Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opieka spoleczna zawiadomienie moze ktos mi wyjasnic?

Polecane posty

Gość gość

Witam otoz wlasnie dostalam zawiadomienie o wstrzeciu postepowania. Otoz w jednym zawiadomieniu napisali ze uchylili sie do swiadczen rodzinnych a w drugim ze pobieralam swiadczenia ktore mi sie nie nalezaly tam byly 3 miesiace , poniewaz moj partner od czerwca ma nowa prace i jest zatrudniony przez posrednika i jego dochody w miesiacu sa rozne moga miec 1800 a w innym miesiacu 2100 zl nie wiem czy mam rozumiec ze za te 3 miesiace mam oddac pieniadze ? Dodam ze dostalam decyzje ze przyznali mi rodzinne i wszystkie dokumenty donosilam co mi kazali

Gość gość
to chyba logiczna że jak masz chłopa i on zarabia to ci nie muszą nic dawać, są ludzie biedni i im się należy a ty widać cwana baba. Nie wstyd ci ciągnąć kase podczas gdy inni głodują? Glupich z ludzi robisz?

Gość gość
opieki społecznej nie ma od 2004 roku:) teraz jest pomoc społeczna:) świadczenia nienależnie pobrane ulegają zwrotowi zgodnie z ustawą o świadczeniach rodzinnych:)

Gość gość
Poprostu przekroczyłas kryterium dochodowe.Zbierz wszystki zaswiadczenia o zarobkach partnera i udaj sie do opieki.Niech wylicza jeszcz raz.Kryterium zdaje sie jest 640 zl na osobe

Gość gość
jeżeli przekraczasz próg dochodowy to nic dziwnego że się nie należy rodzinne.

Gość gość
Ale chyba na decyzji o przyznaniu zasiłku, jest informacja, żeby podawać aktualne dane dotyczące sytuacji materialnej. Więc skoro chłop podjął zatrudnienie i zaczął zarabiać, powinnaś niezwłocznie zawiadomić MOPR. Tak,będziesz musiała zwrócić to, co ci się nie należało -proste. Czego nie rozumiesz?

Gość gość
Napisalam ze kazde dokumnty donioslam chcieli ode mnie zarobki netto za listopad donioslam wyslali mi ze mam przyniesc ksero swiadectwa pracy donioslam znowu chcieli za lipiec dochody netto donioslam wiec nie rozumiem czemu sie mnie czepiacie skoro zmienil prace informowalam ich na bierzaco a oni wyslali mi decyzje ze przyznali mi rodzinne a lipiec przekroczyl dochod kilka zlotych to wyslali mi wlasnie powiadomienie. A nie wiem czemu sie tak czepia jedna z Pan skoro nie wie w jakiej ja jestem sytuacji!

Gość gość
W jednym miesiacu moze zarobic 1500 w innym 1800 a winnym 2200 mowilam im to wiec nie rozumiem tego dlaczego przyznali mi decyzje chcieli od mnie dochody netto z listopad wyszlo 1800 a pozniej nagle chcieli za lipiec i ten miesiac mial niecale 2200 i on zdecydowalam ze mi sie od sierpnia do pazdziernika nie naleza swiadczenia rodzinne a od listopada uchylili mi to niby dla was moja wina super dzieki za pomoc

Gość gość
Nikt się nie czepia... :-o To czego od nas oczekujesz? Idź do MOPR u i wyjasniaj

Gość gość
Jedna Pani sie czepia ze ludzie gloduja a ja cwana tylko mamy dziecko nautrzymaniu i matke chora na raka leki sa drogie jezeli ktos wie cos o tym nie mamy refundowanych lekow. Dostalam decyzje dzisiaj wiec chcialam tylko dowiedziec sie czy wyslali mi czy w kazdej sytuacji oddaje sie te pianiadze bo to nie jest decyzja tylko zawiadomienie

Gość gość
Nie moge isc do pomocy spolecznej kiedy chce dzwonic tez nie bede bo zawsze karza przyjsc osobiscie

Gość gość
Wybacz, ale my za ciebie nie pójdziemy. Musisz iść i wyjaśnić, nie ma innego sposobu.

