Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet z internetu zaprosił mnie na randke i nie zapłacił za mnie w pizzeri

Polecane posty

Gość koalcia
ale: czy one cie zaprosil? czy po prostu wspolnie umowiliscie sie na spotkanie? bo to troche robi roznice ;) jeli on/ona mowi: zapraszam cie na pizze, to placi. jezeli zas dwie osoby dywaguja nad miejscem spotkania i oboje ustalaja gdzie to ma byc, to nie jest to jednoznaczne ZAPROSZENIE i wtedy kazdy placi za siebie, no chyba ze jedna z tych osob zaproponuje za dwoje :)

Gość gość
"Jelonka dziś trudno ustrzelić..." , a w naszym "kochanym"EOP jest kilka takich "dyżurnych"., co to na jelonków poluja. Jedna nawet od 10 lat zawzięcie szuka męża. Tylko,ze za każdym razem , kiedy spotyka się z nowym- co kilka miechów- kasuje z facebooka tego poprzedniego- obrobiwszy mu wśród jego znajomych d...ę pierwej. Ot opoczniaki..i do tego "katoliczki"

Gość gość
Wychodze z założenia ze jak ktos kogoś zaprasza to jest w stanie zapłacić za druga osobę niezależnie od plci. Nigdy nie wiemy czy nie naciagamy na cos osoby, których na to nie stać. Nie możemy dopuścić do sytuacji gdzie druga osoba nie czuje się komfortowo. Ja jak proponuję chłopakowi np kebaba to zawsze mam te dodatkową kasę w portfelu żeby mu postawic a w najgorszym wypadku place tylko za siebie. Do mnie to jest strasznie głupio kazać komuś placu za siebie bez wcześniejszego umówienia sie na taki sposób płatności. Tego wymaga kultura.

Gość gość
Koalcia Moja nigdy nie zaproponowała ani na pół ani za całość zapłacić mimo że sama namawiala na wyjście gdzieś

Gość gość
zeby nie bylo, nie jestem księżniczką, utrzymanką, mam pieniądze, nie zbiedniałam o te pare groszy ALE... x Ale i tak wymagasz by płacić za ciebie. Może masz własną gotówkę ale i tak nie wydasz ani grosza. Jak nie jesteś księżniczką to zaproś go gdzieś ale też płaćcie każde za siebie. Tyle. Poznałaś mężczyznę, który nie daje siebie wykorzystywać na kasę.

Gość gość
jest mnóstwo kobiet, które z randkowania uczyniły sobie sposób na życie. Prowadzą grę nawet z kilkoma facetami jednocześnie albo przynajmniej z dwoma na zakładkę, by nigdy nie pozostawać bez sponsora, i chodzą na ich koszt po restauracjach, do kina, na koncerty.

gość dziś Nie tragizuję - uściślam 🖐️ Pizza w lokalu kosztuje ok. 50zł. Oczywiście, średnia czy tam duża, nie Margherita i zwykle zjada się ją na pół. Tym niemniej dla niektórych osób może być to duży wydatek, jeśli kobieta oczekuje sponsorowania wszystkich randek (a zakładam, że jeśli ktoś nam się podoba, dążymy do częstych spotkań z tą osobą).

Gość gość
Kiedyś to było nie do pomyślenia, a teraz robi się to normą. Dlatego ja juz nie umawiam się przez internet. Ostatnio kiedy się umówiłam to facet nie dość, że za mnie nie zapłacił to jeszcze pożyczył część kasy na swoją kawę. Masakra. To była moja ostatnia z nim randka. A drugi zaprosił mnie do restauracji, po czym kiedy przyjechał to najpierw chciał gadać w jego aucie, a kiedy się nie zgodziłam to ciagnal mnie do ciemnego parku. Uważajcie na siebie dziewczyny. . . .

ludzie, litości. to była PIERWSZA randka, a nie piętnasta. wiecie, że można się też potem spotykać w domu? :D czy chodzicie najpierw na 100 randek do lokali? :D

Gość gość
KOBIETY Nie dziwcie się takiej postaci rzeczy, bo bardzo często to wykorzystujecie dla własnej wygody, a potem się nawet naśmiewacie się do koleżanek z takiego faceta. A jak nie da się naciągnąć to: skapiec, nie facet,pierdoła, dzieciak nie dorosły Tak gracie na honorze partnera. Ale coraz mniej rogaczy daje się na to nabrać i te gierki na honorze.

