Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Robiłam tesi IQ w necie i wyszło, że tylko 10% populacji jest tak inteligentnyc

Polecane posty

Gość gość

jak ja :P Nie mam pojecie ile w tym tescie było prawdy, ale w sumie spodobała mi sie ta wiadomość :P W sumie to zawsze byłam lepsza za matmy od 3/4 klasy

Gość gość
Nie byłaś mądrzejsza, inteligencja jest często kwestią jedynie genów. Sama sobie na to nie zapracowałaś.

Gość gość
Mnie wyszło że 2,5% populacji.Byłem genialny z matematyki :-)

Gość gość
A ile Ci wyszło IQ? Bo mnie 125 i wyswietlił się na koncu taki wykres ile osobom wyszedł taki wynik, no i 10% tylko :)

Gość gość
Nie łudź się, że ten teścik mierzy IQ. Ściema. IQ zmierzy ci psycholog Wechslerem. Ewentualnie testy z mensy.

Gość gość
2 razy robiłem różne testy i 134 ale w warunkach dobrej koncentracji pewnie osiągnąłbym znacznie więcej.Kto był bardzo dobry lub genialny z matmy powinien mieć wysokie IQ.

Gość gość
18:58- ale to nie był pierwszy test jaki robiłam, a wszystkie mi wychodziły raczej wysoko :) pewnie, ze nie jest profesjonalny, ale i tak mi poprawił humor :P

Gość gość
Im większe IQ, tym większe zaburzenie osobowości. Ludzie z wysokim ilorazem inteligencji to ludzie często z różnymi zaburzeniami, z autyzmem, fobią, i innymi schorzeniami.

Gość gość
Do 19:00 Jeżeli byłaś dobra(genialna) z matmy to powinnaś mieć wysokie(b.wysokie) IQ.

Gość gość
Na kafee nie ma raczej ludzi inteligentnych. Wystarczy poczytać co tutaj ludzie wypisują.

Gość gość
Albo ze schizofrenia :-)

Gość gość
Do 19:03 Nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie.Wypisywanie tu rzeczy przez niektórych ludzi może być tylko formą kreowania odpowiedniego wizerunku.

Gość gość
Tak sobie pisz. Na kafe rzadko można spotkać osobę, z wiedzą, z którą można by było popisać. Niby inteligentni, a wierzą w różne farmazony. Zresztą inteligencja logiczna najczęściej odpowiada, że człowiek taki będzie dobry z przedmiotów ścisłych, w humanistyce może kuleć. Przykładem jest mój znajomy, który z matmy jest genialny, za to z polskim, historią, i innym przedmiotami radził sobie fatalnie. Zresztą jego matka nawet to potwierdziła.

Gość gość
Tez byłam gorsza z polskiego i historii, ale tak szczerze to mysle, ze to mniej przydatne przedmioty :P

Gość gość
Tez byłam gorsza z polskiego i historii, ale tak szczerze to mysle, ze to mniej przydatne przedmioty jezyk.gif xxx xx Dla mnie matma za to jest mało ciekawa, po prostu mnie nie interesuje. A matma też jest niewiele przydatna, ważne aby znać jakieś podstawy, liczyć, mnożyć, dzielić, itp. Większość jakieś logarytmy to na cholerę człowiekowi to potrzebne.

Gość gość
19:13- do czego? A do tego, że ogólnie logiczne myślenie bardziej sie przydaje niz umiejetność pisania, teraz bardziej przyszłościowe są studia oparte na przedmiotach ścisłych jak informatyka, budowa maszyn, budownictwo, farmacja, medycyna, niż studia humanistyczne

Gość gość
Co z tego, że teraz są przydatniejsze ? Kiedyś nie będą. Zresztą inteligencja logiczna, to za mało, aby osiągnąć w życiu sukces. Ważne są inne atrybuty, inteligencja analityczna, językowa, emocjonalna. Ta ostatnia jest ponoć bardziej przydatniejsza niż inteligencja logiczna.

Gość gość
Dla mnie matma była natchnieniem,żałuje że nie rozwijałem pewnych zdolności.

Gość gość
Do 19:18 Zgadza się.Tak jak napisałeś.Na sukces człowieka składa się wiele czynników.