Gość gość
eee idz tam bo to nie jest takie proste

Gość gość321
Nie rozumiem.Dochody do wyliczenia rodzinnego są obliczane za rok ubiegły.

Gość gość
Ja tylko szukam osoby takiej ktorra miala taka sytuacje skoro nikt nie jest w stanie mi wyjasnic pomoc to niech poprostu sie nie udziela. W pazdzierniku 2015 skonczyly mi sie swiadczenia rodzinne i staralam sie o nastepne rodzinne dalam im rozliczenie za rok 2014 plus umowe za listopad 2015 bo dostalam nowa plus dodalam ze pracuje od czerwca ale w sierpniu mowilam im ze ma od czerwca nowa prace a pani powiedziala ze przy nowych wnioskach mam to poprostu powiedziec wciaz inna pani w opiece mowila mi co mam doniesc i co innego kazda mowila

Gość gość
Najpierw jest zawiadomienie o wszczęciu postępowania a potem na koniec będzie decyzja. Zawiadomienie jest właśnie po to abyś mogła się dowiedzieć dokładnie o co chodzi, wyjaśnić sprawę. Musisz się skontaktować z pomocą społeczną i dowiedzieć się wszystkiego. Teraz czytam że piszesz o decyzji to w końcu dostałaś zawiadomienie czy już decyzję. A decyzję to jaką przysłali?

Gość gość
Nie ściemniaj, wszystkie leki na raka są refundowane. Podaj nazwy leków które stosuje twoja matka, na pewno są refundowane!

Gość gość
Decyzja byla o przyznaniu rodzinnego, w listopadzie zanioslam wnosek o rodzinne i Pani kazala mi przyniesc za listopad dochody netto wiec przynioslam jej to w grudniu byla wtedy inna pani co nie rozumiala o co chodzi bo inna jej kolezanka prowadzi to sprawe takze nic mi nie wytlumaczyla. Dostalam w grudniu ta decyzje o przyznaniu rodzinnego plus mialam jeszcze przyniesc ksero swiadectwa pracy gdy to donioslam dostalam nastepne pismo ze mam doniesc dochody netto za lipiec bo zatrudnienie bylo w czerwcu i wlasnie teraz dostalam zawiadomienie o wstrzeciu postepowania i uchylili mi rodzinne a w drugim zawiadomieniu pisalo ze nienalezalo mi sie rodzinne od sierpnia do pazdziernika mam nadzieje ze to jakos wyjasnilam jasno.

Gość gość
Leki refundowane sa tylko na raka zlosliwego ona takiego nie ma wycieli jej piers plus wezly teraz ma isc na pobranie wycinka z drugiej piersi bo mozliwe ze tez ma raka moze teraz miec chemie to bedzie miala to za darmo ale bedzie musiala dojezdzac 100 km do szpitala wiec mi nie pier* skoro w twojej rodzinie nie ma nikt raka

Gość gość
a dlaczego nie mozesz iśc do opieki wyjasnić?

Gość gość
Nie to ze nie moge tylko nie moge juz teraz a zalezy mi zeby jakos wiedziala o co chodzi w tym. Mam dosc daleko a dziecka nie zostawie z matka bo sobie nie poradzi a partner w delegacji jezdzi kurcze tylko chcialam sie dowiedziec czy zawsze idzie to w kierunku ze oddaje sie pieniadze po prostu to nie moja wina byla to oni przyznali mi decyzje o rodzinnym a pozniej kazali mi wciaz cos donosic

Gość gość
No to zadzwoń do nich!

Gość gość
No skoro nic nie zatajalasz, to oni mają bajzel. Bo ta nie wie, ta niezorientowana... Tak czy inaczej bez osobistej wizyty raczej się nie obędzie

Gość gość
Pisalam jiuz ze dzwoniac do nich prosza o to by osobiscie przyjsc wyjasnic