Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna mama13

To jak jest w końcu z tym jugendamt!? W Niemczech? Boje się!

Polecane posty

Gość gość
Dzięki,za odpowiedzi,kurcze ten język jest tak ciężki i nie zrozumiały dla mnie,długo się uczylyscie?

Gość gość
Kurde o co chodzi z tym jugendamt!!! Nie jestem w temacie.

moim zdanie powinnas przyjechac zmienic otoczenie dasz sobie rade :)) tak jak my wszyscy mieszkajacy w D:)) jezyk ..szybko sie nauczysz to pryszcz :) jest duzo biurokracji ,ale i to przeskoczysz :)) zycie nalezy do odwaznych:)) wiec zapraszam do D:))

gość dziś jezyk jak jezyk :)) jak kazdy ..nauczysz sie bo bedziesz musiala:))

Gość gość
poki jestes w pl, wlaczaj sobie tv po niemiecku- na poczatku nie bedziesz nic rozumiala...najlepiej to znajdz sobie jakis program- jakies talk show, badz tasiemca telewizyjnego- najpierw bedziesz ogladac obrazki i czasem skumasz z sytuacji co sie dzieje...a potem bedziesz chciala wiedziec co sie dzieje i bedziesz wlaczac ;) przynajmniej na poczatek sie osluchasz, co jest bardzo wazne. Hm, nie pamietam ile mi zajela nauka, ale cos ok. roku- biorac pod uwage, ze ja sie uczylam tego jezyka w szkole- i to byl moj ulubiony przedmiot. I najwazniejsze- im wiecej masz kontaktu z innymi ludzmi nie znajacego naszego ojczystego jezyka, tym lepiej - tym szybciej sie nauczysz niemieckiego. Bo jak bedziesz siedziec w domu, to mozesz byc w niemczech 20lat i ledwo co bedziesz mowic.... telewizja i radio tylko po niemiecku- moze brzmi "strasznie"...ale szybciej sie osluchasz.

Gość gość
mowie oczywiscie o plynnym mowieniu ;) bez zastanawiania sie nad formami i gramatyka ;)

na nauke jezyka obcego nie ma regul:)) jeden przyswaja szybko inny wolniej:))moi rodzice zawsze w domu rozmawiali po polsku uczyli mnie pisac prawidlowo w jezyku polskim :)) nigdy nie mialam problemow w szkolach z jezykiem niemieckim:)) ..itp nigdy nie pozwol na to zeby twoje dziecko ,dzieci ...zapomnialy ojczystego jezyka jakim jest j. polski:))

a jezeli chodzi o Jugendamt ,to bez obaw :)) oni sa od tego zeby rowniez pomagac:)) nie czytaj tych bzdur to jest nieprawda !:)

Gość gość
Dlaczego nie wyjasnicie autorce jak jest naprawdę z jugendamtem? Tylko srety tety

wiec pakuj sie przyjezdzaj:))do odwaznych Swiat nalezy:)))zycze powodzenia

Gość gość
Dziewczyny,serdeczne dzięki :-) jeżeli mogę zapytać to w jakim regionie mieszkanie? U nas Frankfurt nad menem

Gość gość
MMartha dziękuj***ardzo,mam nadzieję że się ogarne.

Gość gość
Jak co? Mało w yuou tubę historii?

Gość gość
A stowarzyszenia przeciw dyskryminacji Polaków? Zabieranie dzieci tyle czasu siedzicie a nic nie wiedzą

Gość gość
Jeszcze raz bardzo dziękuje,mam nadzieję że Poznam takie fajne babki jak wy ,a teraz to jak los w totolotku.

Gość gość
MMartha szuka wujka gogle odnośnie jugendamt autorze tematu przecież tak głośno kiedyś w TV pokazali jak młodej dziewczynie zabrali noworodka...porażka

Gość gość
Co wy Chrzanicie z tym jugendamt :O

Gość gość
A język niemiecki to belkot

gość dziś przejdz do realiow :))) wszedzie zycie daje w tylek! to logiczne ... ale jezeli rodzina wychowuje swoje dzieci wedlug prawidlowych regul jakie sa w D nie ma dopki zeby ktokolwiek zabieral im dzieci!!jak pisalam 1)alkoholizm uzywki jak narkotyki 2)przemoc domowa 3)nagminne opuszczanie przez dziecko zajec lekcyjnych bez usprawiedliwienia 4) dlugotrwale bezrobocie rodzicow itd

Gość gość
jak widac niektore szybko wszystko lykaja.oh tak youtube prawde ci powie . :O Ludzie, jugendamt nie zabiera dziecka bez powodu!!!i to nie jest wazne, czy jestes polka, niemka.. nie siejcie paniki!

gość dziś te twoje " bo "kiedys ?.... kiedys to bylas piekna i madra :D:D

Gość gość
Moje doswiadczenia z jugendamtem: u nas w miescie jest bardzo malo miejsc w przedszkolach. Jugendamt mial baze danych w ktorym przedszkolu sa jakies wolne miejsca. Zglosilismy sie do nich i pomogli poza tym miesiecznie doplacaja do przedszkola corki 40 euro

Gość gość
martha, jak to zlobkow nie ma? Kinderkrippe u nas sa. teoretycznie od 6 miesiaca, ale praktycznie najwczesniej po roczku dzieci chodza.

Gość gość
pieprzycie bzdury z tym Jugendamtem. Nie zabierają żadnych dzieci,mieszkam tu 6 lat i wiem. Nagłaśniają medialnie faktycznie dziwne przypadki,ale jest ich bardzo mało. Polska opieka społeczna według mnie jest gorsza.... I rzeczywiście większym problemem są pseudouchodźcy, analfabeci i debile agresywni,którzy gwałcą na potęgę i chcą wszystko mieć. Też myślę nad ucieczką do Polski....z powrotem. Mam 2 dzieci.,

Gość gość
Dziewczyny a w jakich regionach mieszkacie ? I dużo u was uchodźców?

Gość gość
Ja mieszkam w centrum Niemiec, miasto 200tys. Są uchodźcy u nas ale ich nie widzę.