Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Otyli powinni być oblozeni karami pieniężnymi za niespełnianie norm wagowych

Polecane posty

Gość gość

Dopóki się nie uspokojenie z lenistwo i jedzeniem. Miom zdaniem jeśli ktoś nie ma udokumentowane ze tyje od hormonów albo z powodu jakiejś choroby , to powinien płacić podatek od tuszy. Serio. Wiecie ile przez to ze ludzie są grubi państwo rocznie traci ? Sami wpedzaja sie w miazdzyce a potem żądają by leczyć ich na to za darmo. A w ogóle rodziców dzieci którzy pozwalają dzieciom tyle jeść i nie starają się pomóc dziecku powinno się ograniczać w prawach rodzicielskich.

Gość gość
popieram

Gość gość
Ojechane... Jaki temat, szok...

Gość gość
A ja dopowiem, że powinni mieć droższe ubrania (chyba, ze będą mieć legitymację "jestem otyły bo jestem chory). Przecież to śmieszne, że S kosztuje tyle samo co XXL. Z XXL ze dwie S wyjdą. Tak samo jak 2 miejsca w autobusie zajmują. Podobnie dzieci powinny mieć tańsze ubrania (chyba, ze są z jakieś super-hiper bawełny). To chore, że ubranie dla 6latka kosztuje więcej niż dla otyłej baby

Gość gość
tez tak mysle, jakby wprowadzili podatek od otyłości to byśmy zobaczyli ile jest tych grubych z lenistwa, wymyślonych ''chorób'' i obżarstwa a ile naprawde chorych ludzi, których jest mniej niz 1%. wiekszosc po prostu to wstrętne świnie, które owszem mają choroby ale są one wynikiem nadwagi a nie przyczyną !!! trzoda chlewna myli pojęcia :D i pieprzy ojej mam problemy z tarczycą, nerkami, trzustką i biore leki i od nich tyje :D jesli lek powoduje nadmierny apetyt to sie idzie do lekarza i mu o tym mowi i zmienia sie lek !

Gość gość
od głupoty też powinni opodatkować! ile idiotów jeździ po pijaku, ile idiotów wypisuje brednie na forum, ile głupców zatruwa życie innym, ile psychopatek ma dzieci, ile nygusów miga się od alimentów etc.

Gość gość
Akurat alimenty powinny zostać zlikwidowane jak w niektórych krajach, kobiety by trzy razy sie zastanowily przed uprawianiem seksu bez zabezpieczenia albo stosując tzw 'stosunek przerywany' co jest kpiną, XXI wiek a idiotki bawią sie w jakies stosunki przerywane, nie myslalaś jak dawałas ? to twoj problem !

Gość gość
a co z palaczami, pijakami, ludźmi którzy nie używają kremu z filtrem 50+ przez cały rok? autorko przede wszystkim głupotę powinno się opodatkować i to proporcjonalnie to jej stężenia. na moje oko już wisisz jakieś 130mln PLN naszemu budżetowi pozdrawiam [kwiat}

Gość gość
17:58 uderz w tematy okołowagowe a grubasy się odezwa !!!!

Gość gość
A proszę - jak dla mnie można opodatkować każdy punkt IQ poniżej jakieś granicy. O to martwić się nie muszę ;) Niestety wiekszość grubasów zostanie podwójnie opodatkowanych wtedy :P

Gość gość
Tez uwazam, ze alimenty powinny byc zlikwidowane. Wyreczaja kryminalistow, alkoholikow i nierobow za nasze pieniadze!!! Ja znam taka patole, ktorzy siedza razem a alimenty na niego biora, bo robic sie nie chce...

Gość gość
Alimenty zlikwidowane? Spoko - wtedy aborcja na życzenie kiedy tylko kobieta ma ochotę. Co? To już nie takie fajne? :P

Gość gość
katotaliby w akcji :P tępcie, bijcie, mordujcie i palcie :)

Gość gość
gość dziś 17:58 uderz w tematy okołowagowe a grubasy się odezwa !!!! xxx to, że nie podzielam waszego zdania to nie znaczy, że jestem gruba. Serio myślicie, że każdy szczupły będzie tu szczekał z wami, a może wręcz powinien? Oduczcie się tego prostego generalizowania, że każdy kto ma inne zdanie to pewnie adresat tematu. Ile ty masz lat kobieto?

Gość gość
18:56 A jaki masz obwód talli? ;)

Gość gość
No grubasow tępić to by się przydało. Zra jak wieprze a potem larum do kardiologa ze łona ma nadciśnienie. Z otyłości bierze się wiele chorób. I zamiast kasa iść bardziej na nowotwory i choroby od nas niezależne , idzie na grubasow i sprzątanie po ich obzarstwie golonka

Gość gość
Ciuchy pow XL droższe -ok ! Konieczność specjalnych biletów w komunikacji publicznej dla nadwymiarowych -bo więcej miejsca zajmują -ok . Reszta szykan -nie !

