Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Recaro Optiafix

Polecane posty

Gość gość

Chcę kupić fotelik 9-18 kg na isofix myślę nad Recaro bo miałam już fotelik nosidełko z tej firmy i jestem zadowolona myślę teraz nad kolejnym Recaro.. Optafix. Ktoś korzysta może z tego modelu.. ? Jakie opinie.. ?

Gość gość
i co kupilas? my sie zdecydowalismy 2tyg temu mozemy polecic, w komplecie masz baze z regulowana noga, zaawansowane zabezpieczenia przez uderzeniami z boku, dziecko mozna wygodnie ulozyc w pozycji spoczynkowej, bo zaglowek mozna uregulowac w 6 roznych stopniach

Gość yuiopk
Czy jak mam fotelik recaro privia to mogę mieć optiafix bez potrzeby kupowania bazy bo mam ją po foteliku privia proszę o odp.

Gość gość
Tak, wtedy kupujesz fotelik Optia jest on bez bazy isofix :P

Gość gość
Wiecie czy w foteliku jest możliwość ustawienia pozycji spoczynkowej? Znajoma ostatnio kupowała fotelik i nie było takiej opcji, nie pomyślała o tym w trakcie zakupu i dziecko nie chce jej spać w samochodzie...

Gość gość
mozna ułożyć dziecko w pozycji do spania, sprawdzone ;) ;)

Gość gość
My mamy taki fotelik od miesiąca i jesteśmy bardzo zadowoleni. :) :p ;) Tomusiowi jest w nim bardzo wygodnie, często zasypia w pozycji spoczynkowej. Przydatna jest noga stabilizująca fotelik, którą się reguluje oraz zintegrowane pasy, zagłówek i ochrona na barki przez co są one dopasowane w zależności od ustawienia zagłówka.

Gość gość
Fotelik jest bezpieczny, łatwy w montażu i utrzymaniu czystości dzięki specjalnej tapicerce, głowa nie "lata" na wszystkie strony jest ustabilizowana. Dziecko się nie poci to duży plus.

Gość BigDaddyBioshock
4 gwiazdki w ADAC ma ten fotelik, zaznajomiłem się z nim szczegółowo na https://www.bociek.eu/7410-fotelik-samochodowy-recaro-optiafix-9-18-kg.html Szczególnie z nowymi kolorami do twarzy temu fotelikowi bo recaro zastosował fajne przeszycia na plecach siedzenia. Jeszcze nie widziałem na żywo, ale na zdjęciach w sklepie internetowym robi wrażenie. Póki co mój faworyt jeżeli chodzi o fotel 9-18 kg ale jeszcze trochę czasu do przejścia z mniejszego na większy fotelik mam więc się zastanawiam dalej i szukam :)

Gość gość
Moje pytanie. Czy z Optiafixa można zdjąć ten fotelik? tak żeby została sama baza i żebym mógł np założyc na nią fotelik recaro 0-9kg? Czy to jest połączone razem i nie można rozdzielic? Pozdrawiam:)

Gość gość
Trzyma się w aucie jak przyspawane. Na początku myslalem, ze regulacja oparcia bedzie nie wystarczajaca, ale tylko małą posadziłem w pozycji "lezacej" od razu spi;] Jakosc wykonania super. Solidny sprzęt. jedynie pasy się przekrecaja i ciężko je poluzowac i dociągnąc, może się wyrobi;) Co najważniejsze (oprocz bezpieczenstwa i super wykonania), to mała w końcu uwielbia jezdzic;) wygodnie, wszystko widzi, nawet sie cieszy że do auta wsiada. Ma 14 miesięcy. Super jest to ze ma swobodne miejsce na ręce i ma swoisty podłokietnik. Porownujac do innych to mam znajomego co kupił za podobne pieniądze chyba romera? to mu od poprawiania fotelika w aucie i dociągania pasów (bo nie ma isofixa) pękł ten "styropian"... Tu się takich styropianów nie uswiadczy;] Sprzęt wyższej klasy. Polecam

Gość gość
witam mam ten fotelik tylko nie wiem jak go zdjąć żeby zamontować fotelik privia tymczasowo bo przyjechała do nas siostra z dzieckiem i potrzebujemy dla niej fotelik w podróż po mieście z góry dziękuję za szybką odpowiedź

Gość gość
Hm co tzm zdjąć? Z bazy? Nie zdejmiesz bo to jeden element fotelika z bazą. A sam fotelik jak zdjąć z auta jest w instrukcji i naklejone z boku fotelika jako fotoporada.

Gość gość
Na środku w dolnej części masz szary uchwyt który trzeba pociągnąć i przesunąć fotelik trochę doi przodu. Jak to zrobisz to wciskasz czarne przyciski które są po bokach i przesuwasz dźwignie w kierunku przedniego fotela. Tak zdejmujesz fotelik i masz samą bazę na której możesz zamontować Privie. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam :P :)