Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z synem

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mam problem syn 2,5 roku mówi skrotami. Np. Mama chojo pom kla pu,co znacza mama chodź pomożesz układać pudle. No i tak jest ze wszystkim np dam mu rosół a on ma ochotę na ogórkowa to mówi mama ble ful go ogu oznacza to rosół nie dobry gotuj ogórkowa. Jest mądrym chłopcem i naprawdę wie bardzo dużo tylko skrotami gada. Dzisiaj postanowiłam go zapisać do logopedy zadzwoniłam do przych.pedagog-psych i tam zostałam poinformowana,że najpierw dzieci będzie badane przez psychologa, a następnie skierowane do logopedy no i teraz nie wiem czy korzystać z tego psychologa czy szukać samego logopedy.

Gość gość
Ło matko, podziwiam Cię, ja w życiu bym się nie domyśliła, o co mu chodzi.

Gość gość
No wiesz gdyby to bylo twoje dziecko i bylabys z nim 24na dobę tez bys sie domyslila

Gość gość
Mówi skrótami, bo tak mu łatwiej i szybciej :) Mój podobnie się komunikował, a ja zawsze potem powtarzałam to co on powiedział - tyle że w normalnej wersji. Dopiero w wieku ok 3 lat zaczął mowic normalnie, teraz ma 3 lata i 4 miesiące i pięknie mówi i takie sformułowania, że nas wręcz zadziwia.

Poczekaj do 3 r.ż., potem ewentualnie konsultuj się z logopedą. Ma czas, nie panikuj ;)

Gość gość
Moja mówiła podobnie, tylko końce wyrazów :D Trzeba było być nieźle wprawionym, by wiedzieć co mówi. Z czasem zaczęła mówić normalnie ;)

Gość gość
Mój niedługo kończy dwa lata i też môwi skrótami :(