Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytania do mam jezdzacych na rowerze w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Ogolnie bardzo dual jeżdżę rowerem i nie mam zamiaru rezygnować też z tego w ciąży. Jestem w trzecim miesiącu więc na razie nie sprawia mi to problemu Ale chciałabym zapytać i parę rzeczy dziewczyn które przejezdzily cała ciążę. Czy duży brzuch bardzo przeszkadza? Jakie dystanse dalyscie radę pokonywać.? Czy zmęczenie jest dużo większe niż bez brzucha? No i jak ogólne odczucia?

Gość gość
Ja piedziele czemu zawsze dodaje mi się tylko połowa tekstu... Miałam jeszcze zapytać czy jazda na rowerze rzeczywiście wpłynęła na wasze lepsze samopoczucie i kondycję a co za tym idzie łatwiejszy poród? No i czy któraś z was może jeździła takze z dzieckiem w foteliku oprócz tego w brzuchu?

Gość gość
jeździłam do 7 miesiąca, brzuch mi nie przeszkadzał, ogólnie nie wiem jakie dystanse pokonywałam, bo mieszkam w kraju w którym rower to główny środek lokomocji, więc po prostu przemieszczałam się z punktu a do punktu b, nie czułam jakiegoś specjalnego zmęczenia, ponieważ jeździłam tak szybko, jak mogłam w zaistniałej sytuacji żeby się nie forsować

Gość gość
Ja jezdzilam w 5 miesiącu, po tym jak mi pod kola wpadl dzieciak musialam awaryjnie hamowac i uderzylam brzuchem w kierownice. Na szczescie skonczylo sie na siniaku i strachu, ale od tego czasu zmadrzalam i odpuscilam sobie rower. Te pare miesiecy mozna sobie darowac i nie ryzykowac niepotrzebnie, w koncu z jakiegos powodu lekarze odradzaja taka aktywnosc. A z duzym brzuchem to i do samochodu ciezko sie wgramolic a co dopiero na rower.

Gość gość
Mój lekarz zalecał rower rekreacyjnie. Jeździłam tylko podczas wakacji, bo całe 3 msce spędziłam na wsi i tam rower był najlepszy na nudę ;) to przypadło na 5-8 msc. Dobrze się czułam a poród był łatwy i szybki, ale ja ogólnie całą ciążę byłam aktywna. Aha z fotelikiem nie jeździłam, starszak lądował na rowerze u taty, zeby nie było mi ciężko.

Gość gabrysia 33333
Jeżdziłam w ciązy rowerem do czasu..... w piątym mcu uapdłam ( najechałam na coś przednim kołem ) i bach leżałam . Nastepnego dnia krwawienie , ze po nogach mi leciało i do szpitala do końca ciązy . Na całe szczescie nic nie stało sie dziecku . Nigdy wiecej nie siąde w ciązy na rower.

Gość gość
. A z duzym brzuchem to i do samochodu ciezko sie wgramolic a co dopiero na rower.Zgł Xxxx To chyba musi być baaaardzo duży brzuch, żeby taki problem zaistniał. Prowadziłam auto do końca ciąży i wcale nie miałam problemu się do niego wgramolić, choć przytyłam 18 kilo. Rowerem nie jeździłam, bi nie mam. Moja znajoma jeździła w 2 trymestrze, w 1 i 3 się bała, czego dokładnie nie wiem. Chyba poronienia i przedwczesnego porodu w razie jakiegoś wypadku. Generalnie mnie się wydaje, że dziecko jest chronione w brzuchu i przy normalnej jeździe można jeździć aż do końca.

Gość gość
uderzajac sie w brzuch mozesz zabic dziecko

Gość gość
ja jezdzilam do 3 go miesiaca ale tylko dlatego ze byl wrzesien i pozniej juz plucha nastala,ogolnie lepiej sie czulam ale bywalo ze slabo mi sie robilo