Gość gość
Dobry temat:) wchodzę w to.

Gość gość
Zgadzam sie. A kolejna rzecza jaka powinni zrobic to zlikwidowanie 100% platnego l4 dla ciezarnych. Wiecie jakie nagle ozdrowienie by nastapilo?

Gość gość
tez popieram! zwlaszcza ze sam mam chora trzustke, nie trawie tluszczu... czyli nie moge przytyc xD

Gość gość
A ile jest wyplacane tego wychowawczego?

Gość gość
wysocy tez maja xxl i w sumie wiecej waża niz niscy to tez ich opodatkowac! Czlowiek powinin byc niski, bo jest tak samo efektywny i madry jak wysoki.

Gość gość
Radze isc do przychodni czy spoldzielni lekarskiej i zobaczyc, czy jest pelna otyłych ludzi? A w szpitalu - leza sami grubi? akurat ostatnio czesto odwiedzam tam przyjaciólkę i widzę,ze jest wręcz odwrotnie, zdecydowana wiekszosc chorych albo w normie albo chudzielcy. Tylko chorobliwa otyłosc jest szkodliwa, a ilu w POlsce jest patologicznych grubasów? Przemysł odchudzający zbija ciezka kasę, a ludzie łykaja jak pelikany.

Gość gość
Wysocy wcale nie muszą nosić XXL. I właśnie wysokie osoby czesto narzekają, że jak coś jest dobre na długość to worek przypomina. Taka kobieta 180 ma tułów dluższy zaledwie o 7,5 cm od babki co ma 165 ;) Podobnie nogi. Zakłądając, że obie są proporcjonalne Za to grubas w obwodzie o wiele bardziej się różni i więcej materiału wychodzi :P

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
"wręcz odwrotnie, zdecydowana wiekszosc chorych albo w normie albo chudzielcy. " Bo inteligentko w trakcie choroby się chudnie. Ciężko było na to wpaść? Idź na onkologie i tam im powiedz, ze skoro są chudzi tzn. że chudzi chorują na raka :D 50% dorosłych ma nadwagę - takie są statystyki.Coraz więcej grubasów jest w szkołach. Tutaj statystyk nie pamiętam, ale to jakieś minimum 30% A przemysł dla odchudzania to włąśnie nabija sobie kabzę BO LUDZIE SA GRUBI, a nie bo są chudzi. jak się trwale odchudzi kogoś to już się na nim nie zarobi. Więc trzeba go utrzymywać w byciu grubasem. Zacznij używać mózgu zamiast się obżerać ;)

Gość gość
i niech płaca wiecej za ubrania, bo z rozmiaru xxxl mozna było by uszyc jakies 5 esek. A taka sama cena

Gość gość
gość dziś No ale chyba nie mieszkamy w Korei Płn. i to producent ustala cenę ile chce za daną rzecz, dalej jest sprzedawca, a nie państwo centralnie sterowane ani nie wy. Mamy wolnośc i jeżeli producent chce 100zł za xs i tyle samo za xxl to nic wam do tego. Serio takie głupkowate jesteście? No nie opowiadajcie, że wam grubasy materiał na ciuchy zabierają i tyyyyle można by było uszyć z tego. Gołe przez te grubasy chodzicie? Czy my mamy jakiś kryzys i brakuje materiałów? embargo na tkaniny ze świata mamy? czy co? Równie dobrze ja powinnam zapłacić karę za nadprogramowe zużycie materiału, bo miałam fanaberię iść w długiej sukni do ślubu, a przecież mogłam w krótkiej żeby nie marnować (waszej?) tkaniny + tren 2m to już w ogóle zgroza i co z tego, że rozmiar 38? materiału poszło, że ho, ho :o

Gość gość
Wysocy wcale nie noszą XL? Doprawdy? Mam 183 cm wzrostu i większość ciuchów ma dla mnie za krótkie rękawy i nogawki! Rajtki to w rozmiarze 5, czyli takie XL, kończy mi się w połowie uda! Moze z dwie firmy produkują te "piątki" o dłuższych nogawkach, ale trzeba się naszukać.

Gość gość
I co, w pasie z racji wzrostu masz 90cm? To nie dość ze wysoka jestes to w dodatku gruba Wiele niewymiarowych osob przerabia ubrania bo XL w sklepie jest na kulke, a nie wysoka zgrabna babke.