Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wam osobiście stało się złego podczas rządów PO?

Polecane posty

Gość gość
13;23 jestes typowym cynikiem platformianym moze w skali biedy w kraju wyręczjąc nieudolne państwo zarządzane przez nieudolnych urzedników platformy ty założyła byś prywatne schroniska dla tych dzieci i cieła kase z uni :D

Gość gość
mój kolega czeka już rok na operację przepukliny taką "nowoczesna i europejska" jest nasza służba zdrowia.

Gość gość
dopiero jak po weryfikacji wiadomosci podawanych w TV z tym co mogę obejrzeć i przeczytać w internecie zobaczyłem jak ludzie nastawiani są przeciwko sobie jak z jednych robi się oszołomów szaleńców rozmodlonych idiotów z innych bandytów i łobuzów i przestępców to osobiscie mnie dotkneło że tyle lat mną manipulowano

Gość gość
ty założyła byś prywatne schroniska dla tych dzieci i cieła kase z uni smiech.gif nie dzięki, nie lubię dzieci biedoty

Gość gość
a ja przez projekt przedszkole za 1zl straciłam prace jako instruktor zajec plastycznych.

Gość gość
ale tusk nie tylko załozył platforme ale uw i kldNależał do założycieli Kongresu Liberalno-Demokratycznego. W 1991 został przewodniczącym KLD, on obalił rzad olszewskiego

Gość gość
Mnie dotkneło to że przez wiele lat otrzymywałam przekaz że Polska jest jakaś zacofana a my polacy głupi i prymitywni nie nowocześni pijacy dopiero jak zaczełam wyjeżdzać zobaczyłam że to nie prawda jak zapraszam gości z zagranicy to są w szoku bo mają przekazywany inny obraz Polski tyle lat miałam sie wstydzić własnego kraju bo "polskość to nienormalność"ostatno przeczytałam artykuł w gazecie Lisa gdzie dziennikarz pisze zdanie "niech ta Polska już zdechnie"pomijam cały artykuł ale to zdanie straszne, tyle zła co wyrządza to całe srodowisko nie ma usprawiedliwienia

Gość gość
"wg wyborcy PO "to raptem 1%" tacy to geniusze. tymczasem wzrost z 22 do 23 to 4,5% wzrost z 7 do 8 to 14 proc a wzrost z 3 do 4 to 33 proc mój ty platformiany geniuszu matematyczny. " ale jak to? jak coś wzrosło o jeden procent to o jeden procent( czyli o jedną setną część czegos) nie kapuję, jak ktoś płaci 3zł i podnieśli na cztery, to podnieśli o 1zł, a nie o 33 zł. skąd taka ciekawa logika? idąc tym tropem wzrost podatku z 1% na 2% to stuprocentowy wzrost, a wzrost podatku z 50% na 75% to zaledwie pięćdziesiecioprocentowy wzrost. a logika? jasne typowo pisioroska logika :(

Gość gość
"Mnie dotkneło to że przez wiele lat otrzymywałam przekaz że Polska jest jakaś zacofana a my polacy głupi i prymitywni nie nowocześni pijacy dopiero jak zaczełam wyjeżdzać zobaczyłam że to nie prawda jak zapraszam gości z zagranicy to są w szoku bo mają przekazywany.." Otóż to, mam te same spostrzeżenia, ale niektórzy na tym forum powtarzaja w kółko za szydłową, że Polska jest w ruinie.

Gość gość
"idąc tym tropem wzrost podatku z 1% na 2% to stuprocentowy wzrost, a wzrost podatku z 50% na 75% to zaledwie pięćdziesiecioprocentowy wzrost. a logika? jasne typowo pisioroska logika " x "tym tropem" czyli tropem matematyki. trzeba bylo w podstawówce na lekcjach nie ściągac tylko się uczyć to byś wiedział że tak właśnie jest. wzrost z 1 do 2 to wzrost o 100 proc a z 50 do 75 to wzrost o 50 proc. czyżby "nowocześni i postępowi" się z tym nie zgadzali i jakąś "nowoczesną i postępową" matematykę chcieli wymyślać?

Gość gość
nic mi się złego nie stało, ale czemu podnieśli ludziom 50+, na kilka lat przed emeryturą wiek emerytalny? Czy to zgodne z konstytucją, żeby mężczyźnie co ma 59 lat, jest 6 lat przed emeryturą, podnosić wiek emerytalny do 67 przez co dwa lata dłużej będzie musiał pracować? to po prostu zwyrodnialstwo, dlatego ludzie słusznie wywalili PO i zagłosowali na PIS. Albo sprowadzanie uchodźców, gdyby rządziło PO to za 10 lat mielibyśmy w Polsce drugą Szwecję, czyli grupowe gwałty na ulicach, Sztokholm stolica gwałtów. Serio tego właśnie chcecie? W Niemczech już tak się dzieje, zbiorowe gwałty przez uchodźców na kobietach i dziewczynkach. Poczytajcie sobie kronikę zagłady Niemiec. Gdybyśmy przyjęli uchodźców to u nas tak samo by było, dlatego nie możemy do tego dopuścić. Oni nie szukają pracy, oni chcą zasiłków.

