Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jaki jest wasz światopoglad, orginalny czy zwyczajny?

Polecane posty

Gość gość
Lepiej być zblazowaną metalówą której nikt nie kocha?

lepiej być sobą mam wywrotowy światopogląd, co nie przysparza mi zwolenników, ale s...m na to :)

Gość gość
Ja mam oryginalny swiatopoglad, ale szkoda mi slow na proby wyjasniania go niektorym tepym matolom, stad zbywam wielu takimi wlasnie frazesami. Moze to jeden z powodow, dla ktorych czesciej sluchasz banalow z ust innych, ku przemysleniu :D

Gość niewierny tomasz 96
ukradlem wino z kosciola, napijesz sie? :D

Gość gość
Ja uważam że najważniejsze w życiu to być sobą i nie udawać kogoś kim się nie jest a czy mój światopogląd jest oryginalny czy nie nie wiem ale wiem że jest mój że dobrze mi z nim.

Gość gość
światopogląd masz nietypowy jak na dorosłą osobę, typowy jak dla dzieciaka

nawiązując do wina z kościoła, mam bardzo dużą chęć kupić sobie taki kielich mszalny i pić sobie z niego herbatę w pracy pracuję na wsi, dodam ale chyba się nie odważę chociaz miny pracowników - bezcenne by były

Gość gość
mój światopogląd jest mój i niby z jakiej racji mam się komuś tłumaczyć,że jest właśnie taki i dlaczego?Żeby ktoś go krytykował,bo go denerwuje światopogląd,który jest odmienny niż jego własny.Większość osób z tego forum nie jest zdolna do kulturalnej dyskusji na jakikolwiek temat,jeśli ktoś inny nie przytakuje:-P

Gość gość
Jaki jest ten zwyczajny i ten niezwyczajny?Sorry,ale nie kumam

Gość gość
Zwyczajny, bo wyrosłam z wymyślania sobie "własnej teorii na świat" (cokolwiek to znaczy) - Moor.

Gość MizantropiaiOdraza1994
jak cie jeszcze raz zobacze to moja piesc zderzy sie z twoim ryjem :D

Gość gość
Każdy inaczej widzi i ocenia pewne sprawy.Widzi to,co chce zobaczyć.Ludziom jest z tym dobrze.Lekarze uratują jakiegoś nieszczęśnika,fizjoterapeuci przywrócą sprawność ,a dla bardzo wierzącej osoby to cud,to siła bożej opatrzności tutaj działała,nie wiedza i umiejętności

Gość gość
Niech te cholerne komety walną kogoś w głupi łeb,o ile w ogóle spadną:-D

Gość gość
filozofia kiedyś, podobnie jak religia, była często próbą zrozumienia rzeczy na ktore nie miało się odpowiedzi i to "filozofowanie" często prowadziło do idiotycznych idei takich jak przekonanie, że płyny w ciele mają wpływ na osobowość i choroby ;) Więc tak, sama filozofia, bez wiedzy, to tylko gdybanie o niczym, zwłaszcza w erze rozwiniętej nauki kiedy naprawdę na wiele rzeczy można znaleźć odpowiedź.

nauka nie da odpowiedzi na pytanie "jak żyć" :P Mnie ostatnio najbardziej zaciekawiła filozofia Ayn Rand, takiej żydowskiej filozofki-pisarki. Przeczytałam "Hymn" i bardzo to do mnie trafiło, jak nic innego. W skrócie jest to skrajny, skrajny indywidualizm połączony z negacją mistycyzmu - zarówno mistycyzmu ducha(religii, przesądów) i mistycyzmu pięści(czyli ideologii, zwłaszcza kolektywistycznych) - bo to rozum jest tym, co spowodowało, że jako gatunek jesteśmy na szczycie ewolucji i łańcucha pokarmowego, a mistycyzm jest negacja rozumu.

Gość gość
a nauka odpowiada skąd się mistycyzm (i filozofia!) w ogóle wzięła. Poza tym jeżeli dany światopogląd podziela wiele osób to nie jest chyba oryginalny, co? W końcu Ty tego nie wymyśliłaś.