Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy komornik moze bezposrednio wyslac pieniazki do Mopsu?

Polecane posty

Gość gość

Juz 2 miesiac jestem bez swoich alimentow. A komornik twierdzi iz pieniazki zostaly wyslane do mopsu a w tym jest moja czesc alimentow i mojej mamy ktora jest prawnym opiekunem mlodszej siostry. Podobno w jednym z miesiacow wyslana zostala kwota cala nie rozbita na mojej mamy konto a ja dostalam tylko 100 zl. Czy komornik mial prawo cala kwote przeslac kwote do mopru bo nie skladalam papierow do funduszu alimentacyjnego? Chodzi mi oto ze skladam papiery (obecnie czekajac na akta z sadu) do ropsu bo moj ojciec mieszka za granica i tam przysluguje mnie jak i mamie zasilek rodzinny Belgijski. W ropsie kazano nie skladac papierow wlasnie ze wzgledu na to. Teraz jestem bez swojej czesc****eniedzy od 2 miesiecy. Co z tym moge zrobic? Tak jestem osoba juz dorosla. Pilnie potrzebuje informacje co z tym moge zrobic.

Gość gość
Nie rozumiem. Pobierasz na siebie alimenty od twojego taty i alimenty na twoje dziecko od eksa?

Gość gość
Nie,zadnego exa tutaj nie wpisywalam. Ja jako osoba juz pelnoletnia mam przysadzone na siebie alimenty od swojego ojca. Natomiast moja mama na moja mlodsza siostre ktora jeszcze nie jest pelnoletnia.

Gość gość
Dalej nie rozumiem.Zagmatwane to wszystko. W mopsie nic nie mów o belgijskim zasiłku.Jak niby to sprawdzą? Jeśli podejrzewasz że komornik nie wysłał ci tyle ile trzeba to idziesz do mopsu do działu księgowości i tam pytasz ile zostało przelane alimentów od komornika