Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego spóźnia mi się okres?

Polecane posty

Gość gość

Hej :) Piszę, bo może któraś z Was była w podobnej sytuacji i wie, co się może dziać. Miesiąc temu pierwszy raz zrobiłam to z moim chłopakiem. Do tej pory uprawialismy seks jeszcze kilka razy. Zawsze się zabezpieczaliśmy - prezerwatywa+stosunek przerywany. Problem pojawił się dwa tygodnie temu. Wtedy powinien zacząć mi się okres, a tu nic. Na początku pomyślałam, że to wina stresu, studia, egzaminy i tak dalej. W końcu chłopak zmusił mnie do zrobienia testu i wyszedł negatywny. Wielka ulgą. Myslalam, że skoro już nie muszę się stresowac czy jestem w ciąży, wszytko wróci do normy. Niestety nie wróciło. Wiem, że powinnam iść do lekarza i w najbliższym czasie to zrobię. Czy któraś z Was może mi powiedzieć, jaka może być przyczyną braku okresu?

Gość gość
Studentka w XXI wieku ,a mysli jak prababcia z XVII wieku.

Gość gość
szanse są raczej zerowe, bo skoro gumka i stosunek przerywany, a wynik wyszedł ujemny to nie masz sie o co martwic

Gość gość
stres ma duzy wpływ na okres, mam 20 lat tez spóznia mi sie kilka dni czasem, ale idz do ginka

Skoro prezerwatywy były odpowiednio zastosowane i nie pękały ani nie zsuwały się , to nie jesteś w ciąży :) Bardzo duży wpływ ma stres. Wiem z własnego doświadczenia, że kiedy pękła nam prezerwatywa i byłam bardzo zestresowana , bo czekałam na okres, ten pojawił się 10 dni później niż powinnam. Nigdy wcześniej tak nie miałam, tylko wtedy ten jeden raz, a miesiączkuję już od 10 lat.