Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

samodzielna nauka angielskiego

Polecane posty

Gość gość

Czy da się w kilka m-cy nauczyć angielskiego samemu tak by móc się dobrze dogadać za granicą?

Gość gość
To zależy od wielu czynników. Zadanie jest do wykonania ;) Jeśli znasz podstawy to myślę, że można dać radę. Jeśli nie ma podstaw to wątpię żeby ktoś opanował w parę miesięcy ogromną ilość słownictwa, zwrotów, czasów i nauczył się mówić po angielsku.

Gość gość
Da się.Wszystko zależy od zdolności nauczania danej osoby i poświęconego czasu.

Gość oktawiawoman
Ja staram się uczyć przede wszystkim z książek typu Oxford i oglaać filmy,które mają nie skomplikowane dialogi.Czytam też artykuły po ang. i też ostatnio uczę się fajnym e-learningiem online : link : http://www.bellsenglishcourse.pl/

Gość gość
ja uwazam ze samodzielna nauka jest bez sensu, lepiej sie uczyc pod okiem profesjonalisty na kursie jezykowym, ktory wyjasni wszystko itp. ja bylam na kursie z akademii jezykowej w gdansku, trafilam tam na swietnego nauczyciela

Samemu, ślęcząc nad książkami, myślę, że ciężko się nauczyć języka. Nawet jeśli zna się podstawy i stara się rozwijać swoją wiedzę, to nie raz dojdzie się do momentu, kiedy przydałby się ktoś kto nas sprawdzi, powie czy wymawiamy dane słowo dobrze, czy dobrze budujemy zdania itp. W domu to najlepiej uczyć się słówek, żeby potem mieć czym operować. Jeśli chodzi o naukę w kilka miesięcy - jasne, że jest możliwa :) Ja potrzebowałam się nauczyć angielskiego, bo szykował mi się wyjazd do Anglii i nie chciałam być nieświadoma co się dzieje wokół mnie. Dostałam namiar na takie kursy - http://angloville.pl i byłam bardzo zadowolona. Postępy były szybsze niż się spodziewałam. No i jadąc do UK mogłam swobodnie się porozumiewać.

Ja miałam finansowane przez firmę w której pracuję kursy 2 razy po godzinie w tygodniu w firmie i prowadzone były przez wspomnianą Angloville i one trwały przez pół roku i naprawdę są mega efekty. Sama to umiałam tyle co po szkole, studiach - czyli coś tam się rozumie i przeczyta ale rozmowa swobodna to praktycznie odpadała. Nie miałam motywacji by się szkolić, a jak pracodawca sam zaproponował to bardzo fajnie to wyszło. Więc czy się da samemu? Oczywiście. Czy każdy da rade? No właśnie...

Gość Katta

ja samodzielnie nie umiem się uczyć... wolę zajęcia w grupie.  ostatnio chodzę do Pi School i szkoła jak dla mnie jest na prawdę bardzo ok i ma fajne zajęcia! także polecam