Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość sepik
Ehhhh cos moich postow nie chce dodawać. ..

Gość ola684
luiza8004 - napewno pomoze, ja sie ostatnio tak budze z koldra taka w rogala zwinieta i naprwade sie wysypiam. bylam na wizycie u lekarza - wszytsko bardzo dobrze, ktg super, szyjka tak jak trzeba. pochwale dostalam za wage mam +3. w nagrode wlascie objadam sie :) tak z okazji ze wszytsko dobrze. i najwazniejsze dostalam dzis ten zastrzyk ( bo RH-). takze juz nie musze sie martwic. i moge jechac na miesieczny urlop :D

Gość ola684
o nie ale napisalam duzo i nie dodali ...

Gość ola684
sepik . wlasnie sprawdzialm mam juz 101 cm (tez 27 tc) :) ale juz dawno pisalam ze mam bardzo wielki brzuch. poprzednio tyle mialam w 35tc. wiec roznica znaczna, ciekawie jak to bedzie za te kilka tygodni :D

Gość sepik
Ola czyli co brzuszek tp inny:) taki duży musi być słodki. Ja to slysze tylko komentarze "jaaaaki maaaaly". Wczoraj ciocia męża powiedziała mi, że może poprostu dziecko siedzi nisko. Cokolwiek to znaczy :D

Gość luiza8004
Mi też non stop urywa tekst. Ja mam ..... 112 28/29 tc ale to brzuch nie temu winny a boczki

Gość luiza8004
Ola to dobre wieści, tylko tak dalej

Gość karola8912
Widze ze mojego postu wczoraj nie dodalo. Bylam wczoraj na wizycie i u mnie zaczyna się powtórka z rozrywki z pierwszej ciazy. Szyjka robi sie miekka. Na razie sie nie skraca ale leki dostalam. Nie musze na szczęście lezec ale moje sprzataniowr plany musze jeszcze bardziej rozlozyc w czasie. No nic. Jakos mysle ze damy rade. Co do wagi to mam 5.5 na plus ale nie wydaje mi sie zeby to bylo jakos strasznie dużo wiec jestem usatysfakcjonowana. Trzeba brać sie za przygotowywanie wyprawki bo czasu co raz mniej. Sepij ja w pierwszej ciąży miałam taki brzuch. Właśnie mala byla nisko i taki miałam caly czas pod pepkiem. Teraz mam bardziej do przodu wiec wydaje mi się ze jest duzy ale tak naprawdę to chyba nie jest :-D

Gość ola684
luiza8004 - u ciebie bedzie corcia ? ja z wyprawka czekam na sierpien, chociaz juz ubranka mam na 56 do szpitala, i sporo rozowych takich po domu. i na 62 tez mam rozowe lub neutralne. czeka mnie jeszcze szukanie wozka. nie moge sie doczekac. pozatym trzeba odmalowac miesce gdzie bedzie stalo lozeczko... dzis mam wyjatkowo dobry humor. :D

Gość sepik
Karola 5,5 kg to bardzo mało :) a tez podobnie z waga jak narazie. Dziewczyny a chodzicie do Szkoly rodzenia? My zapisalismy sie z Mezem i zaczynamy we wtorek. Będę w 28 tygodniu. Pani, która mnie zapisywala powiedziała, ze to ostatni dzwonek. Jest tak dużo chętnych, że już miejsca w żadnej grupie nie bylo, ale gdzieś nas wcisnela.

Gość karola8912
Ja nie ide mam juz swoje doswiadczenia i na nich bede bazować. W pierwszej ciazy planowalam ale ze wzgledu na to ze musialam leżeć to nie poszłam.

Gość karola8912
K25i nie orientujesz sie czy w tych hurtowniach sa meble dla dzieci? Nie tyle chodzi mibo łóżeczka tylko np jakas komodę czy maly regał.

Gość sepik
To będzie nasz pierwszy Dzidzius wiec dlatego zdecydowaliśmy się na szkole rodzenia. No i ze względu na szpital, w którym chce rodzic wybraliśmy szkole wlasnie w nim. Mamy które juz rodziły i maja doświadczenie to co innego :) napewno czują się pewnie tak jak Ty Karola :)

Gość luiza8004
Ja też tak mówiłam po co mi to bo 3 ciąża a jak się zdecydowałam to się okazało ze muszę leżeć. Dostają dużo gratisów, teraz wymagany jest plan porodu,tego nie znam no i udzielanie pierwszej pomocy to były moje motywatory a tu klapa

Gość luiza8004
Tak Ola spodziewam się córki a co się urodzi zobaczymy

Gość luiza8004
Widzę że nie jestem sama której tekst w połowie się nie dodaje albo w ogóle . Jakieś nie porozumienie

