Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość Aniala
K25i ratuje się mlekiem ale działa na krótko albo wstaje zmieniam pozycję ale jest naprawę ciężko

Gość k25i
Bobini to nowosc? Chyba nie? Na wielu blogach polecają ten plyn. Och ale takie zakupki są przyjemne

Gość Ty_nka
Pisałam wcześniej ale znowu mi nie dodało postu :( Dziewczyny a co uważacie na temat znieczulenia do porodu zewnątrz oponowego? Dużo czytałam na ten temat i dziewczyny sobie chwała. Wiadomo że zdążają się powikłania ale w zasadzie ich nigdy nie da się uniknąć. Nie rozmawiałam o tym jeszcze ze swoim ginekologiem ale myślę że jeśli mogłoby mi to pomoc to dlaczego by nie skorzystać ... co wy uważacie?

Gość ola684
sepik, alez pieknie wyglada lozeczko, az mi sie chce juz rozkladac. musze sie przyjzec tym koszom pod lozeczko. teraz moja corcia ma juz takie bardziej dorosle lozeczko z szuflada i tam trzymam wszytskie koce, posciel, pizamki. super jest taki schowek.

Gość karola8912
Tynka zapytaj czy nie mozna tak zrobić ze zamowicie wozek teraz zaplacicie zaliczke a maz odbierze po porodzie.

Gość sepik
Ciagle spogladam na to łóżeczko :) wcześniej na wózek a teraz na nie :D Tynka u mnie w szpitalu jest za darmo znieczulenie. Ale zeby je dostać nie może być np za późno w trakcie porodu. I chyba niestety panuje cos takiego, kto pierwszy ten lepszy. Jest malo anestezjologow a nie podadza oni znieczulenia naraz kilku kobietom, bo się zwyczajnie boją. Ja też myślalam na poczatku o znieczuleniu, ale zobaczę jak bedzie przebiegał porod i zdam się na opinie poloznej. Planować mozna a jak wyjdzie...

Gość sepik
Mnie tez od czasu do czasu meczy zgaga...narazie nic na nią nie biorę. Staram się przecierpiec, ale nie wiem czy to dobre.

Gość k25i
Sepik mnie meczy non stop i to nie ze po jedzeniu tylko jak usiade albo cos robie tak ze ucisne ten brzuch. Po jedzeniu to nie po wszystkim mnie meczy. Najgorzej w nocy jak czuje jakby mi sie mialo ulac. :( po porodzie to musi byc cudownie jak ma sie dzidziusia a dolegliwosci znikaja.

Gość k25i
Mam nadzieje ze to znieczulenie nie jest konieczne ze da sie urodzic bez. Mnie na mysl o znieczuleniu podskiczylaby adrenalina i jeszcze bym calą akcje zatrzymala. Teraz mam 3kolezanki w ciazy na luty i marzec i jedna na grudzien to wszystkie są pewne ze ze znieczuleniem. A ciekawe jak to jest po znieczuleniu. Czy starczy juz do konca porodu czy nie spowolni akcji? Chcialabym by sie udalo bez naciecia i zebym dala rade bez proszenia o znieczulenie. Chcialabym jakos spokojnie do tego podejsc ale Sepik racja ze zaplanowac sie nie da i do tego emocje...

Gość karola8912
Ja nie bralam znieczulenia i teraz tez nie planuje. Wcześniej nie myslalam o tym w ogole a teraz boje sie ze mogloby zahamowac akcje. Jutro mam lekarza trzymajcie kciuki :-D

Gość sepik
No mnie właśnie troszke przeraza fakt, że znieczulenie zatrzyma akcje i ostatecznie trzeba będzie zdobić cesarke, a więc kolejne znieczulenie. ...

Gość sepik
K25 a z ta zgaga to myślę, ze i u mnie będzie coraz gorzej. .. przed ciaza nigdy nie miałam, nie wiedziałam co to wogole za uczucie. .. przedtem mnie tak palilo strasznie jak leżalam, wiec wstalam i przeszło.

Gość ola684
Ty_nka- ja mialam znieczulenie, i mi nic nie pomoglo. moze na 10 minut ale w ciagu kilku godzin rodzenia 10 minut to slaby wynik.

Gość k25i
Tynka a Ty nie pisalas wczesniej ze przez to serce Twoje moze byc cesarka?

Gość Milka2710
Ja też nigdy nie wiedziałam co to zgaga i bardzo się jej bałam w'ciąży ale na szczęście końcówka 34 tygodnia i nadal nie wiem co to

Gość Milka2710
Dlaczego z telefonu ucina wiadomości? Wam też'czy tylko mi?

