Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy pomozcie. problem ze smoczkiem

Polecane posty

Gość gość

Moj syn ma 4 miesięcy.. i nie chce zadnego innego smoczka niz 0-3 miesięcy..jak sie urodzil próbowaliśmy roznych smoczkow 0-6 miesiecy, przypadl tylko do gustu mu avent 0-3... jak go przyzwyczaic do wiekszego smoczka?

Gość gość
a po co? ja zmieniałam dużo później nie trzymaj się tak tych granic 0-3

Gość gość
Tylko ten smoczek jest prosty.. nie ma "zgiecia "do podniebienia jak inne smoczki

Gość gość
no to co, skoro mu pasuje, to jest ok

Gość gość
jak mu pasuje niech sobie ma

Gość gość
Ale podobno symetryczne smoczki są właśnie najlepsze dla zgryzu. Zostaw ten, który mu pasuje.

Gość gość
A po co dziecku w ogóle zapychać buzię smoczkiem? Mój ma prawie 5 mies. i nie używał nigdy smoka. Żyje i ma się dobrze. Jest szczęśliwym, wiecznie uśmiechniętym dzieckiem.

Gość gość
Do tej z 03:05- autorka nie pyta czy twoje dziecko używa smoczka, tylko jak przyzwyczaić do innego. Czujesz sie lepsza, bo twój dzieciak nie ssie smoczka? Mój też nie, ale to nie jest powód żeby sie wymądrzać i pouczać inne matki.

Gość gość
Do tej z 03:05- autorka nie pyta czy twoje dziecko używa smoczka, tylko jak przyzwyczaić do innego. Czujesz sie lepsza, bo twój dzieciak nie ssie smoczka? Mój też nie, ale to nie jest powód żeby sie wymądrzać i pouczać inne matki. :D brawo :D ja i tak uwielbiam matki z for na fb :)))) mama pisze ze dziecko ma problemy ze snem, pozno usypia itp , szuka porady a stado durnych kwok pisze jak to ich dzieciecia zasypiaja o 19 i budza sie o 10 nastepnego dnia.. co to wnosi do sprawy - nie wiem. a autorce radze tez sie tak sztywno nie trzymac - moj ma pol roku a pije z butli przeznaczonej od 1 mc ze smokiem od 3 mcy :D a do niedawna pil z butli do 3mcy - po prostu jednorazowo daje mu max 160 ml mleka, bo ulewa jesli zbyt duzo, a do niedawna nie mogl pic ze smoka o wiekszym przeplywie bo byl pisk i wisk i wrzask:)

Gość gość
Rozumiem twój ból moja siostra była taka ze przyzwyczajona do jednego smoczka od urodzenia za Chiny ludowe nie wzięła do ust innego, na szczęście ja nauczona na tym błędzie używam dla córki trzech różnych od urodzenia i dziś ma 6,miesięcy i wszystko jej jedno jaki smoczek ma w ustach aby tylko był smoczek tak samo z butelkami :)