Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość Aniala
I can kiedy masz kolejną wizytę?

Gość k25i
Mnie lekarz gdy pytalam o basen powiedzial, basen w cuazy jak najbardziej ale u nas baseny w PL baseny sie nie nadają bo po jednym razie przychodzą pacjentki z bakteriami ktore w ciazy nie bardzo jest jak leczyc:/ juz to pisalam tutaj

Gość k25i
Aniala tą glukoze co masz robic tj normalne pobranie krwi czy krzywa cukrowa? Co najpierw pobierają krew na czco potem pijemy glukoze i po jakims czasie chyba 2h (nie wiem po jakim czasie dokladnie) pobiera sie krew ponownie?

Gość k25i
Czytalam wlasnie na necie ze pobieraja na czczo potem godzine po wypiciu i potem czeka sie kolejną godzine na kolejne pobranie:( robila juz ktoras to badanie? Pisza jeszcze ze ostatni posilek 12h przed badaniem, to bym chyba w nocy glodna wstla:( a u mnie w rodzinie jest cukrzyca, ba duzo cukrzycy to ogolnie sie boje:(

Gość gośćgosc ANECZKA
K25i ja też się tego obawiam bo ja jem co godzinę bo czuję ssanie w żołądku a jak sobie pomyślę ze ta glukozę trzeba wypić podobno jest to gęste i nie dobre... jednym słowem można się pożygac !!!

Gość Aniala
k25i no to właśnie będzie to badanie ale dopiero dostanę skierowanie na przyszłej wizycie, idzie przeżyć Dziewczyny ale w poprzedniej ciąży piłam z cytryną a teraz ponoć nie wolno cytryny? I can to mamy w tym samym dniu fajnie:)

Gość mamusiauroczegoOlusia
Witam;) chciałam się do was dołączyć ;) Termin mam na 17 października. Mam 28 lat ( zaraz 29;( ) i mam już jedno dziecko 4 letnie ;) Jestem po 2 ciązach biochemicznych ( niepotrzebnie robiłam testy przed terminem miesiączki ) a teraz jest wszystko ok. Zaczęłam właśnie 13 tydzień. Od początku czuję się dobrze, brak wymiotow, mdłości i na razie nie przytyłam nic. Brzuszka nadal nie ma. A jak u Was? są już brzuszki ciążowe? codziennie staje przed lustrem i czekam hahaha

Gość k25i
Ja sie chyba w przyszlym tyg wybiore bo wtedy bede mogla pojsc z Mezem a sama sie boje:( poza tym z nudow bym chyba jajko zniosla:( zatkam nos i wypije hehe gorzej jak ten nie smak podobno ulepku zostanie na dluzej w buzi, oj joj:(

Gość Aniala
ja miałam blisko do domu to poszłam i wróciłam po wyznaczonym czasie:) witamy nowa mamę:) ja też czekam na brzuszek ale tylko lekko wzdęty wieczorem bardziej wypchniety

no u mnie wzdęcia niestety też i zaparcia. Robię już wszystko co możliwe ale niestety nic nie działa. Takie uroki ciąży :( w pierwszej ciązy to samo było.

Gość ola684
a u mnie brzuch jak u znjomej w 7 miesiacu. z tym ze ja juz zadnej kurtki nie zapne a ona spokojnie. wszytsko mnie uwiera i cisnie. tez sie zastanawiam nad basenem, ale troche strach, choc u nas w szpitalu sa od 20 tygodnia zajecia tylko dla ciezarnych na basenie. moze to byloby bardziej bezpieczne.

Gość k25i
Ja tez pobieram krew z 10 min od domu ale wątpie zeby wypuscili z przychodni do domu:(

Gość k25i
W szpitalu macie basen? Rety fajnie;) moze bezpiecznie ale moze przyjdzie jakas zarażon cięzarna:( sama bym poszla na basen

Gość k25i
Fajnie ze bedziemy miec brzuszki na lato bo nie bedziemy kurtek rozpychac i kupowac nowych wielkich na ciąze. A czy ktoras z Was ma ciaząwy rozmiar 34/36?

Ja w pierwszej ciąży jeździłam na rowerku stacjonarnym codziennie godzinę. Teraz gdy dowiedziałam się o ciązy przestałąm ćwiczyć :P Przed ciążą chodziłam na siłownię ale postanowiłam, że w ciąży odpoczywam a po porodzie biorę się znowu za ćwiczenia. Basen jest bardzo dobry w ciąży ale fakt duże ryzyko infekcji. Byłam ostatnio raz na basenie i już broblemy miałam. Czopki i maść bo cholerstwo dopadło.