Gość gość
"ale jak to? jak coś wzrosło o jeden procent to o jeden procent( czyli o jedną setną część czegos) nie kapuję, jak ktoś płaci 3zł i podnieśli na cztery, to podnieśli o 1zł, a nie o 33 zł. skąd taka ciekawa logika? " x no po prostu geniusz. test z matematyki dla platformersa, poziom szkoły podstawowej (przynajmniej takiej jak ja kończyłem ): x jeżeli jeżeli podatek vat za dany towar przed podwyżką wynosił 3 zł a po podwyżce wynosi 4 zł to o ile procent wzrósł vat: a) 1% b) kaczyński to hitler c) pisiory to oszołomy d) 33%

Gość gość
nic mi się złego nie stało, ale czemu podnieśli ludziom 50+, na kilka lat przed emeryturą wiek emerytalny? jak przyjdzie c***ismo z zus jaki masz środki na koncie emerytalnym to zrozumiesz dlaczego i sam z własnej woli zechcesz pracować do smierci, bo za 700 zł raczej i tak nie przezyjesz. to juz lepiej paść przy maszynie niz z głodu albo zostać bezdomnym na stare lata. A uchodźców i tak przyjmiemy- przecież to juz wiadomo, że nowy rząd się zgodził

Gość gość
Kopaczowa powiedziała że Polska jest kobietą co mnie skrzywdziło, dwa razy droższy chleb itd.

Gość gość
do 14;24 co nie znaczy że Szydło nie miała racji trzeba mieć trochę inteligencji żeby wiedziec o co chodzi tak jak z gorszym sortem czy teraz z rowerami i wegetarianami , wyborcy PO nie są sami wstanie myślec niestety myślą tak jak im ktoś karze :D

Gość gość
"jak przyjdzie c***ismo z zus jaki masz środki na koncie emerytalnym to zrozumiesz dlaczego" x a czy to przypadkiem nie premierowi buzkowi zawdzięczamy "reformę ubezpieczeń społecznych" dzięki której tzw "stopa zastąpienia" czyli relacja wysokości emerytury do ostatniej pensji zmniejszyła się dwukrotnie z ponad 60 proc do około 30? (znaczy że średnia emerytura wyniesie w "nowym systemie" około 30 procent pensji, dwa razy mniej niż przed "reformą" - tego chyba pan buzek nie mówił jak "reformę" wprowadzał). tak to się właśnie głupich okrada wmawiając im jednocześnie że to "dla ich dobra".

Gość gość
nic mi się złego nie stało, ale czemu podnieśli ludziom 50+, na kilka lat przed emeryturą wiek emerytalny? jak przyjdzie c***ismo z zus jaki masz środki na koncie emerytalnym to zrozumiesz dlaczego i sam z własnej woli zechcesz pracować do smierci, bo za 700 zł raczej i tak nie przezyjesz. to juz lepiej paść przy maszynie niz z głodu albo zostać bezdomnym na stare lata. A uchodźców i tak przyjmiemy- przecież to juz wiadomo, że nowy rząd się zgodził xxx co ty za bzdury piszesz idioto, przykładowo mój ojciec ma 45 lat pracy (pracuje od 17/18 roku życia bez przerwy) więc na pewno nie będzie miał 700zł emerytury; tak więc czy będzie musiał dwa lata dłużej pracować to naprawdę nie ma znaczenia, bo jakim cudem przez te dwa lata pracy ma mu nagle emerytura wzrosnąć???? skoro w wieku 65 lat będzie miał staż pracy 47 lat, to jaką mu to zrobi różnicę że będzie dwa lata dłużej pracował do 67, o ile mu emerytura wzrośnie? o 10zł? :D tak więc to jest oszustwo i jak ktoś chce niech sobie i do zdechnięcia pracuje i do setki, a jak nie chce to niech idzie na emeryturę w wieku 65 lat, wolnośc wyboru i tyle w temacie.

Kazali mi podatek za psa płacić i musiałam zwrócić alimenty do mopsu za ojca. Bo wymyślili fundusz alimentacyjny.

