Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KrebsJezdny

Egzamin teoretyczny na wozek widlowy juz jutro

Polecane posty

Gość KrebsJezdny

Właśnie ukończyłem kurs na wózek widlowy jutro mam egzaminy -Boje sie- czytam zagadnienia oglądam testy boooze tego jest MNÓSTWO ! to jakiś absurd! Człowiek chce robić jako zwykły pracownik a tego ma jak student na pierwsza sesje! Do tego zagadnienia o jakimś układzie hydraulicznym jakiś biegach, jakis układach hamulcowych,costam gdziestam sie może zapowietrzać a ja nawet niewiem co i gdzie... itp. ja sie na tym nie znam nie mam prawa jazdy nie interesuje mnie motoryzacja a tu jakieś informacje o silnikach napędach, jest tu może ktoś kto zdawał taki egzamin i powie mi jak to w praktycznie wygląda bo mnie to strasznie przytłacza jak patrze na ta "księgę wózków" z tymi informacjami gdzie nwet polowy opisów nie mogę zrozumieć, potrafię jezdzić wózkiem zachować bezpieczeństwo ale ta cała mechanika jest dla mnie abstrakcją.... :(

Gość gość
Ch/uja potrafisz po samym kursie, zobaczysz moze kiedys jak jezdza to ci szczena opadnie no ale moze nie zobaczysz bo moze pracy nie znajdziesz w Plu. A jak zobaczysz i ci dadza jezdzic to radze szybko ogarniac szybka jazde i operowanie widlami bo szybko robote stracisz

Gość gość
Innymi p*****lami sie nie przejmuj, oprocz zmiany butli, wozki wszedzie sa sprawdzane przez udt

Gość gość
I nie rozjeb czegos :D

Gość KrebsJezdny
co wy mi tu mowicie o jakiejs pracy jezdzie i roz******laniu... ja sie martwie tylko o jutrzejszy egzamin teoretyczny tutaj jest mnostwo zagadnien z typowej mechaniki o ktorej niewiem nic... :(

Gość Mario Candarelli
zapamiętaj raz na jutro i na zawsze , w butli gazowej jest LEWY GWINT , odkręcamy w lewo i smarujemy 'mydłem' albo 'pianką' aby sprawdzić , czy nie ma wycieków gazu , wskakujesz na wózek i za pomocą kluczyka odpalasz silnik a potem tak jak w aucie , sprzęgło , bieg i hamulec , podnoszenie widelca , załadunek na widły pod kątem prostym , wsteczny , odjazd do tyłu , lekko do góry z paletą i jedziesz do miejsca składowania , bardzo proste, małpa też to potrafi !

Gość gość
Ja se zdalem w kilka minut :D przewiez palete pusta z miejsca na miejsce :D i finito a teoretyczny mozna bylo korzystac z notatek :D dopiero w Anglii nauczylem sie jezdzic

Gość KrebsJezdny
Ale czy a niewyraznie pisze? boje sie TEORI ... nie rozumiem tych mechanicznych zagadnien "jak w samochodzie" - nie prowadze samochodu

Gość Mario Candarelli
no właśnie , do PL coraz więcej ludzi przybywa na chwilę aby zdobyć uprawnienia na 'wózek' , ponieważ takie uprawnienia w PL zdobywa się za 'grosze' , powiedzmy za 300 PLN , ciekawy jestem ile takie uprawnienia na 'wózek' kosztują w UK i czy wystarczy polskie uprawnienia na 'wózek' przetłumaczyć na angielski aby Angole honorowali nasze polskie uprawnienia, jak to jest w UK ?

Gość gość
Jakie fochy :D

Gość gość
Mnie wkrecil Polak z agencji tylko z polskimi a w Pl zrobilem za darmo z UP, jeszcze mi zaplacili 200zl :D

Gość KrebsJezdny
nie fochy porostu pytam o teorie a dostaje odp o tym jak sie jezdzi albo jak pracuje

Gość Mario Candarelli
KrebsJezdny dziś zdasz spoko egzamin nie mając pojęcia o hydraulice 'wózka' , NIE musisz posiadać uprawnień UDT aby pracować na 'wózku' , ludzie, którzy mają uprawnienia UDT to jest WYSOKA PÓŁKA , wystarczy jeżeli potrafisz zmienić butlę gazową do napędu wózka i to już jest WYSOKA PÓŁKA !

Gość KrebsJezdny
tak to dlaczego materialy jakie dostalem to dosc grubawa ksiazka w formacie A4 opisujaca ten wozek nieml w czesciach pierwszych? :/ do tego testy przykladowe ktore doslownie o kazda p*****lke maja pytania nie rozumiem tego i tylko sie stresuje w cholere jutrem :( :( :( :(

Gość Mario Candarelli
KrebsJezdny dziś nie marudź ! dzisiaj rano skoro świt pognaj do tej fabryki, gdzie dziewczyny i chłopaki śmigają na wózkach i zapytaj wprost , jak wyglądał egzamin teoretyczny i praktyczny na wózku , pokażą znak - nie przekraczaj prędkości powyżej 25 km/h i śmigaj z towarem na widelcu jak najszybciej, ponieważ kierownik patrzy i TIR czeka na załadunek , więc przestań się brandzlować na tym wózku i wio do przodu !

Gość gość
po egzaminie mozesz zasiac za sterami i pojechac... mozesz wypozyczc sobie takina http::mondo.sklep.pl

Ja kurs na wózek robiłam w Empire Training Services i nie mogę powiedzieć wyszkolili mnie jak należy. Egzamin zdany za pierwszym razem. I teraz śmigam sobie po magazynie jak należy