Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was miał problemy z owulacją?

Polecane posty

Gość gość

I jej wywołaniem. Co pomogło? Ja nie mam już sił

Gość gość
Nic mi nie pomogło. Ale mam 2 dzieci. Cykle 40-65 dni, badania hormonalne w normie, monitorowanie cyklu, stwierdzono "niewydolność jajników" ale bez konkretnej przyczyny. Brak reakcji na leczenie clostilbegytem. Miałam być leczona gonadotropinami, ale nie zdążyłam. W pierwszą ciążę zaszłam po 2 latach starań, w drugą ciążę po 2,5 roku, po prosty zdarzyły się cykle w których była owulacja, mówię, że to jakbym 2 razy trafiła szóstkę w totka. Rób badania, szukaj dobrego lekarza.

Gość gość
Lekarza zmianialam juz pare razy raz zaszlam w ciaze biochemiczna w pierwszym cyklu z clo. U mnie to wygląda tak że pecherzyki rosna tylko do kolo 15mm i stop oczywiscie po lekach.Teraz mam np.torbiel mam ochote wziasc sznur i sie powiesic

Gość gość
u mnie problem z owulacją całe szczęście szybko został rozwiązany. okazało się ze występowała tylko nie dokładnie w środku cyklu. Kiedy zaczęłam ją wyznaczać mikroskopem owulacyjnym, szybko udało mi się zajść w ciążę.

Gość MajkaKajka
hej dziewczyny.Jestem tu nowa od jakis 2 lat staramy sie o dziecko niestety jak narazie nic :-( Problem polega tez na tym ze mieszkam za granicą a lecze sie w Polsce. I wlasnie chodzi o to ze bedac na swieta w Pl moj lekarz przepisal mi clostilbegyt ktory mam brac od 3do 7 dnia cyklu i w drugiej polowie duphaston.Niestety nie moge miec monitorowanego cyklu . Powiedzcie mi wktorym dniu powinna nastapic owulacja? W jakim czasie od skaczenia tabletek? dzis mam 12 dc zrobilam test owulacyjny i owulacja nie ma :-( i wogole sie nie czuje ze moze przyjsc. Moze juz byla? A moze za wszesnie. Cykle mam przewaznie 28 dniowe.Mozliwe jest ze po tych tabletkach jednak owulacji nie bedzie?? Mialam juz robione chyba wszystkie badania badania hormonalne maz badania nasienia bylam na hsg zeby sprawdzic czy jajowody drozne wszystko wychodzi ksiazkowo :-( dodam ze to moja 2 ciaza w pierwsza zaszlam bez najmniejszych problemów :-( Prosze dziewczyny moze ktoras moze mi pomoc.

Gość gość
Ja przy cyklach 28 dniowych owulację mam ok 14-15 dc. w 12 dc testy wychodziły mi zwykle negatywnie. Ja się staram prawie poltorej roku. Niby owulacja jest, ale tylko dwa razy potwierdzona.

Gość MajkaKajka
dzieki bardzo ;-) dałas mi jakas nadzieje ,że moze owulacja jeszcze bedzie. A brałas kiedys clo? Mniej wiecej w jakim czasie od ostatniej tabletki wystapuje owulacja?