Gość gość
co ty za bzdury piszesz idioto, przykładowo mój ojciec ma 45 lat pracy (pracuje od 17/18 roku życia bez przerwy) więc na pewno nie będzie miał 700zł emerytury drogie dziecko, ja mam 42 lata, , pracuję 22 lata bez przerwy, od kilkunastu lat nawet nieźle zarabiam- ostatnie pismo z zus wyniosło ok 720 zł, prognozy optymistyczne sa takie że emerytura będzie wynosić połowe ostatnich zarobków, mniej optymistyczne ze 1/3. no to tak się tatus niech szykuje na max 1000 zł

Gość gość
no właśnie uchodzców musimy przyjąć bo poprzedni rząd zdradził cała grupe wyszechradzką wbijając nóz w plecy takie mieli metody teraz na spotkaniu z szydłowa tez obiecywali ze beda zachowywac sie ok jesli chodzi o sprawy kraju w UE a nastepnego dnia nóz w plery

Gość gość
co ty za bzdury piszesz idioto, przykładowo mój ojciec ma 45 lat pracy (pracuje od 17/18 roku życia bez przerwy) więc na pewno nie będzie miał 700zł emerytury; w tym roku tatus dostanie naliczenie z zus za ten staz pracy jaki ma, zapytaj go ile mu podali :)

Gość gość
Za rządów PO ugryzła mnie meszka i okropnie spuchła mi noga.Pomimo regularnych składek opłacanych na NFZ nie było szans na szybką pomoc,musiałam iść prywatnie ,bo pewnie by mi nogę amputowali.Było zakażenie i pół roku leczenia antybiotykami,a w chamskiej przychodni po prostu mnie olali,w szpitalu chcieli skierowanie i też mnie olali,to się chyba można zabić.Łazisz z gorączką,obolały i wszyscy mają cię gdzieś.Nie masz pieniędzy to zdychaj.Po co komu te składki:-(

Gość gość
to złego sie stało ze wielu młodych durniów było napuszczanych na starsze osoby słynne "zabierz babci dowód"osoby starsze niepełnosprawne biedne były spychane na margines społeczeństwa pozbawione obrony i ochrony prawnej niedostępnej ze wzgledu na kosmiczne ceny

Gość gość
kolano rozwalilem i rok czekam na rezonans

Gość gość
co ty za bzdury piszesz idioto, przykładowo mój ojciec ma 45 lat pracy (pracuje od 17/18 roku życia bez przerwy) więc na pewno nie będzie miał 700zł emerytury drogie dziecko, ja mam 42 lata, , pracuję 22 lata bez przerwy, od kilkunastu lat nawet nieźle zarabiam- ostatnie pismo z zus wyniosło ok 720 zł, prognozy optymistyczne sa takie że emerytura będzie wynosić połowe ostatnich zarobków, mniej optymistyczne ze 1/3. no to tak się tatus niech szykuje na max 1000 zł xxx spoko nie martw się o mojego ojca, pismo z zusu podało przewidywaną emeryturę około 2500zł. Tak więc sama pomyśl logicznie po co on ma pracować dwa lata dłużej, skoro po pierwsze ma już dość pracy (pracuje od 17 czy 18 roku życia bez przerwy, praca wyczerpująca, umysłowa i fizyczna), a po drugie jemu ta kwota 2500 naprawdę wystarczy, nie musi mieć 3000. Czemu więc PO kazało mu zapieprzać dwa lata dłużej się męczyć? Wg Ciebie to jest OK? Powinna być możliwość wyboru. A co do tej emerytury 700zł, no to sama pomyśl logicznie, jakim cudem pracując TYLKO dwa lata dłużej nagle emerytura z 700 ci urośnie do 2000? nie uważasz że to manipulacja PO? Poza tym na boga chyba staż pracy 45 lat jest wystarczający, żeby dostać emeryturę!!!! Czemu każą ludziom pracować prawie 50 lat? Bo taki staż pracy miałby mój tata jakby utrzymali wiek emerytalny 67, ale ja wierzę, że go obniżą.

Gość gość
Rząd Tuska i Rostovsky'ego zajebał mi oszczędności z OFE :O

Gość gość
Podczas ich panowania wpadłam w kłopoty finansowe. Nie stać mnie na opłacenie rachunków itd. Teraz jak dostane te 500 zł to w końcu będę mogła w ratach spłacać zadłużenie za mieszkanie i płacić na bierząco. W końcu odetchne

Gość gość
14:41 Ty chyba bardzo na prawdę nie rozumiesz o go chodzi w emeryturach. Taki test dla Ciebie jeśli mam na koncie emerytalnym 50000 to ile wyniesie moja emerytura jeśli będę pracował do 70 lat. A ile jeśli do 69 i 11 miesięcy.

Gość gość
14:41 Ty chyba bardzo na prawdę nie rozumiesz o go chodzi w emeryturach. Taki test dla Ciebie jeśli mam na koncie emerytalnym 50000 to ile wyniesie moja emerytura jeśli będę pracował do 70 lat. A ile jeśli do 69 i 11 miesięcy. xxx A Ty chyba "na prawdę" nie rozumiesz o co chodzi w ortografii. Jak znasz się na emeryturach jak na ortografii, to ja dziękuję Ci za wszelkie uwagi :)