Gość k25i
Karola chyba nie ma mebli w tym aresie. W galerii echo na samym dole widzialam komody i lozeczka fajne. Taki dzidziusiowy sklep nie daleko rtv agd. Ja dzis bylam na wizycie:) Lekarz powiedzial ze jest juz spokojny bo szew trzymabi wszystko ok:) a tak mala kopala ze myslalam ze sie posikam na fotelu i na usg tez machala:) a ten brzuch to w ktorym miejscu mierzymy na wysokosc***epka czy gdzie? Mowie do gina ze czuje pchanie w kroczu, ze jakby mi sie rozchodzilo, ze mnie kluje i pulsuje a on mowi ze na tym etapie tak sie dzieje. A to pulsowanie to mowie ze w necie pisza ze to skorcze ze szujka sie skraca a on mowi ze mam zakaz czytania i mowi ze pulsowanie w wargach sromowych nawet kilka razy dziennie to jest czkawka dziecka po prostu mam dziecko tak ulozone ze najbardziej czuje tam:) 31tc +niecale znow 4kg, 3,7dokladnie:) liczac to ze u gina sie warze we w calym ubraniu i butach. :)

Gość k25i
Ja tez nie ide do szkoly rodzenia. Poczatkowo chcialam ale w tym okresie co sie udzie to lezalam po szwie i tak zeszlo. Jakos to bedzie przeciez powiedzą mi co mam robic. Mam nadzieje ze trafie na taką opieke po jak byla na salibpooperacyjnej gdzie lezalam po szwie z dziewczynami po cesarkach to polozna im wszystko pokazywala jak smarowac u chlopca jak u dziewczynki, do piersi przystawiala, ciagle dziewczyny cos pytaly a ona milo tlumaczyla:)

Gość sepik
Brzuch mierzylam na wysokośc***epka. Ja wlasnie chce iść do szkoły rodzenia żeby zobaczyć jak wygląda szpital porodowka, poznać położne, które m.in. prowadzą te zajęcia. I mój mąż bardzo chciał :) pracowalam kiedyś w żłobku wiec opieki się nie boję, ale chciałabym więcej wiedziec na temat samego porodu konkretnie w tym szpitalu. Wiadomo co szpital to inne podejscie do różnych spraw.

Gość k25i
Mysle ze warto tak jak piszesz szpital chociazby zobaczyc:)

Gość luiza8004
Tak właśnie lekarze nie lubią gdy się mówi że czytałam w internecie wtedy nazywają ,doktora Google nie pytać a człowiek po prostu chce coś wiedzieć

Gość luiza8004
Ale Wam dobrze ja bardzo dużo przytylam bo aż 13 kg a dopiero 29 tc a co dalej ,co prawda nie mam dużego brzucha, znajomi nie wierzą ze tyle przytylam

Gość k25i
31tc 106cm:) wlasnie wyczytalam ze cm tygodniowo rosnie po 30tc bede sprawdzac:) fajny jest ten ciazowy brzuch jak go sie ubierze w zwiewna tunike czy sukienke to taki super:) goly oczywiscie tez bo przeciez w srodku jest dzidzius ale lubie sie ubierac:) moja mama jest przy kosci to sie smieje ze po mojej ciazy bedzie miala duzo ubran bo ja ciagle cos kupuje:)

Gość luiza8004
K25i to extra ja dopiero w przyszły piątek mam wizytę ,już się nie mogę doczekać

Gość k25i
Luiza przeciez wiadomo ze zrzucisz a jak ktos wysoki to nie widac. Spotkalam przed wczoraj znajomą i mowi to ile jeszcze ze 4miesiace zostalo i zdziwila jak powiedzialam ze dwa:)

Gość k25i
Powiem Wam ze ta wyprawka pranie, prasowanie to pochlania jednak czas. Wczoraj sama troche prasowalam to jednak schodzi a jeszcze mam ciuszkow na pranie czy dwa:) trzeba sie brac za robote. Musze chyba jakies ciasta piecz czy cos bo w domu ciagle wietrze a mam zapach nowych mebli jak w meblowym, czuc drewno i sterylnosc. To tez nie zadobrze. Takze ktora ma tam kacik dziecku robic to sie zabierajcie zeby wszystko sie stopilo z domkiem:) Trzeba by zaczac tu zyc zeby sie tego zapachu pozbyc.

Gość luiza8004
Usmaż ryby

Gość luiza8004
Nawet buźki wyrzuca

Gość luiza8004
Nawet buźki wyrzuca

Gość karola8912
O a bylam wczoraj i nie zajrzałam tam. To dobrze ze wszystko ok. Nie lubią jak się czyta tylko ciekawe czy by im się podobało jakby z kazdym pytaniem dzwonic srednio co dwa dni :-D