Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ruchy dziecja w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem w pierwszej ciąży w końcówce 36 tyg i zastanawia mnie jedna rzecz tzn . ostatnio połorzna mówiła mi żebym zaczeła liczyć ruchy dziecka... No i moja córcia jest dość *****iwa ale zastanawia mnie czy zachowuje sie "przeciętnie" tzn przez 1-2h kopie szaleje aż boli a potem przez jakiś czas jest tak spokojna że ledwo naliczam 10 ruchów przez nawet 2h...to normalne czy nie powinna ruszać sie bardziej systematycznie tzn w ciągu każdej godziny mniej więcej tyle samo razy???

Gość gość
Ja nie liczyłam ruchów dziecka, bo lekarz nawet o tym nie wspominał. I jestem za to wdzięczna, bo nabawilabym się jakiejś nerwicy. Mała w brzuchu mało się ruszała, a teraz jak większość dzieci nie usiądzie nawet na chwilę (ma dwa latka) :-)

Gość gość
przecież dziecko też ma jakiś rytm dobowy, myślisz, że tylko skacze w brzuchu? musi odpocząć, pospać, te 10 ruchów w ciągu godziny to takie umowne jest

Gość gość
Nie stresuj sie az tak bardzo moj potrafi przespac caly dzien a dopiero pozno w nocy szaleje. Obecnie 38tc i wiem ze ma mniej miejsca ale potrafi to zestresowac czlowieka i zadne glaskani/klepanie po brzuszku czy zimna woda nie jest w stanie go obudzic, az boje sie zeby mu te nocne nawyki na pozniej nie zostaly

Gość gość
Ja z moja ruchów nie liczyłam. Była tak uparta i do tej pory jej to zostało. Bywały dni ze latarka, cos słodkiego, zimna woda, pukanie do brzucha itd nie było w stanie sprowokować ruchów. W nocy dostawalam nauczke i kopniaki prosto w pęcherz lub żebra...