Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż mnie zawiódł

Polecane posty

Gość gość

Jestem po porodzie i niestety mam depresję. Mniejsza o powody, w każdym razie jest mi bardzo ciężko. Postanowiłam isć do psychologa. Myślałam, ze mam w mężu wsparcie, jednak dowiedziałam się, że rozpowiada po rodzinie o moich problemach! Tłumaczył się, że niby się martwi, że chciał się poradzić itp Ale obiecal mi wcześniej dystrecję, że nikomu nie powie! Jest mi bardzo przykro i jeszcze bardziej ciężko wiedząc, że wszyscy dookoła wiedzą o moim problemie :( Poradźcie mi co powinnam zrobić? :( on udaje, że nic się nie stało

Gość gość
Powinnaś z nim pogadać, powiedzieć, że Ci przykro i może zrozumie... Trzymaj się! Dobrze, że szukasz pomocy u psychologa

Gość gość
Bo nic się nie stało ja też leczyłam się u psychiatry też z powodu depresji rodzina wiedziała i starała się pomoc nie widziałam nic w tym złego. Może pomyśl o tym w ten sposób że Twojemu mężowi też jest ciężko mojemu było ja nie mogłam mu pomóc bo sama sobie nie umiałam a może chciał uniknąć jakiś głupich docinek rodziny w związku z Twoim zachowaniem takim a nie innym aby nie było Ci jeszcze ciężej i aby choroba się nie pogłębiła. Nie trzeba myśleć tylko o sobie mąż w tym wszystkich też czuje się źle i jak to facet na pewno nie wie jak się zachować w takiej sytuacji. Pamiętaj że ty w takim stanie możesz szukać dziury w cały wspierajcie się z mężem życzę Ci powrotu do zdrowia

Gość gość
Tylko, że własnie ja się teraz czuję jeszcze gorzej! Nie dość, że depresja, to jeszcze teraz czuję, że najbliższa osoba mnie oszukala i okłamała. Wolałam jak nikt nie wiedział o moim problemie, nie czułam na sobie tych spojrzeń pełnych współczucia i udawania, że nic nie wiedzą. Teraz czuję się jak histeryczka co sobie nie radzi a oni wszyscy tacy mądrzy. Nie chcę ich pomocy i współczucia!

Gość gość
Ale nie mysl w kategoriach ze on Cie "obgaduje" po rodzinie. po prostu sie boio Ciebie o dziecko i szuka wsprcia u innych. Jak jest mlodym tata to boi sie ze nie poradzi sobie sam z malym dzieckiem.

Gość gość
[ gość dziś Ale nie mysl w kategoriach ze on Cie "obgaduje" po rodzinie. po prostu sie boio Ciebie o dziecko i szuka wsprcia u innych. Jak jest mlodym tata to boi sie ze nie poradzi sobie sam z malym dzieckiem. ]go.wno a nie sie boi. wlasnie to robi, obgaduje walsna zone za jej plecami :/ sa problemy, o ktorych sie nie rozmawia nawet z rodzina :O a zwlaszcza w kraju, w ktorym depresja jest uwazana za wymysl znudzonych dzieciakow, i to ze ty masz inne zdanie nie znaczy, ze wszyscy takie maja, i moze ciezko ci uwierzyc, ale w rodzinie jej meza moze tez nikt o depresji nic nie wie i bagatelizuje to :O nie mowi sie o takich rzeczach ZWLASZCZA jesli kobieta sobie tego nie zyczy :O moj maz tez nie lubi o wielu sprawach dzielic sie nie tylko z moja ale i wlasna rodzina, choc ja nie widze w ogole w tym problemu, nawet niektore rzeczy moglyby wyjsc zabawnie, to jednak milcze, bo szanuje prosbe mojego meza. nie wyobrazam sobie, ze mialby za moimi plecami 'konsultowac' sie z reszta rodziny, ktora ma znikome pojecie o problemie :O

Gość gość
A według mnie przesadasz. Jeśli masz depresje to potrzebujesz pomocy, bliskości, współczucia. A Ty wolisz iść do psychologa zamiast pozwolić sobie pomóc najbliższym. Mąż dobrze zrobił, ja bym była mu za to wdzięczna, a Ty jeszcze masz na niego focha. Chcesz pomocy, czy wolisz tkwić w tym stanie dalej? Oni Ci się starają pomóc, a Ty wolisz pomoc obcego człowieka. Zaufaj mężowi, widocznie bardzo się martwił o Ciebie, że jednak powiedział o Twoich problemach.

Gość gość
Kazdy to odczuwa inaczej! Ja wolałam pogadać z obcą osoba i dlatego poszłam do psychologa i zostawiam tam ciężkie pieniądze. Gdybym czuła potrzebę pogadania z rodziną to bym to zrobiła. A on mnie zwyczajnie oszukał, powiedział, że zachowa dyskrecję, a rozpowiada po rodzinie! Po co obiecywał? I tak by się wydało

Gość gość
z rodzina TYLKO na zdjeciu. 30 lat trzeba mi bylo by sie o tym przekonac, choc ogolnie ja dosc naiwna osoba jestem :O nie wybrazam sobie by jakakolwiek rodzina mogla wspierac tak osoby z depresja skoro wiekszosc spoleczentwa w ogole nie uwaza tej choroby za cos powaznego :O

Gość gość
A według mnie przesadasz A według mnie jsteś głupim kafeteryjnym trolem, który usilnie stara się wypisywać głupoty w kwestiach oczywistych.To co piszesz jest debile, takie podejscie do tematu moge mieć tylko idiotki z kafe, w realnym życiu takim baranów nigdy i nigdzie nie spotkałam.

Gość gość
Bo nic się nie stało ja też leczyłam się u psychiatry xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Jak widac po tej wypowiedzi,leczenie było całkowicie nieskuteczne, dalej jesteś psychiczna.O tym czy coś się stało, czy też nie, nie ty decydujesz , ale autorka, dla niej się stało .

Gość gość
Skoro prosiła męża o dyskrecję, to znaczy, że jej na tym zależało i nie chciała się dzielić z problemami z rodziną. Mąż powinien to najzwyczajniej uszanować. Nie każdy ma na tyle fajna i normalną rodzinę, żeby się im zwierzać. Skoro autorka nie prosiła o pomoc nawet własnej rodziny to tym bardziej nie życzyła sobie żeby rodzina męża była "wtajemniczona" w jej PRYWATNE sprawy.

Gość gość
Co to za mąż co tak robi? Współczuje

Gość gość
Może on sobie nie radzi z Twoją depresją i bardziej rozmawia o "swoim problemie z Tobą". Mimo wszystko powinnaś się cieszyć, że mąż Cię wspiera - nie każda tak ma

Gość gość
Ale wy jesteście niemądre jak byście przechodziły depresje to byście wiedziały ze potrzeba pomocy z każdej strony i maż ewidentne sobie nie radzi. Ta jak mantra on mnie oszukał on poprostu sobie nie radzi a ty jak psychopatka wszyscy patrzą na mnie ze współczuciem. Albo nie masz depresji i wymyślasz problemy albo to prowo