Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyjec jeden

Mieszkam u teściowej ale wczoraj nie wytrzymałam i nawtykałam jej

Polecane posty

Gość gość
13:41 a ty pewnie byłaś z nią u notariusza i wiesz, ze sprzedała działkę za 100 tysięcy Lecz sie! Wiesz ile można odłożyć pracując za granicą? Nie? To ci powiem. Pięć lat temu wróciłam do Pl po dwuletnim pobycie w Holandii i miałam zaoszczędzone 120 tysięcy. Autorka była z mężem więc zaoszczędzili podwójnie.

Gość gość
Tak właśnie kończą ludzie pazerni na kasę... Nawet jak pogodzi się z męzem, w teściowej nigdy nie będzie już miała "matki". Mąż też zawsze będzie miał żal o to. A wystarczyło zbudować dom rok później, młodzi są i dorobili by się SAMI!

Gość wyjec jeden
gość dziś nie jestem głupia tylko BYŁAM głupia :D i na jakiej podstawie sądzisz, że działka po dziadkach była warta 150tys? Znowu kafeteryjna szklana kula? Chcieliśmy całą sume potrzebna do budowy uzbierać i dopiero się porywać na budowę, serio to taki kosmos dla was? to znaczy teraz wychodzi, że to ja chciałam,a dla męża to był tylko taki pretekst. a to, że wcześniej milczałam nie znaczy, że dopiero teraz obudziłam się że coś z teściową jest nie tak. Jakies tam drobne komentarze czy różnica zdań się zdarzała ale napisałam wyraźnie, że po raz pierwszy wybuchłam. Co wy sobie dopowiadacie ech... :(

Gość gość
13:49-wpis przed autorką- ZGADZAM SIĘ W PEŁNI!

Gość gość
gość dziś Tak właśnie kończą ludzie pazerni na kasę... Nawet jak pogodzi się z męzem, w teściowej nigdy nie będzie już miała "matki". Mąż też zawsze będzie miał żal o to. A wystarczyło zbudować dom rok później, młodzi są i dorobili by się SAMI! xxxx S/P/I/E/R/D/A/L/A/J TROLLU

Gość gość
jeszcze sobie trollek chwali swoje wpisy hahahahaha zazdrości, bo mieszka u teściowej z przymusu, z dzieciorami i bez grosza przy duszy i w jednych gaciach od ślubu i zazdrości, że kobieta może sobie wszystko ułożyć, bo ma kase a na nie hahahaha

Gość hehhehhehehehhehehhehehh
Autorko jeśli twój maz cie kocha to zastawi matkę i pójdziecie na swoje . Założył rodzine i w tej chwili to ty jako zona powinnaś byc nr 1. Jak maz wybierze matkę to trudno . Jestes mloda i masz przed sobą cale życie :)

Gość gość
Autorko,jeśli do kogoś powinnaś mieć pretensje to do męża, nie do teściowej. Ona jest u siebie, Ty jesteś u niej gościem, więc powinnaś dopasować się do zasad jakie ona ustali. Kieruj żal pod adresem męża - pierdoły, któremu pewnie wygodnie żyć u mamy.

Gość gość
Zawsze na tesciowe wylewane pomyje (czesto zasadnie), ale mimo tego niektorzy siedzą latami, bo łatwiej jednak żyć na krzywy ryj, bez większych zobowiązań finansowych.

Gość wyjec jeden
gość dziś Ja już u nikogo nie jestem gościem, a nawet jak tam mieszkałam to nie jest normalne, że ktoś komuś grzebie w rzeczach, dokumentach tylko dlatego, że te rzeczy leżą u niego w mieszkaniu, tak się normalny człowiek nie zachowuje. Żadnych pretensji do męża już mieć nie zamierzam,bo juz w ogóle nie zamierzam o tym gadać. Był na to czas przez 3 lata od ślubu. Jak dla mnie czas czczych rozmówek się skończył. Nie mówię, że nie dam mu szansy, bo nie wiem ale jak zobaczę, że się nie klei to nie będę teg ciągnąć, a kajać się za wczorajsza akcję przed nim czy jego mamą nie zamierzam i albo to przyjmą albo nie.

Gość asdsas
Im szybciej się wyprowadzisz, tym lepiej dla Ciebie. Super, że masz pieniądze, wiec nic Cię nie ogranicza. Przemyśl tylko kilka razy przeprowadzkę z mężem, bo coś mi się wydaje, że maminsynek pójdzie za Tobą, ale z bólem serca i mamusia zacznie go odwiedzać i też nie bedzie mieć obiekcji, by Ci uwagi robć. Tacy faceci powinni zostać kawalerami i mieszkać z mamusią, na mężów się nie nadają. Powodzenia życzę i dobrego przemyślunku.

Gość gość
Wpadaj na temat od czasu do czasu autorko, dasz siłę innym kobietom w takiej sytuacji :) A ja trzymam kciuki i życzę Ci mnóstwa siły!

Gość gość
byłaś du/pa ale zmądrzałaś i to i tak nie byłaś taka ostatnia,bo jednak zmądrzałaś po 3 latach, a nie po 15 i dwójce dzieci. Kobieto kupuj mieszkanko i sie nie zastanawiaj.