Gość k25i
Ja przed ciaża na temat zgagi kojarzylam tylko reklame: poprosze miete - zgaga? Nie, ja lubie miete... a teraz sama cierpie... ach beztroskie byly rowniez czasy gdy reklama hemoroidow czyli te chodzące dupki po parku i jadące rowerem smieszyly, byla taka reklama ze same d**y chodzily ze to niby ludziki... a teraz tez sie morduje no cos okropnego. A tv nam pokazuje wszystko w kolororowy sposob eh.

Gość sepik
My z mezem wyjezdzamy dzisiaj na cały weekend, zeby odpoczac ten "ostatni" raz :D mam nadzieje, ze to będzie wypad bez żadnych niespodzianek i ze będę się czula jako tako :)

Gość k25i
Sepik to trzymamy kciuki bys sie dobrze czula i nabrala energii na koncowke ciazy:)

Gość sepik
Dziekuje K25i ;) ooo tak, żeby miec sile na ta koncowke ciąży :D

Gość ola684
sepik wypocznij za nas wszytskie ! baw sie dobrze wozek wlasnie dostarczono ! ale niespodzianka a mial byc we wrzesniu a to juz tak szybko na miejscu. chyba jednak w ten weekend rozstawimy lozeczko i bedzie komplet :D ja tez jeszcze nie mam zgagi.

Gość Aniala
sepik miłego wypoczynku:) Dziewczyny Te co nie macie zgagi szczęściary z Was u mnie dziś od samego rana i jeszcze mleka zabrakło w domu:P do tego dziś znów ciągle twardy brzuch a w nocy mialam straszne skurcze łydek - tera ciągle czuję nogi bolą tak jakby zakwasy

Gość k25i
AnialaTy sie podobnie czujesz jak ja na koncowce.

Gość sepik
Dziękuję Dziewczyny :* przywiozę dobra energię i dużo sily dla nas wszystkich :) Rozkladajcie lozeczka kupujcie wozki, zapomnicie chociaz na chwilke o tych przykrych dolegliwościach ciazowych ;)

Gość k25i
Sepik a jak u mnie wszystko gotowe to jak mam sie pozbyc dolegliwosci. Juz tak czekam na Malutką i czekam!

Gość milka2710
Jestesmy po wizycie 34tc z małą wszystko dobrze waży 2kg. Ale niestety szyjka skróciła sie 2.5cm.... dostałam nakaz lezenia. I wlasnie tu pytanie do dziewczyn, którym sie skracała szyjka jak to jest własciwie z tym lezeniem? Chyba normalne czynnosci jak obiad czy małe zakupy mozna robic czy nie? Dostałam luteine i pytanie czy musze tym czyms platikowym ją aplikować? Czy palcem mozna? Za dwa tygodnie do kontroli i jak dalej bedzie sie skracała to Pani doktor powiedziala, ze do szpitala nas da.. chce tego uniknąć,. Mówila, ze jeszcze miesiać musi mała posiedziec...

Gość k25i
Milka moja szyjka 2,5 miala w 23tc i zalozino mi szew. Najpierw miesiac lezalam zupelnie. Potem gin pozwolil chodzic za swoimi sprawami jak to nazwal zakupy, bez dzwigania, spacery. Obiad tez jak nie mial kto to robilam. Ale wiekszosc czasu lezalam bo wiadomo balam sie bo u mnie byki bardzo wczesnie na skracanie. A luteine w ciazy to wlasnie palcem, patyczek nie jest w ciazy zakecany nawet wiesz co chyba w ulotce pisze. Nie martw sie jakby Ci wypadla ta luteina czy mialabys wrazenie ze plytko wlozylas bo na patyczku jest zaznaczone pol patyka ze trzeba wlozyc a moj gin mowil ze opuszkiem palca wsadzic a nie pchac jakos specjalnie gleboko.

Gość Aniala
Milka 2,5 cm na tym etapie to wcale nie mało a jaką długość miałaś poprzednio bo to bardziej istotne. jak najwięcej leż i byle do 37tc. Ja mam w poniedziałek prywatną wizytę i chyba poproszę o usg szyjki bo ostatnio ciągle skurcze mam

Gość Aniala
a za 2 tyg to już będzie 36tc czyli praktycznie tydzień i można rodzić

Gość k25i
Lez jak najwiecej bo niektorzy w necie pisza ze sie szyjka poprawia od lezenia chociaz to podobno nie mozliwe. Ale jak bedziesz lezec to sie po prostu dalej nie skroci. A poruszac sie trzeba zeby kregoslup noe bolal.