Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość sepik
Dziewczyny kiedy wyszlyscie lub planujecie wyjsc na spacery z dziećmi?

Gość sepik
Czy tylko mi nie wyświetlają się posty? :(

Gość k25i
Ja dlugo postow nie widzialam. A co do soacerow nie pomoge bo my wyszlysmy nie dosc ze po niecalych dwoch tyg ze szpitala to jeszcze byly upaly wiec u nas spacer byly od razu. Ostatnio jejst bardzo deszczowo to nie wychodzimy tylko ubieram makenstwo w kombinezon ale nie zimowy i czaoke i otwieram balkon i jest w pokoju niedaleko drzwi otwartych ubrana. Sepik pisalas ze masz duzy taras i najpierw tam wyjdziecie to przeciez wozkiem to mozesz a na rekach uwazaj bo takie miejsca lubia przeciagi a w wozku to pewnie nie zawieje. Ja na spacery jak juz jest zimniej to zabudowany caly wozek ze do niej tylko poeietrze wpadalo bo nawet bude zamykalam od nakrycia gondoli jeszcze rozstswiona bude mozna zamknac to zamykalam.

Gość Day and night
Melduje się ze szpitala,zbadana z 2 cm rozwarciem. Jutro cięcie a ja dalej przeziebiona. Myślałam że tylko mi się posty nie wyświetlają,może dodamy nowy temat jak juz wszystkie będziemy po:-P bo ten coś szwankuje.

Gość ola684
sepik , spacery codziennie. nawet dzisiaj w deszcz musialam . mus to mus Day and night- hura to juz jutro:) Jadzia1981- trzymamy kciuki. Adrianek ma juz 4250 g. i prawie 3 tygodnie az ciezko mi uwierzyć ze to tak szybko minelo ... nawet nie wiem kiedy i juz zaczyna sie rozgladac na boki, i powoli dzwiga sam glowke. polozna nie mogla sie nadziwic jaki silny.

Gość ola684
na sesji fotograficznej bylam z malenkim :) czekac musze teraz na efekty, ale sie bardzo ciesze z corcia jakaos to wszystko przegapilam nie wiem jakim sposobem

Gość Day and night
Jadzia trzymam kciuki ;-) nie spieszą nam się chłopcy. Ola pewnie wyjdą piękne zdjęcia,pochwal się chociaż jednym ;-)

Gość sepik
Day and night Powodzenia! Już jutro bedziesz miala swojego Dzidziusia :)! Super zrobić sobie taką sesje :) ja malemu zrobię może jak miesiąc będzie miał. My z mezem dosłownie w ostatniej chwili zdazylismy zrobić sesje z brzuszkiem. Tez super pamiątka:)

Gość ola684
Day and night - to juz dzis :) teraz czekamy na Jadzia1981:)

Gość Aga z
Dziewczyny mam pytanko. Nasz mały ma 11 dni i jak robi kupkę albo puszcza bączki to strasznie się spina i płacze .... mają tak wasze dzieviaczki ? Macie jakiś sposób na to bo mi serce pęka jak się maluch tak męczy. Bo oprócz tego jest raczej bardxo spokojny ;) na razie ;)

I okazuje się że ja zostanę na końcu bo mojemu smykowi nie spieszy się na świat. Chyba jednak na następny tydzień poród będzie wywoływany. Proszę aby w końcu się zdecydował przyjść na świat, ale gdzie tam. Uparciuch i tyle ;)

Gość Day and night
Dziś rano Kacperek przyszedł na świat 4150 g i 57 cm. Grubasek :-P Ja po cc ciężko to nie to samo co pierwsza Jeszcze kaszel mnie Męczy :@ W sumie to zaczęło się samo dostałam skurczy dziś mocnych i w sam raz wybrał termin. Espumisan bądź podobny preparat,herbatka z kopru na wzdęcia powinno pomóc. Jadzia trzymaj się i pogoń uparciucha!

Gość Jadzia1981
Day and Night gratulacje :). Szybkiego powrotu do formy. Dużo zdrówka dla Was. Życzę Ci aby Twój Kacper był tak grzecznym dzieckiem jak i mój.

Gość gość30
Hej dziewczyny! Gratulacje mamusie :D ! Na bolacy brzuszek najlepsze niemieckie kropelki sab simplex! Działa cuda! U nas było dużo stresu przez ostatnie dni. Wróciliśmy do domku i po 4 dniach Emil przestał oddychac na ok 10 sek. :( WIECZNOŚĆ! Tak bylo jeszcze raz .Byliśmy w szpitalu na obserwacji podłączyli go do rejestratora oddechu. Na szczęście wczoraj wróciliśmy do domu. Podobno to trwa zanim ureguluje się oddech u noworodków i niektóre się tak zawieszają!

Gość czomsia
Czesc dziewczyny, jestem jeszcze ja. Maly Bruno spieszyl sie od 31 tyg do wyjscia na swiat, a teraz cisza. Do terminu jeszcxze tydzien :)

Gość ola684
Day and night - w koncu !! gratulacje !!!