Gość kolezankaaaaa
Chyba związek nie ma sensu z mężem Był taki polski film krauzego o małżeństwie które mieszkało u teściowej obejrzyj prosze Plac zbawiciela. Okaże się czy nie ma analogii, ja po tym filmie rozstałam się z facetem bo wiele zrozumiałam

ja tez mieszkalem z tesciowa. stara miała piec w domu i nie miala nawet kosza na smieci tylko siatke zawieszona na gwozdzia. do tej siatki wkladala swoje zurzyte podpi dzizochy. lol z niej. myslala ze nie wiem kierwa jak podpaska wyglada i moze sobie tak bezkarnie je na widok wrzucac? siatke oczywiscie w piecu palila

Gość gość
Kup mieszkanie na twoich rodzicow!! Nie bedzie trzeba mu oddawac nic.. a ze to Wasze lieniadze. Kazdy moze wydawac na co chce. W sadzie powiesz ze rodzicom bylo ciasno i im pomagasz.

Gość gość
A mi przyszła taka jedna myśl do głowy, mówisz, że ty masz na swoim koncie 200 tyś. A on ma na swoim jeszcze więcej bo obraca pieniędzmi, a skąd wiesz czy on je ma? Może wtopił je gdzieś, jedzie na kredytach żeby jakoś się to kręciło i wcale nie ma tych pieniędzy i dlatego odwleka to kupno działki, domu bo nie ma kasy i nie chce żebyś się dowiedziała? Widziałaś wyciąg z jego konta że te pieniądze tam są? A czy te na twoim są, zaglądasz na konto?

Gość gość
"Kup mieszkanie na twoich rodzicow!! Nie bedzie trzeba mu oddawac nic.. a ze to Wasze lieniadze. Kazdy moze wydawac na co chce. W sadzie powiesz ze rodzicom bylo ciasno i im pomagasz. " Upośledzony człowieku, oni mają rozdzielność. Przeczytaj temat zanim zaczniesz swoje pseudomadrości wymyślać

Gość wyjec jeden
gość dziś co ty gadasz... nie przeszło mi to przez myśl, że mnie kłamie :o może tak być, teraz to już wszystko dopuszczam do siebie, a pieniądze na moim koncie są choć nie sprawdzałam ale on nie ma dostępu do mojego konta w banku.

Gość gość
wyjec jeden dziś gość dziś co ty gadasz... nie przeszło mi to przez myśl, że mnie kłamie pechowiec.gif może tak być, teraz to już wszystko dopuszczam do siebie, a pieniądze na moim koncie są choć nie sprawdzałam ale on nie ma dostępu do mojego konta w banku. xx No tak mi przyszło do głowy bo to dziwne gnieździć się we trójkę w dwupokojowym mieszkaniu i jeszcze wspomina o dzieciach? Przecież jak tak koniecznie chciałby mieszkać z mamą, to mając tyle pieniędzy mógłby kupić na tyle duży dom abyście mogli tam swobodnie mieszkać gdyby o to chodziło to przynajmniej by Ci to zaproponował. A tak to nie wiem dlaczego on tak odwleka ten moment, pierwsze co mi przyszło do głowy to to, że kręci i wcale nie ma tych pieniędzy dlatego mówi poczekajmy, bo ciągle ma nadzieję, że karta się odwróci i będzie mógł odzyskać czy zaoszczędzić.

Gość gość
Hmm, na to nie wpadłam co pisze tutaj babeczka wyżej, ale wiesz autorko? Kto wie czy w tym nie ma ziarna prawdy? Bo właśnie, mieszkanie z mamusią da się wytłumaczyć, ale jak wytłumaczyć to, że nawet większego mieszkania czy czegokolwiek nie chciał?

Gość gość
ale piękne prowo z typowymi zwrotami akcji, a wy jak zawsze łykacie a autorka się śmieje.

Gość gość
autorko a jak meżuś zareagowal na to wszystko co powiedzialas??

Gość gość
i jak mąż odezwal sie coś??

Gość gość
nie czytalam calego watku, bo duzo wypowiedzi.czyje to mieszkanie, kto za nie placi i czy wy placicie jakis czynsz czy mieszkacie za darmo?jesli placicie to mozecie wynajac gdzie indziej i tez placic ale byc na swoim.w PL sie tak utarlo ze do 25 rz trzeba miec wlasne mieszkanie min 3 pokoje, a do 30-wille z basenem.jakos ludzie za granica (kraje zachodnie lub "te lepsze") sie nie wstydza mieszkac po 30 w wynajetym mieszkaniu.tak jak kogo stac a nikt nie bedzie kupowac goowna "bo tak trzeba w tym wieku"

Gość gość
autorko k***a no, pisz co tam z mezulkiem!!!

Gość gość
autorko ty pezzdoo pisz

Gość gość
hahaha

Gość gość
Kurcze autorko wkstra babka jestes.Super ze powiedziałas co myslisz.Cale zycie przed Tobą

Gość gość
Kurcze autorko wkstra babka jestes.Super ze powiedziałas co myslisz.Cale zycie przed Tobą