Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlak mnie ignoruje

Polecane posty

Gość gość

Co jest ze mną nie tak? Albo co robię nie tak? Moje 3 miesieczne dziecko nie uspokaja się gdy biorę je na ręce (jako matka), jest mu wszystko jedno kto je nosi. Jak na nie patrzę to odwraca wzrok, patrzy wszędzie dookoła tylko nie na mnie. Jak już uda mi się ją rozsmieszyć to od razu odwraca wzrok:( Czy ja popełniam jakieś błędy? a może to z dzieckiem jest jakiś problem? Staram się być jak najlepszą matka, śpiewam, gadam do niej non stop, a ona nie raczy na mnie nawet spojrzeć

Gość gość
wiesz rozwoj dziecka przechodzi rozne etapy i w roznym czasie, nie kazde dziecko sie rozwija w tym samym momencie, mojej kolezanki coreczka skonczyla 3 miesiace a ona nawet nie patrzy na ludzi nie zwraca uwagi jak ktos jej cos pokazuje, moj synek w tym samym wieku to maly sprytny dzieciaczek, jest zywy, szybko odwraca glowke jak ktos go wola po imieniu, ale...i z moim synkiem i coreczka mojej znajomej jest wszystko w porzadku, widocznie na kazde dziecko przyjdzie czas, jesli chodzi o chodzenie to moze szybciej pojsc jej coreczka a moj synek pozniej, nie martw sie o swoje dziecko wszystko jest z nim ok, przyjdzie czas na wszystko

Gość gość
Nie może patrzeć na głupią matkę... Piórko w d**e se wsadz i zatancz, może cię zauważy

Gość gość
dziwne, moi dwaj synowie patrzyli cały czas obserwuj i tyle może tak po prostu ma, a może zwiastuje to jakieś kłopoty a to, ze się nie uspokaja na twoich rękach to akurat norma

Gość gość
Spokojnie, 3 miesięczne dziecko to jeszcze maleństwo...moja w tym wieku też tak się zachowywała i pamiętam, że nieraz było mi przykro i miałam takie głupie myśli, że źle jej ze mną...ale niedługo potem zaczęła się więcej uśmiechać, najpierw głużyć potem gaworzyć na całego, teraz ma 7 miesięcy i jest kochanym śmieszkiem, nieraz się śmieje na cały głos, reaguje na wołanie i na różne inne dźwięki. Zobaczysz, że niedługo wszystko się zmieni :)

Gość gość
do poprzedniczki: tez sie nie patrzyła?

nie masz co się stresować. Takie maluchy niewiele jeszcze kumają. Mleko, sucho, spać - więcej ich nie interesuję za 2-3 mce będzie zupełnie innym dzieckiem. Trzymam kciuki, bądź dzielna i wyluzuj - to najlepiej działa

Gość gość
Pewnie jestes brzydka. Dzieci nie lubią brzydkich ludzi :)

Gość gość
Nie przejmuj się. W tym wieku to normalne.

Gość gość
Może masz taki ryj, ze dziecko nie może patrzeć :D

Gość gość
Z tym "ryjem" to możecie mieć rację. To nie w rozwoju dziecka ale w matce leży problem. Moja córeczka widziała jedną i drugą babcię tyle samo razy i w takim samym czasie, moja mama jej odpowiada a teściową jak widzi to od razu ryk i histeria. Moja mama jest przeciętna, ale teściowa wybitnie "twarzowa". Ma wyłupiaste oczy i usta jej się nie domykają, przez co zęby ma ciągle na wierzchu i dziecko się jej boi po prostu. Ona to widzi ale zamiast zachować dystans jest natarczywa i tylko pogarsza sprawę. Droga autorko. Nie mówię, ze jestes brzydka, ale moze twój wygląd po prostu córce nie spasował. Nie rób min, nie bądź nachalna, odpusć na parę dni i obserwuj. To najprawdopodobniej twoja wina. Zazwyczaj dzieci uśmiechają się nieświadomie po paru dniach od narodzin, a uśmiech społeczny w reakcji na najbliższych pojawia się w 4-6 tygodniu życia. To że dziecko się do ciebie nie uśmiecha jest niepokojące, ale szukaj przyczyny w sobie a nie w dziecku.

Gość gość
11:05 chyba masz racje, ja jak byłam mała to wpadłam w histerię na widok mamy w okularach przeciwsłonecznych, a była ze mna 24 na dobe i normalnie się do niej uśmiechałam, mówi ze od 6-go dnia życia.

Gość gość
Moja odkąd skończyła 3 miesiące rozpoznaje twarze i ryczy jak zobaczy kogoś innego niż mamusia lub tatuś :( jeden wielki płacz nawet lekarzowi nie daje się zbadać, ale z wielkim zainteresowaniem patrzy na mamusie i tatusia choć z jeszcze większym za okno na świat. Poczekaj jeszcze z miesiąc lub dwa, powinno się poprawić :)