Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość7896

Jakie dokumenty do kredytu hipotecznego

Polecane posty

Gość gość7896

Planujemy z mężem wziąść kredyt na mieszkanie wartość mieszkania ok 110000tys ,mamy 30 tys wkłądu własnego. Mąż pracuje na umowę i dobrze zarabia,ja nie pracuje. Jakie dokumenty są potrzebne żeby złożyć wniosek? Czy zaświadczenie o dochodach z pracy męża wystarczy?

Gość gość
Dowody tożsamości, następnie wniosek o zarobkach męża. Później płacicie do banku około 200 zł za złożenie wniosku o rozpatrzenie zdolności kredytowej. Następnie pismo od notariusza i wpis do księgi wieczystej mieszkania które chcecie kupić i do tego opis rzeczoznawcy z banku który wycenia mieszkanie czy rzeczywiście jest tyle warte i nadaje się do udzielenia takiego kredytu jakiego chcecie. Bo jeśli okaże sie przez rzeczoznawcę ze mieszkanie jest wiecej warte i w razie wu bank musi mieć pewność ze jeśli zabierze wam hipotekę to nie bedzie na tym stratny.

Gość gość
Najlepiej udać się do banku i tam zorientować, bedziesz mieć rzetelne informacje i pewność, że skompletujesz wszystkie dokumenty.

Gość gość
Dokładnie.no ja tak z grubsza napisałam to co jeszcze kojarzę

Gość gość7896
Do banku idę za tydzień,ale chciałam tak orjentacyjnie wiedzieć co i jak. Rozumiem że zaświadczenie o dochodach z pracy wystarczy,a nie wołają jakichś zaświadczeń ze skarbówki ?

Gość gość
A po co

Gość gość7896
Nie wiem. Tak zapytałam

Gość gość
Oczywiście, że chcą również zaświadczenia ze skarbówki, PITów, plus wyciągi z konta za ostatnie parę miesięcy (chodzi o potwierdzenie wpływów z pracy i sprawdzenie wysokości rachunków), ode mnie chcieli nawet kopie RMUA:) Bank może żądać dowolnych dokumentów, każdy ma własne procedury.

Gość gość
Na pewno będziecie musieli odwiedzić notariusza, np. http://notariusz-pedracki.pl/, więc to sobie zapiszcie :) Dobry i kompetentny notariusz to podstawa przy takich sprawach.

Gość gość
Nieunikniona będzie zapewne wam pomoc od notariusza. Ja współpracowałam z www.tarkowski.eu , dlatego smialo go polecam, bo to solidna i rzetelna kancelaria.

Gość gość
no tak, tylko notariusz to chyba dopiero przy spisywaniu aktu notarialnego będzie potrzebny. Ja też mogę polecić dobrych fachowców w tej dziedzinie www.notariusz-zabrze.com, warto się z nimi skontaktować, są naprawdę bardzo solidni.

Gość gość
Gdzie takie tanie mieszkania? Ile metrów?