Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martamaja

troche genetyki koloru oczu:)

Polecane posty

Gość Martamaja

czy jest tu ktoś mądry ?? jakie oczy będzie miała moja córka?? jezeli ja mam piwne, moja mama piwne mój tata brazowe , moi bracia brązowe. mój mąż ma oczy niebieskie , jego mama oczy niebieskie a ojciec nie jestem pewna ale chyba też niebieskie:) to losowanie czy można zastosować jakąś regułę???

Gość gość
największe prawdopodobienstwo piwnych/brązowych, ale mogą też być niebieskie albo zielone

Gość gość
Takie jaki gen będzie silniejszy ;) mam syna z brązowymi a core z niebieskimi oczami... Ja brązowe, maz niebieskie, moja mama brązowe, mój tata niebieskie, tesciowa i teść niebieskie u dziadków z mojej strony 3x niebieskie 1x brązowe, dziadkowie męża znam tylko babcie niebieskie. A każde moje dziecko ma inny kolor oczu i gwarantuje ze ojca maja tego samego :P

Gość Martamaja
mój szkrab ma 9 tyg i oczy z tych granatowych przy urodzeniu zjaśniały . są takie dziwne troche niebieskie , szare..

Gość gość
Powszechnie mówi sie ze kolor oczu dziedziczy sie jednogenowo....ale to uproszczenie do szkolnych zadań z genetyki....kolor oczu to cecha wielogenowa. Większe prawdopodobieństwo oczu brązowych, ale mogą być tez niebieskie, zielone...

Gość Martamaja
w sumie mój starszy brat ma oczy brązowe , ciemną oprawę i ciemne włosy a jego żona oczy niebieskie i ich 1,5 roczna córka to blondynka o niebieskich oczach..

Gość gość
Martamaja dziś I wszystko jest prawidłowo :)

Gość gość
brązowe oczy są najbardziej prawidłowe, niebieskie to już mieszanka