Gość gość
Czytam i płaczę ze śmiechu :D Najpierw się plujecie o równouprawnienie, potem czytam wątek gdzie babka się bulwersuje, że facet za nią chciał zapłacić bo to jej uwłacza, a teraz że tego nie robi. Same jesteście sobie winne. Zachciało się feminazi to macie. Nawet mi was nie żal

Gość gość
dobrze ze jeszcze za siebie zaplacil , ze portfela nie zapomnial , bo tacy tez sie trafiaja :D

Gość gość
Dobrze , że się trafiają Tacy To może może. ......z czasem uszanujecie takiego faceta który za Was zapłaci i rzecz jasna nie spadło mu to z nieba i musiał na to zapracować.

Gość gość
jeszcze zostają kwestie które dla wygody zostały przemilczane. Bo to że z internetu to możliwe że facet zapierdalał 100km a ciebie to nie obchodzi bo po co.

Gość gość
Dobrze ze tacy sie trafiaja , odrazu mozna takiego olac i nie zawracac sobie glowy .

Gość gość
co za sknerostwo :O

Gość gość
niech żyje równouprawnienie!

Gość gość
Też miałam smiechowa sytuację z gościem z internetu, mieliśmy iść w pewnie miejsce ale nie wiedział czy będzie jeszcze otwarte ( była niedziela) przyjechalam, do tego miejsca mieliśmy jeszcze kawałek dojść a on do mnie po drodze "mam nadzieję że będzie zamknięte bo w kieszenie mam 15 zł i chce z nimi wrócić" ubaw miałam po pachy, po tym tekście szybko gościa spławiłam i tyle było mnie widać. Żeby nie było, nie szukam sponsora ale facet to ma być facet a nie p***a.

Gość gość
Pewnie, że go olej Bo to będzie dla niego szczęście, że nie będzie miał drogiej pijawki na sobie Mówię to jako facet

Gość gość
mowisz to jako facet bo sam jestes pijawka :(

Gość gość
Ja mam gdzies takie randki , niech sie facio z kolega umawia na randki :D

Gość gość
Czytam I nie wierze do jakiej rangi urosl ten problem. Ludzie zejdzcie na ziemie! Tu nie ma o czym pisac

Gość gość
To jest problem bo taka sytuacja dużo mówi o facecie. Jak nie ma kasy to niech chociaż będzie kreatywny, niech zrobi kanapki w domu, weźmie koc i zaprosi dziewczynę na mini piknik. Najgorszy jest facet nie bez kasy ale bez pomysłu, polotu i inicjatywy.

Gość gość pijawka
Tak się podpisałem To powiedz która pójdzie na piknik z kanapkami, a na dyskotekę poszła byś z buta bo np samoch nie ma ?

Gość gość
Ja bym poszła i każda z moich znajomych pewnie też. Na dyskoteki nie chodzę, ale jeśli już o tym wspomnialeś to po co jechać tam autem skoro wiadomo że w takich miejscach pije się alkohol. Komunikacja miejska nie wstędzę sie jeździć.

Gość gość
Prosza Cie! Jestem kobieta i nigdy nie podobalo mi sie jak jakis facet za mnie placi... Nienawidze czuc sie wdzieczna i zobowiazana. Poznajemy sie OK, ale to ze ja placilam za siebie czynilo mnie dumna z siebie i dosc czesto wzbudzalo podziw.

Gość gość
Z******ta pizza kosztuje do max 20 zł. Te 50 to chyba Dominium i inne pizza hutty, gdzie płaci się za markę xD

Gość gość
Kobiety to dosc czesto pijawki - jestem kobieta i pisze to z zalem. WIECEJ SAMODZIELNOSCI lub mniej Pudelka heh

Gość gość
Zalosny ten temat. Co za sep z Ciebie. Dziewczyno wez wyluzuj i nastepnym razem Ty jakiegos chlopaka gdzies zapros. Dobrze, ze nie zaplacil. Jestes tylko nowopoznana kolezanka, a nie miloscia.

Gość gość
Czemu z gory zakladacie ze dobrze wychowany facet placi za kazda swoja kolezanke wszedzie. Nie placi! Dobrze wychowany facet jest kulturalny i nie wyglada jak bankomat. Bankomaty to chamy.