Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Licili

Do mam karmiacych mm, ile butelek i smoczkow kupic?

Polecane posty

Gość Licili

Jak w temacie, nasze dziecko bedzie karmione od poczatku mm, i zastanawiamy sie, ile butelek kupic. Myjecie i wygotowujecie butelki i smoczki w nocy czy mace taka ilosc, ze do rana spokojnie wystarcza?

Gość gość
jak dziecko było noworodkiem, to używałam około 5 butelek, teraz 2 do mleka i jedna do picia, po każdym karmieniu butelkę myję, rano wyparzam wszystkie butelki, smoczki, gryzaki

Gość gość
Ja rozumiem, że nie jesteś doświadczoną mamą, ale jak wyobrażasz sobie wyparzanie butelek w nocy??? Pogielo cie? Odpowiadając na pytanie 3-4 wystarczą, no w porywach 5

Gość Edytaa91
Podpisuje się pod wypowiedzią jednej z koleżanek, musisz zadbać o to żeby nie biegać w nocy i ciągle ich wyparzać. A co do smoków, moja Laura polubiła się z takimi na uspokojenie od nuk. Na poczatku żadnen smoczek jej nie pasował, ale jak zmieniłam na te nukowe jest o niebo lepiej ;). Więc może też kup sobie na próbę, sprawdzisz czy i tobie sie sprawdzi.

Podpisuje się pod wypowiedzią jednej z koleżanek, musisz zadbać o to żeby nie biegać w nocy i ciągle ich wyparzać. A co do smoków, moja Laura polubiła się z takimi na uspokojenie od nuk. Na poczatku żadnen smoczek jej nie pasował, ale jak zmieniłam na te nukowe jest o niebo lepiej ;). Więc może też kup sobie na próbę, sprawdzisz czy i tobie sie sprawdzi.

Gość gość
Poczytaj o butelkach MAM. Do wyparzania używasz mikrofalówki. Poza tym są antykolkowe.

Gość akacja30
Ja używałam jednej butelki. Po co 5 czy tam ileś? Co Wy z tymi butelkami robicie? W nocy na początku wstawałam 2 razy żeby nakarmić. Nakarmiłam,butelkę umyłam,przelałam butelkę i smoczek wrzątkiem,nalałam wody i butelka spowrotem do podgrzewacza. I cała robota.

Gość gość
Ja na poczatku używałam 3 butelek. Ale nie wyparzałam butelki w sterylizatorze parowym. Jest dość drogi ale warto bo wiadomo ze te butelki będą sterylnie czyste. Teraz mam 2 butelki do picia i do mleka.

Gość gość
Znaczy miało być ze nie gotowałam tylko wyparzałam.

Gość gość
Noworodkowi trzeba butelki wygotowac, na pewno przez jakiś miesiąc. Wyparzanie zdecydowanie później. Ale każdy ma swoje metody. A i dzieci różnie się budzą. Jedne chcą jeść częściej a mniej,np.co dwie godziny, inne przespia i całą noc.Zakładając, że karmisz na noc o 22, a ono budzi się co 2 godziny i zjada troszkę. To do rana ile butelek zuzyjesz?