Gość ola684
no wlasnie nie wiadomo kto przyjdzie. po co ryzykowac, tym bardziej ze do tej pory bylam moze z 5 razy w zyciu. jak ktos chodzi regularnie to ok... ale jakaies inne cwiczenia. musze sie rozejrzec dobrze byloby sie troche poruszac. skoro mam teraz czas...

ja polecam rowerek lub orbitrek tylko koniecznie kup sobie pulsometr ! po 3 miesiącu można ćwiczyć z obciążeniem max 2kg najlepiej rączki, wykroki, przysiady ogólnie ćwiczenia wzmacniające mięśnie;)

Gość Day and night
Hej hej. Glukoza nie jest taka zła ja naczytalam się jak to kobiety wymiotowaly słabły i nie wiadomo co jeszcze,wiec poszłam zdenerwowana,miałam sok z cytryny ale panie powiedziały ze można ale nie zalecają,nie wlalam więc. Najgorzej było to pić,jest jakiś limit 10-15 min na wypicie, później juz było dobrze,czekałam 2 h. Ja wczoraj się ważyłam i stwierdzam że stoję w miejscu. Wczoraj szliśmy przez galerie i mąż zaczął się uśmiechać do mnie ja pytam co tak się szczerzy a on ze juz widać brzuszek.. No faktycznie juz widać :-o. Nie mam ochoty na słodkie Czyżby to kolejny zabobon przemawiający za chłopcem? Hmm..

Gość k25i
Ja na rowerku ale pare minut bo mi sie nudzi. Przed ciazą chodzilam na basen i zawsze mowilam ze w ciazy bede chodzic a tu okazalo sie ze nie ma warunkow w naszych basenach. Ludzie są nieodpowiedzielni bo jak kobieta ma syfa to powinna go leczyc ale pewnie nawet do lekarza wszystkie nie chodzą regularnie:( ja tańczylam pole dance planuje w styczniu wrócic:-) smieje sie ze moja mama bedzie musiala urlop wziąśc bo po pierwszym treningu nawet pod prysznuc nie bylam wstanie wejsc tak wszystko bolalo:)

Gość k25i
Jak nie wiedzialam ze jestem w ciaży zostalam potrącona na lyzwach i upadlam, bardzo sie potem balam:(

Gość k25i
Mój Mąż co wieczor mówi cos na dobranoc do brzuszka i daje mu całuski i mówi ze w koncu robi sie kuleczka:) dumny taki hehe

Gość Aniala
Day ale Ci zazdroszczę tego widocznego brzuszka:) i mąż się interesuje...bo mój nie bardzo nawet nie pyta co na wizytach:/ na początku ciąży też byłam na łyżwach na szczeście nie upadłam:P

Gość Aniala
Zazdroszczę Wam dziewczyny takich mężów...aż się smutno robi, że mój ma to gdzieś, córka częściej się przytula i mówi cos do brzucha

Gość Aniala
i przez to Wam tu tak marudzę często się czymś martwię bo męża niezbyt interesują moje niepokoje

Gość k25i
Ja mam Męza takiego ze nie ktore kolezanki twierdzi ze nie wiadomo czy mozna sie w ogole do niego odezwac, ze niby taki straszny a naprawde to taki slodziak hehe. Jak tak wymiotowalam to mówilam ze szkoda ze sie nie da zeby on troche ponosil ten brzuch i wymiotowal zebym sobie odpoczela:)

Gość ola684
Day and night - mi tez sie nie chcialo slodyczy cala ciaze - jest dziewczynka :D

Gość k25i
Aniala ale ja nie mam kolezanki za to z którą mogłabym pogadac tak powaznie. A co do tego jaka plec to ja sie boje ze sie zmieni:( Tesciowa juz szaleje ciuchy kupuje, w pn przyjezdza fo nas na okolo tydzien, to zobacze co nakupila babcia hihi

Gość Aniala
ciekawe ile by wytrzymał jakby się zamienił:) u mnie jest na odwrót ludzie go postrzegają, że taki fajny uczynny, dusza towarzystwa a w domu zmęczony zrezygnowany itp.

Gość k25i
Mamy kurde teraz sie szykuje do wyjscia i nie moge sobie dobrac stanika, wszystkie mnie gniotą pod biustem a piersi wyplywają. A myslalam ze oprocz tego ze są pelne jakby mialy wybuchnąc to mi nic nie urosly, a jednak