Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arnika 90

program 500 zł na dziecko do końca nie wszedł w życie a wczoraj

Polecane posty

Gość arnika 90

na stronie " Teleskopu " była informacja gdzie składac wnioski . Niestety nie zapamietałam strony :( Jest juz to zatwierdzone czy nie ? wiecie cos w tym temacie ? nie wsłuchiwałam sie ostatnio w temat :( słyszałam tylko ze Ziobro proponowął by była to karta imienna i zakupy wyłacznie na potzreby dziecka - wg mnie świetny pomysł .

Gość gość
Chyba jeszcze nic nie jest zatwierdzone .

Gość gość
nie wszedł w życie i nie ma jeszcze żadnych wniosków.macie internet i nie możecie czytać na bieżąco info?

Gość gość
Jeszcze nie ma ustawy dotyczącej przepisów, więc tym samym nie ma wniosków, bo na jakiej zasadzie miałby być wprowadzone? Przypuszczam, że jeszcze nawet nie ma projektu ustawy, skoro w dalszym ciągu wysuwane są tak krańcowo różne pomysły. Problem w tym, że nie ma pieniędzy w budżecie. PiS chyba się mocno przeliczył i przeszacował ewentualne wpływy z nowych przepisów. Szacuje się, że opodatkowanie banków ma przynieść ok. 4,5 mld zł, a to dopiero 1/4 potrzebnej kwoty. Pewnie teraz dalej szukają, komu sięgnąć do kieszeni. :(

Gość gość
Wnioski w kwietniu a wypłata w czerwcu.

Gość gość
Jak dla mnie mogą być bony czy karta. Myślę, że jak mam dwoje dzieci, to mogę wydawać te 500zł na dwoje nie tylko na drugie.

Gość gość
pewnie dlatego zmniejszyli dotacje dla rolników żeby wypłącać na dzieci

Gość gość
zobaczycie te 500 jak świnia niebo!

Gość gość
Nie martw się, wprowadza to. Wprawdzie glosowało na nich tylko ok. 17% ludzi, ale cześć oddała głosy właśnie z powodu tych 500 zł.Ich notowania lecą na łeb na szyje, więc nie mogą stracić poparcia także tych, którzy oddali na nich głosy. O ile jeszcze z bardziej ogólnych obietnic można się wykręcić, o tyle z tego będzie trudniej. Nie sądzę, aby wprowadzili te karty, bo trzeba byłoby zrobić przetargi na ich obsługę, wybrać sklepy, precyzyjnie ustalić zasady. Wymagałoby to dużych nakładów finansowych, a (podobno) chcą to zrobić jak najtaniej, głównie ubierając w obsługę tego programu zakłady pracy. Choć, z drugiej strony, przecież to nie ich pieniądze, tylko nasze. Ale wprowadzenie takich zasad oznaczałoby upadek małych lokalnych sklepów, a preferowanie sieciówek. Mam nadzieję, że o tym to nawet politycy pomyślą, choć myślenie jest ostatnią rzeczą, której się spodziewam po politykach. :p

Gość gość
mam nadzieję że to NIE wejdzie.

Gość gość
dobrze wiecie że oni nie mają tych pieniędzy już się do tego oficjalnie przyznają a żeby komuś dać jak się nie ma, to trzeba innemu zabrać albo nawet temu samemu - wyjmę ci po cichu z lewej kieszeni i oficjalnie dam ci żebyś schowała sobie do prawej (przy okazji odliczę sobie podatek!!!) bo nie wiem czy wiecie ale te 500 to jest brutto!

Gość gość
też mam nadzieję, że to nie wejdzie

Gość gość
niech zabiorą czarnym pedałom w kieckach i dadzą dzieciom!

Gość gość
naiwniacy którzy głosowali na PIS przekonają się że są idiotami poza tym śmiać mi się ile razy sobie pomyślę że w języku ang. skrót od nazwy partii oznacza nie mniej nie więcej "szczyny, siki" Tusk musi mieć ubaw w Brukseli za każdym razem gdy wymawia nazwę partii

Gość gość
Czyli, o ile w ogole to wejdzie, jesli nie bedzie w formie imiennych bonow, to patola moze sobie za te 500zl nakupowac wodki, tak? Rewelacyjny pomysl, godny Jarka po prostu

Gość gość
"Nie ma czegoś takiego jak publiczne pieniądze. Jeśli rząd mówi, że komuś coś da, to znaczy, że zabierze tobie, bo rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy." Margaret Thatcher

Gość gość
przecież nie chodziło o wspomożenie rodzin czy zachęcenie do płodzenia dzieci chodziło wyłącznie o zdobycie głosów tych którzy dadzą głos za obietnicę kasy równie dobrze Jarek mógł wypłacać każdemu kto na niego zagłosuje albo dawać pół litra, różnica jest taka że obiecał a czy da to się okaże, a głupi zagłosowali

Gość gość
to kiedyś wejdzie, ale najpierw pełna władza w ręce jarusia, dopiero potem sie wezmą za takie rzeczy. premier straszydło mówiła, że gdzieś na wiosnę albo w połowie roku będą głosować.

Gość gość
Wiosna będzie już za 2 miesiące :)

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Na pewno wprowadzą. Inaczej na długi czas zamkną sobie drogę do koryta.