Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

zapraszam na tabliczkę czekolady spod lady ;)

Polecane posty

pavlo to czemu zajałeś sie budowlanka w uk zamiast tym o czym piszesz? X W UK? :O W DE jak już coś. Nie zajęłem się tym,bo takim biznesem trzeba zająć się będąc an miejscu w PL, a nie miałem zamiaru rezygnować z pracy tylko po to , by szukać słabo przędącej firmy z którą mógłbym nawiązać współpracę ,a nie po to wyjechałem z Polski, by do niej na stałe wracać. Ten biznes trzeba jednak prowadzić będąc przy fimie z którą się współpracuje, bo z klientami wystarczy kontakt telefoniczny bądź mailowy a z firmą produkującą towar zbytowy już niezbyt

Gość gość
mi nie chodzi o to żeby pavlo sie nie utrzymywał tylko żeby wiedział na czym sie utrzymuje inaczej utonie. to starannie zaplanowany system hydrauliczny. bezwartościowy pieniądz spada w dół korzyści płyną skomplikowaną trasą ale zawsze w góre i nie ma tu miejsca na bycie dobrym człowiekiem ani człowiekiem w ogóle.

Gość gość
pieniądz to odpadki dla świń i każdy kto nie zdaje sobie z tego sprawy może zostać co najwyżej szczęśliwą świnią. dobra szkoda czasu zresztą;)

jeszcze chciałem ci nadmienić, że tak naprawde nic nie osiągnąłes. zrobiłes jedynie pod presja systemu coś żeby ci sie żyło lepiej idąc z nim na kompromis i współprace. system i tak niebawem piertolnie więc jeżeli planujesz opierać na tym sukcesie swoje przetrwanie to znaczy, że jesteś jednym z tych dekli uważających, że kapitalizm to system wymyslony dla bidnych żeby sie mogli wzbogacić X Em jak system p*****lnie , to znajdę inną drogę do utrzymania się na godziwym poziomie . Kapitalizm jest stworzony do wyzysku jednych przez drugich, to fakt i tak długo jak pieniądz jest w obiegu tak będzie. Gdyby większość ludzi rozumiałą tak naprawdę czym jest pieniądz i jak działa to podejrzewam,że szybko wyszliby na ulicę,,ale z racji tego,że większość ludzkości to idioci jest jak jest i kapitalizm widziany jest jako ten najsprawiedliwszy z systemów podczas gdy jest akurat odwrotnie

Gość gość
z drugiej strony coś żreć trzeba bez względu na to czy sie człowiek uważa za świnie czy nie bo akurat znalazł sie w tym chlewie. ja to rozumiem a całe to porównanie nie bazuje na jakiejs mojej moralności tylko dokładnie odzwierciedla mechanizmy współczesnej ekonomii:) ja tylko pavlovi mówie żeby sie nie wczul w role zbytnio bo pójdzie na ubój. można a nawet trzeba myśleć i zachowywać sie jak świnia kiedy sie mieszka w chlewie ale trzeba pamiętać że ma sie inne cele niz niz wycieczka do ubojni po obfitym posiłku:)

Gość gość
tu nie chodzi o sprawiedliwość. tu chodzi o życie.

mi nie chodzi o to żeby pavlo sie nie utrzymywał tylko żeby wiedział na czym sie utrzymuje inaczej utonie. to starannie zaplanowany system hydrauliczny. bezwartościowy pieniądz spada w dół korzyści płyną skomplikowaną trasą ale zawsze w góre i nie ma tu miejsca na bycie dobrym człowiekiem ani człowiekiem w ogóle. X Em nie musisz mi tłumaczyć systemu bankowo-monetarnego. Większość ludzi nie potrafi zrozumieć jednej rzeczy - jak to możliwe że państwo X ,które nigdy ni ebyło kredytobiorcą, a kredytodawcą udziela kredytu państwu Y i na końcu i tak obydwa państwa kończą z długiem. Tak działa niestety system bankowo-monetarny na tym świecie , że nawet udzielając komuś kredytu będziesz miał deficyt zamiast nadwyżkę mimo,że sam pożyczki nigdy nie brałeś. Tak długo jak ludzie nie zrozumieją,że pieniądz pochodzi z długów,a bez długów nie byłoby pieniądza tak długo będziemy mieli "przyjemność" żyć w kapitaliźmie

