Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaparcia po odżywce

Polecane posty

Gość gość

Cześć. od 1 stycznia trenuje , mam diete od trenera etc. Lecz nie pasuje mi jedna rzecz. Po odżywce białkowej mam zaparcia ... pijam białko (nie wiem czy to przez to ) nawet jeżeli to jak powinnam sobie z tym poradzić ?

Gość gość
może odżywka jest na bazie soi a ty jej nie tolerujesz ? albo pijesz za mało wody ja nawet na ściśle białkowej diecie nie miałam zaparć możesz babcinym sposobem zalewać w szklance wrzątkiem suszone śliwki (kilka sztuk) i wypijać napar oraz zjadać te śliwki gdy przestygną, rodzynki możesz traktować w ten sam sposób, to powinno ruszyć jelita

Gość gośćmmb
Może na śniadanie jedz owsiankę ? To naturalny błonnik. Chyba , że zależy Ci na szybkim uregulowaniu pracy jelit to możesz wziąć dicopeg. Jest bez glutenu bezpieczny , nadaje się nawet przy dietach.

Gość gość
Może zwiększ ilość błonnika, wody lub owoców. Miałam podobny problem i lekka zmiana diety mi pomogła. Oprócz tego dorywczo stosowałam czopki eva/qu. Są skutecznie i delikatne. Szybko działają

Gość gość
nie stosuje odżywek, ale zaparcia mi się zdażyły :( Przyznam, ze również sięgnęłam po czopki evaqu. Nie zawiodłam się na ich skuteczności.

Gość gość
Moze cos w tym jest bo gdy stosowalam diete Dukana tez cierpialam na zaparcia, jedyne co mi wtedy pomoglo to czopki evaqu, niestety tez musialam zrezygnowac z tej diety, teraz stosuje 3d chilli i jest juz ok

Gość gość
Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!! Evasruuu spammerska PIIIZDO!!!

hej, może nie tolerujesz po prostu, albo stosujesz jakieś złe białko? ja kupuję je z allnutrition i nic mi nigdy nie było, mogę wysłać linka jeśli chcesz https://www.sfd.pl/sklep/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe-k119.html, mam nadzieję, że to może ci nie zaszkodzi :)

Odnawiam temat. Wczoraj wzięłam 30 g, białka WPI, czyli izolatu i dzisiaj mam zaparcia, a kiszki marsza grają. Z dużym prawdopodobieństwem to przez odżywkę, bo bardzo rzadko miewam zaparcia i zazwyczaj mam rozchuśtaną przemianę materii.

Dnia 2.02.2016 o 21:54, Gość gośćmmb napisał:

Może na śniadanie jedz owsiankę ? To naturalny błonnik. Chyba , że zależy Ci na szybkim uregulowaniu pracy jelit to możesz wziąć dicopeg. Jest bez glutenu bezpieczny , nadaje się nawet przy dietach.

Dnia 4.02.2016 o 11:21, Gość gość napisał:

Może zwiększ ilość błonnika, wody lub owoców. Miałam podobny problem i lekka zmiana diety mi pomogła. Oprócz tego dorywczo stosowałam czopki eva/qu. Są skutecznie i delikatne. Szybko działają

Jak są zaparcia po zażyciu odżywki białkowej, to trzeba ją zmienić i poszukać czegoś innego, albo to reakcja na jakiś składnik odżywki. A nie faszerować się czopami albo tabletkami. Ja co dzień biorę napar z ostropestu, i jedną zmieloną cytrynę z wodą w blendzie. Taką chemią i tabletkami można tylko sobie spie.rzyć gastrykę.