Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam głupie, a wręcz banalne pytanie.

Polecane posty

Gość gość

Otóż przenosimy się z nosidełka na fotelik 9-18. Niedługo jedziemy do szpitala wojewódzkiego (75 km) na wizytę w poradni specjalistycznej. Wózek teoretycznie mogłabym wziąć, ale musiałabym go składać, upychać w bagażniku i znów rozkładać. Jak wiadomo fotelik to fotelik, nie nosidełko tak więc córci nie będę mogła w nim nosić. Jednak też głupotą będzie wjeżdżać wózkiem gdzie ledwo zmieszczę się z nim sama do windy, a korytarze są zbyt wąskie, do tego zapchane kolejkami. Normalnie z 8 msc dzieckiem na rękach przez zapchany,******iwy parking do szpitala i potem po szpitalu też jakoś dziwnie. To nasze pierwsze dziecko i jeszcze jestem zielona w takich czasem banalnych tematach. Jak wy radzicie sobie w takich sytuacjach ?

Gość gość
Weź nosidełko albo faktycznie wózek. No bez jaj.

Gość gość
A co, masz tylko gondole?

Gość gość
Nie no spacerówkę, ale z wózka 2w1, więc jest dość spora i masywna, nie to co te parasolki. Na nosidełko córcia jest już za duża.

Gość gość
Kup jakas parasolke w komisie albo uzywana na olx na takie akcje. Na pewno nie raz sie przyda. A wydatek zaden. Ja bym tak zrobila.

Gość gość
Są nosidełka nawet dla trzylatkow, poszukaj np. Mei-Tai (nie pamiętam czy dobrze napisałam), koleżanka nosiła w tym córkę prawie 4 lata.

Gość gość
No właśnie też myślę nad tą parasolką, ale nie na tą porę, ludzie patrzyliby na mnie jak na idiotkę, że z takim maluszkiem popylam w takim wózeczku na mrozie -15. A to takie nosidełko na szelki. Mamy takie nawet dwa. Nie pomyślałam o tym.

Gość gość
Nie widziałam jeszcze wózka który nie zmieściłby się w windzie, zwłaszcza w przychodni w której windy muszą pomieścić dorosłych pacjentów na wózkach inwalidzkich... trochę przesadzasz. Weź tą spacerówkę i tyle. Korytarze zapchane? Pewnie tak, ale bez jaj że ludzie się nie przesuną jak z wózkiem wjedziesz... chodniki też zapchane, komunikacja miejska podobnie, a jakoś matki z dziećmi poruszają się po ulicach. Nie wiem jaki masz wózek, ale moja spacerówka, od zestawu 3w1, rozkładała się dosłownie w 3 *****ch. Nosidło jest ok jeśli wiesz że będziesz miała przewijak, nie będziesz musiała iść do toalety... Ja chodziłam z chustą do mojej przychodni do pediatry, bo tam super miły personel i zawsze mogłam poprosić o pomoc, przewijaki na miejscu, ale raz się tak wybrałam z dzieckiem do specjalisty, przewijaków nie było, żebym mogła chustę zawiązać- miła pani trzymała mi synka na kolanach, w toalecie z dzieckiem siedzącym na podkładzie na podłodze... ani to wygodne, ani higieniczne.