Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenaD32

Badania do pracy w ciąży

Polecane posty

Gość lenaD32

Witam. Mam taki problem. Poszukiwałam pracy i okazało się że jestem w ciąży. Chcę jeszcze przez jakiś czas próbować coś znaleźć puki jeszcze nie widać. Zastanawiam się czy jeśli bym teraz znalazła prace to jak to jest z badaniami. Chodzi mi głównie o rendgen i badanie krwi. Nie mam aktualnego zdjęcia rendgenowskiego a w ciąży nie można go zrobić. Co w takiej sytuacji się robi? A badanie krwi? Czy z tych badan krwi które robi się do pracy można wykryć ciążę? Domyślam się że lekarz nie ujawnia takich informacji pracodawcy. Może miał ktoś podobna sytuację. Głownie mi chodzi o rendgen którego nie mogę zrobić.

Gość gość
To chyba żart...Nie nadajesz się ani na matkę ani na pracownika innego niż sprzątaczka. Nawet polskiego nie znasz...

Gość gość
Hej, - często normy wyników krwi są inne dla kobiet w ciąży i dla innych osob - lekarz medycyny pracy ZAWSZE pyta czy była/jest p w ciąży i domyślam się, że jeżeli powiesz, że jesteś to zaznaczy to w dokumentach - jeżeli chodzi o rentgen to najlepiej już zapytać lekarza

Gość gość
Co to jest rendgen? :D

Gość gość
Ja, gdy zaczynałam pracę, byłam w drugim miesiącu ciąży i żadnego rtg nie miałam. Jedynie badanie morfologia, mocz, pomiar ciśnienia, słuch, wzrok i ogólne badanie u lekarza pracy: odsłuchanie stetoskopem, gardło i badanie brzucha.

Gość lenaD32
gość z 15 00 Mówiłaś lekarzowi o ciąży i cię nie skierował na rtg i bez tego wystawił opinię czy po prostu nie miałaś tego badania. Ja wcześniej pracowałam w czterech firmach i w zasadzie tylko 2 razy wysłano mnie na rtg.

Gość gość
Zależy na jakie stanowisko są to badania. Praca przy komputerze - morfologia, okulista, internista, mocz. Nigdy nikt mnie nie pytał na badaniach wstępnych czy w ciąży jestem - pogięło was? Nie da się wykryć ciąży przy moczu i morfologii.