Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna mama13

To jak jest w końcu z tym jugendamt!? W Niemczech? Boje się!

Polecane posty

Gość gość
Słyszałam..., ostrzegano mnie... Ja też słyszałam o wąsatej babie i facecie bez jaj, o Jugendamcie również niestworzone historie. Nikt zdrowej moralnie rodzinie nie odbiera dzieci, a jeżeli taka rodzina ma jakieś kłopoty -pomagają w ich rozwiązaniu!!! To również Jugendamt pomaga w rozwiązaniu problemów przedszkolnych, kierowaniu do odpowiednich instytucji, pomocy socjalnej. Dla zdrowej rodziny, w której nie ma patologii, nie ma alkoholu, balang, prostytucji. Mnie pomogli i jestem im wdzięczna. Przyjechałam do męża [był 1,5 roku na kontrakcie], postanowił zostać na stałe i nas ściągnąć. I zaczęły się problemy. Pomogli w znalezieniu mieszkania, przyjęciu dziecka do najbliższego przedszkola [zapisy do tego przedszkola zaczynały się praktycznie z chwilą urodzenia dziecka], pomogli mi w znalezieniu odpowiedniego kursu jeż. niemieckiego [musiałam uczestniczyć z dzieckiem, bo jeszcze do przedszkola nie chodził i nie miałam komu zostawić go pod opieką, dziećmi opiekowała się pani a ja spokojnie na lekcje szłam]. Po roku od chwili zamieszkania pożegnałam się z tą instytucją [do której o pomoc zgłosiłam się sama], nigdy mnie nie nachodzili, ale mówili, że zawsze pomogą. Mam tu wielu znajomych Polaków, żadnemu dziecka nie zabrali, do żadnego z rodziców tych dzieci się nie czepiają. Mieszkam tu już 9 lat.

Gość gość
Jakie pół miliona? Już jest cały milion uchodźców. Widać, że w Niemczech nie mieszkasz skoro tego nie wiesz.

Gość gość
To jak w końcu?!

Gość gość
JEszcze jugendamt nikomu nie pomogl. A mowia o nim ci ktorzy nie maja z nimi stycznosci. Wiem duzo na ich temat i tez mam przez nich wielkie problemy , to banda przestepcow na ktorych nie ma tu prawa. Robia co chca obejrzyj sobie swiezy film Saja UCIECZKA Z PIEKLA . Znam czesc tych ludzi i dzieciwiem co przeszli i sam to przechodze i nikt mi nic nie powie.JESLI masz jakies konkretne pztania to ci moge powiedziec ale to juz tylko na tel. OBEJRZYJ FILM a jak ci bedzie malo to znajdz pania Beate Pokrzeptowicz i tam zobaczysz wiecej a ja drugie tyle ci jeszcze powiem. Pozdrawiam

Gość gość
Mogę jakoś z panią się skontaktować? Tel? Pani jest w Polsce? Czy w Niemczech? Albo meila? Co chodzi mi o jugendamt.

Gość gość
Jakie bzdury...no właśnie mi też Jugendamt bardzo pomógł,łącznie z przedszkolem. Najlepiej siać panikę nie mając nigdy nic wspólnego z tą instytucją. Polska opieka społeczna też ma swoje za uszami ,równie dobrze mogę napisać,że boję się żyć w Polsce,bo mogą mi dzieci zabrać za 2 filiżanki w zlewie. Też były afery. Więc sorry,ale takie straszenie ludzi Jugendamtem jest chore. Do dziś mam kontakt z babka,która mi wtedy pomogła.:-) świetna kobieta.

Gość gość
11:38 a słyszałas o Pomorskim? O stowarzyszeniu dyskryminacji Polaków? Oglądasz tv,czytasz gazety! I jesteś pewna że jugendamnt jest przyjazny? To z kad te wszystkie historie.? Ostatnio w dzień dobry TVN było o jugendamt i wypowiadał się adwokat co wyczyniaja! Za bezpodstawne doniesienia mogą zabrać!

Gość gość
Ja również dołączyć chce do dyskusji. Dziewczyny piszcie prawdę,bo ja też myślę że z nikad są się te historie nie wzięły...

Gość gość
TAK MOZNA SIE ZE MNA SKONTAKTOWAC PO PRZEZ FB NAJPIERW TAM PODAM NR . TEL. TYLKO PROSZE GO NAJPIERW DOBRZE OBEJRZEC A W SZCZEGOLNOSCI DZIAL PRZESLADOWANI PRZEZ JUGENDAMT

Gość gość
oki dzieki odezwe sie.

Gość gość
szukalam pana i nie ma zadnego Dariusza Win ?

Gość gość
jest prosze dobrze poszukac

Gość gość
Dariusz Win

Gość gość
Ewentualnie prosze podas swoj to ja pania poszukam

Gość gość
Ewentualnie prosze podac swoj to ja pania poszukam

Gość gość
Na jugendamt jest jeden prosty sposób: urodzić dziecko po polskiej stronie granicy. Wtedy otrzyma polskie obywatelstwo, i nie będzie mogło dostać z automatu obywatelstwa niemieckiego, co oznacza że jugendamt nie będzie mógł go zabrać.