Gość gość
Day and night gratulacje !! :)

Gość ola684
potwierdzam sab simplex mam zawsze w apteczce. najlepsze cudo jakie widzialam. dziala odrazu. mojemu tez czesto boli brzuszek, polozna powiedziala zeby klasc na brzuszek to bedzie cieplej i uda sie latwiej kupke zrobic. i podialalo u mnie . 5 minut na brzuszku troche stekana , kupka i 2 h spania :)

Gość Milka2710
Nasza ma miesiąc A od 2 tygodnia wieczorami nam strasznie płakała wręcz darla sie. Przy puszczaniu baka płakała i stekala. Mamy teraz Sab simplex. Jest jakby spokojniej bardzo dużo baczkow puszcza od 3 dni jej je dajemy. I dzisiaj po 3 dniach była. Kupka. Mam nadzieję że już nie będzie cierpiała

Gość Milka2710
A karmię piersią i myślałam że to może moja wina . tyle że już praktycznie nic nie jadłam tylko bułki i woda bo się bałam. Ale jak był płacz tak był. A i zawsze przed karmienie trochę mleka odciagam bo tam jest niby najwięcej laktozy. Nabiał odstawiłam bo bardzo dużo jadłam pomogło na 2 dni Ale od Nowa jeszcze nie zaczęłam wprowadzać. Bo się zwyczajnie boję. I pije herbatkę koperkowa

Gość ola684
Milka2710 - dajesz rade przezyc na takiej bulkowo wodnej diecie ?? ja to tylko tluste i smazone omijam. a jak maly placze to niestety na brak pokarmu wzalam, nie wiem czy dobrze, a wtedy dokarmiam mm. i maly zasypia. wiec pewnie tu moja wina ze placze.

Gość Aga z
No właśnie mamy karmiące jak wasze diety ? Macie czy nie ? Jecie wszysyko ? Ja jem mało i nudno ..... ciągle ktoś z boku rady podsuwa ze to nie to nie . Położna co u mnie była też że banany jem to nie mogę bo żadnych owocow i warzyw surowych. I powiem wam że już jestem poirytowany bo już tak 2 tydzień zleciał a ja tylko rosół bułki z indykiem i biszkopty i Prawie tyle i już wariuje a boję się coś zjeść że zaszkodzi maluchowi..... jak wy jecie ????

Gość gość
Hej dziewczyny!! Jak u was w czasie połogu z wspolzyciem z mezem? Zastanawiam się kiedy można w końcu zacząć i czy trzeba uważać? Czy jest się plodnym normalnie czy jak to wygląda?

Gość Milka2710
Na brak pokarmu to nie narzekam bo mam aż za dużo po godzinie leci ze mnie dosłownie

Gość sepik
Aga z ja na początku bardziej uwazalam. Teraz prawie wszystko jem. Banany, ciasto z truskawkami dzisiaj, nawet gotowana kielbase zjadlam :D malemu nic nie jest. Jeśli zacznie mu się coś dziać to nie wiedzialabym teraz od czego :D w sumie to tylko smazonego nie jem i czekolady, chociaż to ciasto z truskawkami mialo tez kawalki czekolady :D

Gość Hela_ela
Hej mamy gratulacje ! Ja nie stosuje żadnej diety , jem wszystko na co mam ochotę ale jak robie pizze to tez zjem kilka kawałków , czekoladę , owoce , jogurty , pije kawę i narazie mała nie ma problemów żadnych z brzuszkiem. Czasami się wysila zanim puści baczka ale ogólnie nie mam na co narzekac jeśli o to chodzi. Sutki za to mam na maksa bolesne , jeszcze ostatnie dwa dni mała praktycznie ciągle wisiała na piersi i dzisiaj jest masakra.. zresztą cały czas ból jak nie wiem, smaruje lanolina ale i tak jak się Zoska źle załapie to wszystko co się zaleczylo od nowa popękane :S Jeśli chodzi o współżycie to my wczoraj się daliśmy ponieść troche , 3t 4 dni po cesarce. Ja nie krwawie przez parę dni , później pół dnia lekko plamie i tak już od 1.5 tyg , w sumie krwawilam tak porządnie tylko przez ok 5 dni. Później antybiotyki bo miałam lekka infekcje w miejscu cięcia , co nam dało straszne bóle zaladka .. no i mała ma jeszcze trochę zoltaczki , monitorują to i poziom bilirubiny nie był wystarczająco wysoki żeby ją naświetlac i miała już 2 testy z krwi i teraz czekamy na ostatnie wyniki w środę ale mam nadzieje zd bd juz ok i święty spokój , bo stresujące są te wizyty w sPitalu i klocie tymi igłami itp... wrrr nie lubię. Miałam jeszcze coś pisać ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć co , dzisiaj padam na twarz , nie wiem dlaczego bo spalysmy normalnie , chyba pogoda deszczowa na mnie tak działa. .. Miłego wieczora i spokojnej nocy !