Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Bóg to mój wróg

Polecane posty

Gość gość
oj dana,dana ni ma szatana:-(a świat realny jest poznawalny:-D

Gość miła jak zawsze
Ja jestem bardzo miła tylko wyrażam swoje zdanie a ty sie z tym możesz albo zgodzic albo nie. Nie widze w moich wypowiedziach niczego niegrzecznego.,,Kirchutów dawno już nie ma nowych,a na małych cmentarzach ewangelickich przykościelnych brakuje miejsc" chodzi Ci o cmentarze ewangelickie? Bo wiesz w sumie nie widzialam tez nigdzie nowego cmentarza katolickiego i jakoś ludzie są chowani cały czas;] małe cmentarze przykościelne? Nie daleko mnie są dwie duże parafie ewangelickie. Po za tym ty głupoty gadasz bo stare groby się przekopuje i chowa następnych;) więc nie mów że nie ma miejsc bo by sami młodzi musieli hurtem poumierać;) a z reszta nie o grobach był temat tylko o myleniu ateizmu z satanizmem;) a autorka mi jeszcze nie odpisała czy do wigilii zasiada;)

1. Skąd w ogóle przekonanie, że jestem satanistką? 2.Satanizm, przynajmniej ten laveyański nie polega na wierze w szatana. Jest filozofią afirmującą skrajny indywidualizm, tak samo jak obiektywizm Ayn Rand, mojej ulubionej filozofki od czasu przeczytania "Hymnu". Szatan to tylko symbol.

Gość gość
szatan jest twoim prawdziwym wrogiem , a nie Bóg który jest miłością . Pisanie takiego tematu świadczy , że ktoś ci w twoim rozwoju światopoglądu dużo wprowadził nieprawdy . Diabeł bardzo często daje człowiekowi nieprawdziwe wyobrażenia o Bogu , że jest okrutnym sędzią , że zrzuca do piekła (co nie jest prawdą) . Po to człowiekowi diabeł tak kłamie aby otumanić i właśnie sprowadzić samowolnie do piekła . Bóg w objawieniu z 2012 r. powiedział , że nikogo z ludzi do tej pory do piekła nie zrzucił ale wielu ludzi sami w to miejsce poszło za namową demona .

Gość gość
Czego odgrzebujecie stary temat? Jak jakąś padlinę, żeby śmierdziało. Światopogląd jest indywidualną sprawą każdego i to do kogo się chce modlić czy do czego niech każdy sam decyduje, a nie ogłupia innych do cholery

Gość gość
A co Mizantropio sądzisz o słynnym powiedzeniu pisarki Agaty Christi : " .. Śmierć czai się wszędzie . "