Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wam osobiście stało się złego podczas rządów PO?

Polecane posty

Gość gość
pracował do 70 lat. a ile jeśli do 69 i 11 miesięcy. ty misiu pysiu to dostaniesz emerytury ze składek wypracowywanych przez młodsze pokolenia, to co ty odkładasz, to idzie na obecnych emerytów :)

Gość gość
musiałem po przesyłki sądowe jeżdzić 4 wsie dalej niż mieszkam i chodzić po wertepach żeby je odebrać a urząd pocztowy mam na swojej wsi :D

Gość gość
PO wpuściło włoskie pendilino na tory. Kiedyś bilet kosztował kilkadziesiąt zł - teraz tyle co na samolot.

Gość gość
gangsterskie prawo pracy gdzie pracodawca może wypłacać nalezne wypłaty jak mu się podoba może okraść pracownika i pracownik mu może nafiukac bo pracując na smieciówce jest nikim

Gość gość
Czarnecki o Bieńkowskiej: Pani od "sorry, taki mamy klimat" dołączyła do ataku na Polskę

Gość gość
kurrwa gdyby rządziło peo to kurrwo teraz byś miała ciapatych pod oknem

Gość gość
To, że ta głupiutka blondi coś majaczyła o "klimacie" to pikuś. Gorsze jest to, że na "taśmach" powiedziała, iż trzeba być idiotą, żeby zarabiać 6.000 złotych miesięcznie. I to powiedziała polityczka w kraju, gdzie średnia krajowa to 1.500 na rękę.

Gość gość
Ostatnio z ciekawości niuchałem po ogłoszeniach o pracę. Była oferta. Wymagania: skończone studia plus biegły niemiecki z rosyjskim. 1750 BRUTTO. Nie wiem, po co kończyć studia, skoro byle sprzątaczka wyciągnie więcej za majtanie miotłą.

Gość gość
- musiałam opuścić rodzinne miasto i wyjechać 400km od domu, bo nie ma u mnie pracy pracy - jak jestem w rodzinnym mieście, to nie ma nikogo z moich znajomych, bo ci z kolei wyemigrowali za chlebem zagranicę - ukradli mi pieniądze z OFE - nie mogę się dostać do lekarza na NFZ choć moja kasa idzie na skladki - napuszczali ludzi na siebie i robili wojnę polsko-polską, tym samym między ludzmi wprowadzili wrogość

Gość gość
Pytanie powinno brzmieć : Co wam osobiście stało się dobrego dzięki rządom PO? Ciekawe jakie dobre rzeczy przytoczycie?

Gość gość
ale przecież ona nie mówiła o pracownikach biedronki tylko o wysokich stanowiskach w administracji państwowej i firmach państwowych. ja głosowałem na pis ale nie ma co przeginać z takimi głupimi zarzutami. dużo gorsze jest to co mówiła o manipulacjach przy rozliczaniu unijnych projektów: "To znaczy wiadomo, że to nie jest prawda, ale co, kto będzie te pieniądze zwracał? Ja wiem, jak jest, kontrole robiliśmy po to, żeby wyszło, że jest dobrze. A jest źle, ale to są setki milionów złotych" tu dopiero widać jak oni traktują fundusze publiczne i państwo. malwersacje na każdym kroku a ci co kontrolują robią to tak "żeby wyszło że jest dobrze".

Gość gość
no właśnie jakie są dobre rzeczy za ich rządów

Gość gość
Moja mama 2 lata temu mówiła, że słyszała w przychodni, iż sprzątaczka w NFZ bierze 2 koła. Mój chrześniak, skończył studia inżynierskie dorobił się córeczki, chciał jakoś utrzymać rodzinę i opowiadał, że zaproponowano mu 5 zeta/godzinę. Brutto.

Gość gość
tusk siedzi w uni to teraz chce nasrać państwu polskiemu poprzez komisje dlaczego nie było tych komisji teraz a teraz nagle gdy wywalane są błędu po chcą to zatuszować grożąc sankcjami unijnymi.

Gość gość
gosc 23;59 o tych sprzątaczkach zarabiających taka kase w tych wszystkich instytucjach to bujda na resorach ,wszystkie zusy srusy nfz- ety,ministerstwa, spólki skarbu państwa banki itd itp zawierają umowy z firmami sprzątajacymi gdzie sprzątaczka zarabia 6-8,50 zł za godz metraz jaki ma do obrobienia jest ponad sily człowieka np na 4 godz pracy ma nieraz 30 a nawet 40 pokoi biurowych do sprzątniecia w kazdym pokoju 4-6 biurek kosze na smieci szafki parapety do umycia odkuzenie lub umycie podłogi dochodza łazienk mycie luster sedesów uzupełnianie mydła reczników papieru i pokoje socjalne gabinety dyrektorów sale konferencyjne i salki spotkań recepcja czesto masa szklanych drzwi usuwanie sladów po palcach to robi jedna osoba za 6-8,50 na reke w 4 godz zalezy od firmy sprzątającej a nie od instytucji która sprząta ,babka o której piszesz musi byc pracownikiem nfz zatrudnionym na innym stanowisku niz sprzątaczka moze jakis pracownik techniczny a moze jako sprzątaczka pracowała po 12 godz codziennie bo znam takie kobiety z tych firm które zeby związac koniec z koncem nie wychodzą z pracy

Gość gość
własnie ze doprowadzono do tego ze mozna człowiekowi dokładać w nieskończoność pracy nie dokładając mu kasy :(

Gość gość
wprowadzono ustawe 1066 "bratnia pomoc"to osobiscie uderza w kazdego z nas

Gość gość
żeby sie pozbyć mnie z pracy szefostwo wiedząc że codziennie dojeżdzam 90 km i mam 2 małych dzieci zmienili mi warunki pracy rozbijając mi etat od 7-11 i 15-19 dojechac i wrócic bez sensu a codziennie włóczyc sie po miescie bez sensu musiałam sama odejsć