Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Któraś z was została matką przed 40stką? Jak długo się starałyście?

Polecane posty

Gość gość

Piszę to i łzy same mi ciekną po policzkach .... 5 lat walczę o drugie dziecko bezskutecznie :( Nie chciałam nigdy by moje dziecko było jedynakiem, by zostało samo jak palec jak nas zabraknie. Oboje mamy rodzeństwo i wiemy jak dobrze jest je mieć. Powinnam dziękować Bogu, że mamy choć jedno dziecko, bo o nie tez walczyliśmy klika lat, ale nie potrafię się cieszyć tak w pełni. Marzyliśmy o licznej rodzinie, a minimum dwójce dzieci, ale życie zweryfikowało nasze plany. Napiszecie: ciesz się, że masz jedno..... Ciesze się ogromnie, ale nie potrafię się pogodzić, że więcej dzieci mieć nie będę :( na samą myśl płaczę... Czy są tu kobiety, które zostały mamami przed 40-stką? długo się starałyście i co wam pomogło? Mam 37 lat i próbuje złapać się iskierki nadziei, że może mam jeszcze szanse że nie wszystko stracone.

Gość gość
nie pocieszę cię za bardzo urodziłam 2 dziecko mając 38 lat, ale starałam się króciutko, bez wspomagań zaszłam w 1 i 2 ciążę, szybko ale jedynie pocieszające jest to, ze w wieku 38 lat dałam radę też zajść w nią

Gość gość
Ja starałam się 3 lata. Pomógł mi dopiero duphaston i Clostilbegyt, stymulacja tymi lekami w 3 cyklu zaszłam. Miałam 39 jak urodziłam. Pierwsze ma 16 drugie 2 latka. Jest super. A ty bierzesz jakieś wspomagacze na owulacje?

Gość gość
biorę pół tabl. bromergonu, ale mam owulacje bo chodziłam kilka cykli na monitorowanie owulacji wyniki mamy w normie

Gość gość
16 i 2 i super? Ciekawe czy te 16letnie tak myśli. Cieszę się, że ty się cieszysz, ale te dzieci nie będą miały z sobą żadnego porozumienia, starsze prawie mogłoby być rodzicem dla młodszego... W mojej rodzinie są takie przypadki dużej różnicy wieku i nie, nie jest super.

Gość gość
11:47 to, że u ciebie w rodzinie jest lipa, nie oznacza, że wszędzie tak jest.

Gość mama przed czterdziestką
Zaraz się rozpęta gów/no burza i temat sie rozwali, bo przylezą gimnazjalne i maturalne mamusie i będą wyzywać od babć, karierowiczek i egoistek oraz włazić nam z buciorami w życie, że jak to się stało, że nie starałyśmy się wcześniej (tak jakby każdy musiał trafić na swoją wymarzoną drugą połówkę wcześnie albo zajść z byle kim) Póki jest tu w miarę czysto szybko odpowiem ci autorko. Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 34 lat, zaszłam w 6 cyklu Drugie dziecko urodziłam w wieku 38, zaszłam w 2 cyklu Nie mieliśmy parcia już po tym pierwszym byliśmy szczęśliwi, że się udało więc na ludzie stwierdziliśmy, że rok się staramy i jak będzie to będzie. Pełen luz nie, że udawany, a w głowie spięcie jak większość ;) Obie ciąże bezproblemowe jednak ze względu na dokuczliwą wadę wzroku zakończone planowanym cc. Dzieci zdrowe, my szczęśliwi. Pozdrawiam 🌻

Gość gość
stare krowy Muuuuuuuu Muuuuuuuu do obory paszę żreć a nie dzieci rodzić

Gość gość
przynajmniej tym młodocianym wymiona nie wiszą i dzieci sie ich nie wstydzą

Gość gość
gość dziś i 12:08 masz twarz tęskniącą za wiedzą, a czoło nieskalane myślą. z tym już się nie da nic zrobić.

Gość gość
Miedzy moimi starszymi siostrami jest roznica 22 i 20 lat i wiecie co mamy megach/uj/owe relacje . Czuje się jakbym nie maial rodznstwa.

Gość gość
to nie od wieku zależy, ale od charakteru. Mam siostrę 6 lat młodszą i brata 20 lat młodszego, z obydwojgiem mam super kontakt.

