Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość tego życia

Polecane posty

Gość gość

Haruje jak wół na kasie w Tesco, mam najniższą krajową a pracuje non stop, nawet nocki, nie mam na nic czasu, ani cos zjeść, ani nic. Mam 25 lat, skonczylam studia, nie moge znaleźć normalnej pracy :/ dość mam :(

Gość gość
Nie poddawaj się? :o ale jak? Szukam pracy juz prawie rok i tylko to mam :/ jeszcze z tego powodu facet traktuje mnie jak śmiecia, ciągle mówi, ze nie mam ambicji, bo tam pracuje.... A jakie mam wyjście? Mam siedzieć i czekac az w końcu będzie gdzie indziej praca?

Gość gość
skad ja to znam. pracuje na infolinii luxmed, to dopiero jest gowno

Spojrz na to bardziej optymistycznie. Masz kiepska prace, ale masz ja. Wyprobuj alternatywne metody szukania pracy, zmien CV, poszerz umiejetnosci. Wymien faceta?

Gość gość
Jak mam dzień wolny to chodzę i pytam, wieczorami przeglądam tez ogłoszenia w Internecie. A jestem z zawodu nauczycielem, ale żadna szkola nikogo nie potrzebuje na te chwile. Chwile, która trwa prawie rok. Chodzę tam i dopytuje ale nic z tego, juz maja mnie dość. A to, ze tak ale tym wszystkim doluje to tez wina faceta, ciągle mi mówi, ze nie będzie mnie utrzymywał, a potem gada, ze nie mam ambicji, bo tam pracuje... A bez niego sobie nie poradzę z taką wyplata, choćbym nie wiem ile pracowała. Bo takie pieniadze to starcza mi na mieszkanie a gdzie reszta?

Gość gość
Wymień faceta.... To jest rozwiązanie, tylko KIEDY ja mam kogoś poznać jak mam jeden dzień w tygodniu wolnego, a tak to od rana do wieczora w pracy. Na imprezę nie pojde bo rano do pracy. Gdzie mam go znalezc? Któregoś z tych starych oblechow w sklepie, którzy mnie podrywają?

Gość gość
Autorko a skadjestes? chodzi o woj?

W sklepie sa ogromne mozliwosci poznania kogos. Czy w Twoim miescie sa posrednictwa pracy? Wyslalas im CV? Masz profil na GL i LI? Tylko wysylasz CV czy rowniez dzwonisz?

Gość gość
Warmia i mazury

Gość gość
Nie dzwonie, nie mam konta. O co w ogóle z tym chodzi?

Gość gość
a jakie studia skonczylas?

Gość gość
Praca biurowa, sekretariat, redakcje gazet

Gość gość
wiem, wiem skończyłam głupie studia chciałam się dostać na astronomię ale na wstępnych konsultacjach wypaliłam , że Mars to batonik.

Gość gość
Polonistyka (wiem, moj sposób pisania o tym nie świadczy, ale jestem tak zdenerwowana, ze teraz nie dbam o to, zeby ładnie pisac)

Gość gość
I nie śmieszy mnie, jak ktoś się podszywa.

Gość gość
tańczyć na rurze też nie mogę bo mam platfusa i nadwagę i moje piersi mogłyby się zaplątać na niej

Chodzi o to, ze pracodawcy dostaja setki maili i nie wszystkie czytaja, wiec procz wyslania maila warto zadzwonic. Golden Line i Linked In to miejsca, gdzie wiele agencji szuka pracownikow, totez warto miec konto i udzielac sie.

Gość gość
Ok, dziękuję, spróbuje tam.

Praca biurowa, sekretariat, gazety... Hmmm... Czy znasz perfekcyjnie caly pakiet Office, jakies programy do faktur i przynajmniej jeden jezyk obcy? Znasz sie na fotografowaniu i obrobce zdjec? Masz prawo jazdy?

Gość gość
Mam prawko, Office znam ale raczej podstawy, znam angielski i rosyjski. Wiem, powinnam coś zrobic, dokształcić się, tylko nie mam na to czasu, bo haruje, zeby przeżyć. Jeszcze ten związek mnie powoli dobija :/ a sama sobie nie poradzę finansowo. Jestem z nim, mimo, ze czyje się jak pasożyt. Sory, musiałam się wygadać. ...

Obecnie wiekszosc pracodawcow wymaga od pracownikow wielozadaniowosci. Moim zdaniem masz bardzo nikle szanse na prace w biurze czy w gazecie. Twoje umiejetnosci wypadaja blado na tle konkurencji. Masz za to doswiadczenie w sprzedazy. Moze szukaj czegos podobnego z lepszymi warunkami placowymi i czasowymi, tak, bys mogla sie doksztalcic.

Gość gość
Przeprowadź się do Gdańska, jest kilka firm zagranicznych, które mają tam back office, zrobiłabyś użytek z angielskiego chociażby.

Gość gość
Nie mam odłożonej kasy na start w Gdańsku. Gdyby nie to, dawno bym stad wyjechała gdziekolwiek.