Gość gość
nie pavlo. nie w kapitalixmie tylko w monopolu menniczym. sam pieniądz jest dobrym pomysłem księgowym, sama księgowsć jest dobrym pomysłem matematycznym, matematyka jest dobrą metoda myslenia a myślenie jest dobrym sposobem na zycie. niestety okazuje sie, ze są "lepsze" sposoby i pomysły. sam lichwiarski monetaryzm niebawem odejdzie w przeszłośc w dodatku z inspiracji tych, którzy z niego skorzystali najwięcej:) to nie jest takie proste jak chcą żebysmy uwierzyli. ale ja sie już na tych kłamcach poznałem. im to i tak zwisa bo działają w skali makro i ststystycznie maja wkalkulowane zawsze jakies czarne owce w bilans. dobra spadam chwilowo

Sam pieniądz jest dobrym pomysłem, złym omysłem natomiast jest nadanie bankom prawa do emisji pieniądza, bo uszczupla to zasoby pieniądza znajdującego się w obiegu. Kowalski idąc po kredyt do banku myśli,że otrzymuje pieniądze,które ktoś inny wpłacił na lokatę, a tak nie jest. Bank w momencie udzielania kredytu emituje pieniądze na kredyt dla Kowalskiego, prz czym nieemituje już pieniędzy potrzebnych na spłatę odsetek od kredytu. Dzięki temu system finansowy działa na zasadzie nie pieniądza realnego, a odsetkowego i przez to właśnie każdy kraj jest celowo załużany (vide Grecja , która mimo ratowania dotacjami unijnymi nie ma i tak mozliwości do obniżenia długu państwowego )

Gość gość
no to podsumujmy: argen ma 1200 zeta teraz nie wynajmie mieszkania ani pokoju bo tylko straci kase a nie oszukujmy sie w polsce jakie ceny sa czyli musialby miec gwarancje zatrudnienia gdziekolwiek - a kto ci w pl to zagwarantuje? jedyna opcja jaka mu pasuje - zamieszkac u kogos z rodziny tez odpada jak pisal krotko mowiac chłopak w czarnej d***e jest

Gość gość
a poza tym jakby chciał wyjechać ile to jest 1200 zł = 300 euro? w ciemno? nie wiem czy argen ma jakieś kontakty za granicą. ale zakładam że nie ma i jedzie w ciemno. nie da rady , to już nie te czasy.

Gość gość
czyli wiesz o tym, że prędzej czy póxniej stracisz wszystko co zarobisz? matematyka jest nieubłagana. jak nie zabije cie recesja i nie wykupią za drobne jacyś spekulanci o ile założysz spółke akcyjną to przyjdą do ciebie głodni i cie zabiją razem z rodziną. masz na to jakieś rozwiązanie?

Gość gość
dodam, że przy okazji odegrasz role czarnego charakteru a ci źli przyjdą i zaproponują twoim mordercom "nowe" rozwiązania. zdajesz sobie z tego sprawe, że to kamikadze? jak nie dla ciebie to dla twoich dzieci. masz jakiś plan b?

Nie mam na to rozwiązania ,zacznę sie martwić jak już zaczną zabierać mi mój dobytek

Gość gość
podpowiem ci. jedynym wyjściem jest współpraca z wilekim niewidocznym kleszczem toczącym ludzkość od zarania dziejów. niestety kleszcz ma swoje pomysły na to jak cie wykorzystac i niekoniecznie musi to być dla ciebie korzystne rozwiązanie. kleszcz nie boi sie o brak kadry. produkuje ją sobie na bieżąco.

Gość gość
dlatego prosze cie nie używaj w kontekście pozycji spoecznej opartej na posiadanych pieniądzach wyrażeń typu sukces i porazka bo to nieporozumienie. nie łudź sie również, że kontrolujesz swoje zycie. nie kontrolujesz. nie wiem jakie słowo jest adekwatne. rzdosny zombizm?? nie zrozum mnie źle. też nie mam zamiaru całować po nogach jakichś kretynek w pośredniaku. tyle, że to nie żaden sukces. to rola w scenariuszu

Ale te wyrażenia mają swoje odbicie i w tym systemie. Sukces to umiejętność utrzymania się na przynajmniej średnim poziomie społecznym w systemie opartym na wyzysku i celowym zadłużaniu ludzkości, podczas gdy porażka to nic innego jak stanie się chłopem pańszczyźnianym dostającym za ciężką pracę ochłapy starczające by ledwo wiązać koniec z końcem