Gość gość
Cóż trzeba być dobrej myśli. Ja przez całą młodość goniłam za karierą, nie miałam męża, bo przecież będzie mi przeszkadzał w pracy. W wieku 34 lat wyszłam za mąż. W końcu trafiłam na tego. Ponad 3 lata staraliśmy się o dziecko. Teraz mam 37 lat i jestem w 6 miesiącu ciąży. te 3 lata to nieustające wizyty u lekarzy, branie różnych wspomgaczy i płacz. W końcu i nade mną Bóg się zlitował. Wiara dużo daje. Teraz modlę się o szczęśliwe rozwiązanie. Zobaczysz, i do Ciebie uśmiechnie się jeszcze los.

Gość gość
to szczyt gnojarstwa żeby dla swoich egoistycznych marzeń robic sobie dziecko. Dziecko to nie jest zabawka Każdy lekarz wam powie jakie jest ryzyko chorób i wad wrodzonych u dzieci rodzonych w późnym wieku poza tym trzeba mieć jeszcze sięłę i energię żeby to dziecko wychować tak zaraz mi powiecie że jesteście rześkie jak nastolatki

Gość gość
urodziłam pierwsze dziecko mając 38 lat, może ze 2 miesiące starań, właściwie to nawet sie nie staraliśmy, po prostu seks bez zabezpieczenia z hasłem co mam być to będzie, no i jest 🖐️

Gość gośćmila
Pewnie ze można :-) ja mam 38 lat i jestem w 4 tej ciąży , w 5 miesiącu . Mnie się zawsze łatwo udało , nigdy nie brałam niczego . Pierwsze urodziłam w wieku 23, 26, 35 a czwarte w drodze

Gość gość
gość dziś szczyt gówniarstwa to masz w głowie i nikt tu ciebie nie zapraszał

Gość gość
ja też uważam, że jest czas na rodzenie dzieci i czas na wychowywanie ale jak ktoś uprawia orgietki w akademiku, bierze tony antykoncepcji a potem rujnuje zdrowie w wyścigu korpo szczurów to nic dziwnego, ze potem jest płacz i rozpacz.

Gość gość
gość dziś widać znasz z autopsji, bo ja w akademiku nigdy nie mieszkałam, to nie mam pojęcia co się tam dzieje :O

Gość gość
moja mama miała 42l. jak urodziła syna, a mojego brata. Chłopak zdrów jak byk, a i rodzice tryskają radością ;)

Gość gość
w mojej rodzinie był przypadek, ze w wiel 38 lat urodziła dziecko- dwa lata stran ale to były staranie typu: uda sie to bedzie fajnie,nie to trudno bez nacisku, pierwsze urodziła w wieku 18 lat wic ma roznice miedzy dzieciakami 20lat:)

Gość gość
ja urodziłam mając 40 lat, 2 lata starań, zdrowa córcia :)

Gość gość
znowu mity o akademikach hahaha kobieto za dużo amerykańskich komedyjek o studentach ja mieszkałam w akademiku i powiem ci, że to nie ma nic wspólnego z amerykańską niekończącą się imprezą. Chcesz wiedziec co się robi w polskim akademiku? Ryje do zajęć i sesji, handluje notatkami, bije o pralkę i podkrada tudzież jest się okradanym z żarcia w lodówce. Mikro pokoiki w stylu surowego Gierka (dziś odnowione ale nadal w klimacie Gierka) raczej nie sprzyjają hucznym imprezom więc możesz już przestać wierzyć w te bajki.

Gość gość
36, nie starałam się wcale, tak wyszło.

Gość gość
37 lat, jestem w 1ciąży, 1 rok starań z castagnusem i się udało ;)

Gość gość
otulona_snem zaloguj sie :)

Gość gość
19:06 Mylisz mnie z kimś innym, nie mam tu stałego nicka.

Gość gość
haha skąd wiesz do kogo pisałam? :D

Gość gość
Tu autorka- wydawało mi się, że do mnie piszesz. W każdym razie nie wiem o kim mowa. Xxxxxxxxx Dziękuję za odpowiedzi w temacie, czytałam i jakoś tak cieplej zrobiło mi się na sercu, że może mam jeszcze szansę...

Gość gość
Ja mam 39 . Termin porodu za 2 tygodnie.