Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne zjawisko w jelitach. Wzdęcia? Wada wrodzona?

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry, mam dość dziwny i nietypowy problem. Jest to dość delikatny temat. Jestem nastolatką i nie mam z kim o tym porozmawiac więc zwracam się do państwa o pomoc. Zauważyłam jedną rzecz, która nie daję mi spokoju. Otóż chodzi o problemie w jelitach. Nie wiem czy to są wzdęcia ale nie daje mi to spokoju. Jak teraz o tym myślę to zdałam sobie sprawę, że mam ten problem od dawna. Nie mam problemy z wyproznianiem sie. Zdarza mi sie kilka razy w ciagu dnia i tego sie nie czepiam. Mecza mnie jednak dziwne odglosy w dolnej czesci brzucha przez które jest mi glupio w towarzystwie. Czasem rowniez boli mnie po lewej stronie ale rzadko. Moga to byc gazy ktore "utknęły" czy cos. No i duzo mi sie odbija i tą drugą strona tez. I to nie ma żadnego zapachu...to jest jakby powietrze, ktore chciałoby sie wydostać z mojego organizmu. Pewnie to jest kwestia diety? Sposobu jedzenia? Moze taka moja natura? Tak "zbudowane" jelita? Prosze o pomoc. Nie wiem co robić. Nie chce rady ze mam isc do lekarza zeby mi jakas kamerke w d**e wkladal. Nie chce przez to przechodzic. Z mama nie porozmawiam bo ja to nawet nie obchodzi...teraz tez mnie troche boli. Proszę pomóżcie mi. Doradzcie. Wyslucham wszystkiego. Z góry dziękuję, miłego dnia.

Gość gość
zacznij jest warzywa i owoce sórowe jabłka moze to byc brak bakteri jelitowych kup jogurty kefiry

Gość gość
No ale lekkie wzdęcia masz. Więc może to rozregulowane jelita ? Spróbuj kupić w aptece dicopeg ( mnie on pomaga , lekarz mi go zalecił) z wodą sobie rozprowadzać i wypij. Po chwili powinnaś się spokojnie oprożnić a po jakimiś tygodniu możesz już nie słyszeć dziwnych odgłosów. :)

Gość gość
Bez lekarza sie nie obejdzie. To moze byc zespol jelita drazliwego albo co powazniejsze i wymagajace leczenia refluks zoladkowo-jelitowy. W jelitach moze byc zwiekszone cisnienie, musisz spozywac pokarmy ,ktore neutralizuja kwas zoladkowy. Zwroc uwage,czy masz zgage albo niemily posmak w ustach. Stres tez robi swoje. Mozesz dostac leki np.Tribux na wyregulowqnie pracy jelit a mozesz tez miec zrobiona gastroskopie albo kolonoskopie, do przezycia. Zrob morfologie,

Gość gość
Zrob morfologie by dowiedziec sie czy w organizmie nie toczy sie stan zapalny, zrezygnuj z fast foodow, soli i ostrych przypraw a takze kawy i jesli palisz koniecznie rzuc. Pij duzo wody, mpzesz sprobowac tez. z papka z siemienia lnianego,jedz ja z jogurtem. Kup jakies probiotyki w aptece i jedz jogurty typu activia. Nie stresuj sie . to banalne rady ale mi pomaga. Mam zespol jelita drazliwego. Da sie z tym zyc ale czasem jest uciazliwe.

Gość gość
Może masz po prostu rozregulowane jelita ? Ja akurat miałam zatwardzenie w ciązy i np też miałam takie gulgotanie etc. zaaparć się pozbyłam po 2 dniach ale brałam jeszcze lek przez 4 dni bo fajnie nawrócił jelita do normy , moze Ci to pomoże ?

Gość Ryszard66
Najlepiej porozmawiać z lekarzami z laboratorium pierwiastków śladowych BIOMOL-MED z Łodzi, mają ogromne doświadczenie w zakresie ustalania niekiedy trudnych do określenia przyczyn różnych problemów zdrowotnych. http://www.biomol.pl/uslugi/analiza-pierwiastkowa-wlosow.html