Gość gość
dlatego nawet jak nie chcesz to działasz na szkode ludzkości jak każdy zresztą. ja np szczerze nienawide tego czegos co nas hoduje ani jego l********gów, których sie lansuje jako elite. kleszcz ma to w dooopie. wykorysta moją nienawiśc. w zasadzie powinienem sie położyc i umrzeć ale to też byłoby dla niego korzystne. nie wiem co zrobić. chyba go w******* cwela w odwłok

Gość gość
Pavlo...... ludzkośc jest wyzyskiwana odkąd istnieje i nie zaczeło sie to razem z bankierami i pieniądzem. zrozum to. możesz też wstąpic w szeregi oburzonych i pomóc wprowadzic nowy przekręt w życie. to sie nigdy nie skończy. jesteś niewolnikiem. jeżeli uważasz to za sukces to nie mamy o czym rozmawiać bo nie rozmawiam z e szczęsliwymi niewolnikami. istnieje spore prawdopodobieństwo, ze mnie potpiertola z ucha z tego szczęścia

Gość gość
szczęsliwe to są mrówki jak mogą realizować algorytmy inicjowane odpowiednimi feromonami. ty jesteś człowiekiem i masz być wolny nawet jak cie to będzie bolało.

Wyzysk był zawsze, to fakt , ale kiedyś przynajmniej ten wyzysk nie opierał się na zasadzie - cokolwiek nie zrobisz i tak będziesz moim niewolnikiem jak to jest teraz

szczęsliwe to są mrówki jak mogą realizować algorytmy inicjowane odpowiednimi feromonami. ty jesteś człowiekiem i masz być wolny nawet jak cie to będzie bolało. X Niby się zgadza, ale nie da rady sprawić by wszyscy byli prawdziwie wolni i mogli robić co im się żywnie podoba, bo prawdziwa wolność ma to do siebie,że każdy ma prawo do wszystkiego, a to faworyzowałoby jednostki wykolejone typu morderca,czy gwałciciel , który zabijałby/gwałcił ile się da, bo może skoro jest na prawdę wolnym cżlowiekiem dopuszczać się bezkarnie zabójstw/gwałtów

Gość gość
zawsze tak było. nie ma żadnego kiedys jest tylko wieczne teraz. historia to technika propagandowa i dezinformacyjna. cywilizacje od zawszebylly konstuowane w ten sposób aby mozna było w odpowiedni sposób zinterpretować ślady po nich co oznacza, że ktoś zaplanował ich upadek jak również późniejsze wykorzystanie faktu ich istnienia. nie ma dowodów na NIC. to wszystko bujda i manipulacja, kłamstwo, obłęd i iluzja. ja nie twierdze, że nie można tu być szczęśliwym. wręc przeciwnie. nie zrozum mnie źle nie mam nic przeciwko temu, że zarabiasz. sam mam zamiar zarobic. niestety jak juz sobie zdasz sprawe, że świat to mgła to działasz po omacku w podstawowych kwestiach. możae nawet ja sam jestem iluzją? możesz powiedzieć że mi odbija ale to tobie odbija nie mnie. nie wiem. moze zarobie może nie? na pewno nie będę chodził i piertolił, że to sukces. mam tylko jedną wizje sukcesu

Gość gość
nie pavlo. jest taka zasada "wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa" czyli tacy przestępcy naruszaliby wolność innych. a ich czyny nie mają nic wspólnego z wolnością.

Gość gość
"Pavlo1985 dziś " xx nie wiem czy napisałes to celowo ale trafiłes w dziesiątkę:D "świat" faworyzuje morderców gwałcicieli i innych pojepów. no chyba, że uważasz fakt, iż rządzą oni światem za jakas kare co w sumie też jest możliwe

Ale to juz nie jest prawdziwa wolność, bo skoro mam odgórnie narzucone,że nie mogę robić tego i tamtego, to taka wolność, to nie wolność tylko dalsze trzymanie się wyznaczonych reguł wymyslonych przez jakiegoś ważniaka.

Gość gość
to nie są żadne reguły, tylko prawo naturalne.

Gość gość
ciekawe, że jak mówi sie o wolności to każdy od razu wpada na pomysł mordowania i gwałcenia:D

Gość gość
to o prawie to nie ja napisałem. ja już spadam jak wróce to sie zaanonsuje ewentualnie zadenuncjuje;)