne pieniadze. Wtedy wiadomo - sluzbowa droga limuzyna, drogi gajerek, drogi zegarek i mlode laski dookola ktorym imponowalo nasze prezesowe bogactwo. Niestety przegrana PO pozbawila mnie tych wszystkich przywilejow. I gdzie ja teraz pojde do pracy skoro nie mam zadnego konkretnego zawodu? Jedyne co umiem to prezesowac, pic na bankietach i jesc drogie sluzbowe kolacje z winem po 1.5 tys. zl.

Gość gość
skończyłam studia i jak wróciłam do rodzinnego domu nie mogę znalezc normalnej pracy bo we wszystkich urzedach i instytucjach w okolicy zatrudniane sa dzieci, rodziny i znajomi urzedników osoba z zewnątrz nie ma szans na prace natomiast praca którą otrzymałam w duzym miescie jest tak mało płatna ze ledwo starcza mi na wynajecie mieszkania i oplaty musze ciągnąc kase od rodziców bo sie sama nie utrzymam

Gość gość
POsrańce namawiali na siłę aby przystąpić do OFE , xxx Te reforme wprowadziła AWS a nie PO. Oj, dzieci, dzieci, jak żałośnie słabo u was z wiedzą. Mnie nic złego nie spotkało, poza tym, że muszę płacić większy VAT

Gość gość
No właśnie, tyle macie do powiedzenia, barony pancerne i inne pedały. X Co Wam osobiście stało się złego? I ani jednego postu w temacie, no może jeden, o podwyżkach.

Gość gość
Kiedys nie musiales/as sie zadluzac, zeby meic mieszkanie. miesdzkania byly panstwowe i byly kiedys cos takiego jak ksiazeczki mieszkaniowe. taaak, tylko czekałes na nie 20-30 lat w jakiejś norze. wiem bo pamiętam., Kredyty sa dla tych co nie chcą czekać- bo przeciez tez moga 30 lat odkładac i kupić za gotówkę

Gość gość
Przebudowano dworzec centralny w Warszawie likwidując wiele przydatnych sklepików zastępując je drogimi z kawusią i jakimiś brzydkimi szmatami. no tak, cudny był ten syf i smród od którego się chciało rzygać na najważniejszym dworcu w kraju, tak najlepiej wszyscy zyjmy jak na smietniku, bo sklepik z g...zamiast jedzenia był przydatny

Gość baron pancerny
Co osobiscie zrobilo mi PO: 1) niemal calkowita likwidacja wojska skuuutkiem czego zakladow pracujacych dla wojska, takich jak moj, tez jest mniej. 2) stworzenie PEGAZ-a zrzeszajacego zaklady wojskowe. Kiedys kazdy zaklad zyl na wlasny rachunek i bylo dobrze a teraz jest konsolidacja i kasa jest wypompowywana z zakladow na rzecz sztucznych spolek.

Gość gość
wprowadzono chore egzaminy teoretyczne na prawo jazdy i nie mogę zdać wiesz, to nie chodzi o to zeby egzamin był łatwy i byle kto go zdał. chodzi o to zeby ci , którzy intelektualnie nie wyrabiaja go jednak nie zdali. Taki odsiew - rozumiesz?

Gość gość
do 12;55 tobie to juz nic nie pomoze

Gość gość
"Te reforme wprowadziła AWS a nie PO." x przypomnij mi w jakiej partii jest teraz "charyzmatyczny premier buzek" ktorego rząd te "reformy" wprowadzał? x "które podatki "znacznie" wzrosły, konkretnie, poza VAT (raptem o 1%)? " x vat wzrósł z 22 do 23 proc (stawka podstawowa) oraz stawki obniżone odpowiednio: z 7 do 8 i z 3 do 4. wg wyborcy PO "to raptem 1%" tacy to geniusze. tymczasem wzrost z 22 do 23 to 4,5% wzrost z 7 do 8 to 14 proc a wzrost z 3 do 4 to 33 proc mój ty platformiany geniuszu matematyczny.

Gość gość
to ze biedni ludzie zyli w strachu ze z powodu biedy zostaną odebrane im dzieci a ja jako obywatel nic z tym nie mogłam zrobic bo takich mielismy urzednikow patrzyłam na tragedie ludzi i dzeci i pekało mi serce 8 lat nikt nie chciał zmienic durnych przepisów kiedy wybrany został rzad ktory chce zmieniać cokolwiek co było nie dobre okazuje sie że wyborcy którzy głosowali za zmianami nie mieli prawa wybrac tego rządu ma zostać po staremu głos tych wyborców sie nie liczy

Gość gość
to ze biedni ludzie zyli w strachu ze z powodu biedy zostaną odebrane im dzieci a ja jako obywatel nic z tym nie mogłam zrobic adoptuj

Gość gość
12.55 Krzysiek vel misio pierdzisio. Ty sie rozejrzyj za dobrym zakladem pogrzebowym a nie zabieraj glosu tam gdzie nie masz juz nic do powiedzenia madrego. Stary komuchu do gazu z toba cwelu jepanyy!

Gość gość
patrzyłam na tragedie ludzi i dzeci i pekało mi serce 8 lat no ale jakoś nie pękło mimo wieloletniej męki. Pomogłas jakiejś takiej rodzinie przez ten czas czy tylko ci pękało?