Gość gość
Czyli jak dziecko jest obywatelem Polski to oni nie mają prawa zabrać dziecka? Pytam naprawdę poważnie.

Gość gość
Chyba nie wiecie o czym piszecie totalna bzdura o narodzinach po polskiej stronie . DLA TYCH PONAZISTOW NIE MA PRAWA a w czasie wojny wywiezli 200000 polskich dzieci rodzonych w pl a teraz rocznie kradna 65000 dzieci . Kto wam takich glupot nagadal . Po drugie dziecko mieszkajace tu 8 lat z automatu staje sie juz niemieckie

Gość gość
a przede wszystkim zacznijmy od tego ze niemcy nie sa krajem tylko gbr oczym malo kto wie , to tu nie ma prawa zadnego .sady rodzinne sa skorumpowane przez ponazistowskie jugendamty nad ktorymi nie ma prawa i zrobia wszystko zeby wam dziecko zabrac

Gość gość
21:17 mb asz całkowicie rację.Nie rozumiem,jak możecie chwalić na Boga jugendamt?! Mieszkam tu w de i opiekuję się dwoma starszymi ludźmi bardzo sympatyczne starsze osoby.I sami ostrzegali Moja siostrę przed tą instytucją w dodatku chorą! Ludzie przecież tu głównie chodzi o pieniądze z parlamentu europejskiego którymi dysponuje jugendamt! Dobrze ktoś ujął dla nich to żyła złota! I niestety dużo ludzi żyje w nieświadomości co oni wyprawiają! Bo pomogli,bo nie słyszeli itd.Ale sami Niemcy się obawiają tej instytucji,Polskue dzieci są ładne,madre i w dodatku żyła złota.

Gość gość
My jesteśmy w słabym ogniwem dla jugendamt,wygrac z nimi to jak w totka.Szkoda że cierpią na tym niewinne dzieci ,bo dla nich uczucia bo i ludzie są nieważne! To że akurat Jeszcze was jugendamt nie czepia i nie zabrał dzieci to macie naprawdę szczęście.Przeciez są dowody że jugendamnt działa bezprawnie bezpodstawnie odbiera dzieci i rozbija rodziny

Gość gość
Dokladnie tak . Niemiec pierdzi przy zarciu i jest ok a ty jak pierniesz w ukryciu to wszystko to wyciagna zeby ci dziecko zabrac.

Gość gość
Ależ wy bzdury wypisujecie !Mieszkam 22 lata w de .Dwoje dzieci odchowanych i nikt mi dzieci nie zabrał .Nigdy nie miałam odczynienia z jugendamtem ...Normalna rodzina jesteśmy,pracujemy ,akceptujemy sąsiadów ,a oni nas i nikomu nie wchodzimy w drogę ...Patologii i nierobom to i w Polsce mogą dzieci zabrać .

Gość gość
Poprawka...doczynienia ,a nie odczynienia :-)

Gość gość
bo to sa ponazisci i stosuja gestapowskie metody a dzieci dla nich to pieniadze . Okradli cala europe dlatego maja a teraz kradna nasze dzieci w imie ponazistowskiego prawa zeby zarabiac na nich potezna kase i je germanizowac . W Bad KREUZNACH taka ponazistka jest chorwatka K A L I N I C A pomaga jej w tym wszystkim skorumpowany nie majacy o niczym pojecia sedzia H A M E L L

Gość gość
Do gość 21:43: o co ci chodzi kobieto?Cos gdzieś dzwoni ale nie wiesz o czym mówisz !Takiej jak ty tez bym zabrała dziecko .Aferzystka, awanturnicza i do tego głupia !Poucz sie bieżącej histori,poczytaj gazety ,a przede wszystkim uświadom sobie ze jesteśmy 70 lat po zakończeniu wojny .Wspolczuje kurzego móżdżku .

Gość gość
O co chodzi z tym hamell i kulnica? Co jest u diabła grane w tych Niemczech? Kobiety! To że wy nie mialyscie doczynienia z jugendamtem to nie znaczy że wszyscy nie mieli Czyż nie tak?

Gość gość
Bez powodu tak głośno o jugendamt by się nie zrobiło

Gość gość
Polacy maja niesamowity dar rozdmuchiwania i wałkowania w kółko tego samego .Owszem może sie zdarzyły jakieś pojedyncze przypadki ale naprawdę wierzycie,ze takie rzeczy dzieją sie bez powodu ?Ja nie spotkałam sie z takim przypadkiem i cieżko mi w to uwierzyć ...

Gość gość
22:24 sama sobie odpowiedziałas na pytanie ,,nie slyszalam '' więc po jakiego grzyba się wypowiadasz? W d***e Byłaś i gowno widziałaś :P