Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mogę zajść w ciążę. proszę o pilna odpowiedz

Polecane posty

Gość gość

Cześć mam takie pytanie od paru dni a w zasadzie o 15 zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, przez ostatnie dwa dni miałam problemy żołądkowe. Tabletki biorę regularnie o tej samej porze dnia i codziennie. Ostatnio bawiłam się z moim facetem, i ocierał się swoim przyrodzeniem o moje wejście do pochwy. Nie doszło do wtrysku ani przed ani w trakcie ten sytuacji. Jestem niedoświadczona iż bardzo przeżywam takie rzeczy. Czy istnieje ryzyko zajścia w ciążę? Moja obawa pojawia się dlatego ze przez ostatnie dni miałam problemy żołądkowe... i aktualnie mam dni płodne

Gość gość
Hm dziwna sytuacja

Gość gość
Myślę że nie ale sama się nie znam na tym

Gość gość
Radzę ci na prawdę najpierw poczytać co wogóle bierzesz i jak działają tabletki antykoncepcyjne. Jesli je bierzesz regularnie wg instrukcji to NIE MASZ DNI PŁODNYCH. A jeśli nawet coś się stało co mogłoby zakłócić ich działanie to nie wiadomo kiedy by doszło do owulacji i nie da się tego ani wyliczyć z kalendarzyka (tego nie radze nawet robić w normalnym cyklu bez tabletek) ani poznać po śluzie, szyjce, temperaturze. Sytuacja która opisałaś była mało ryzykowna. Poza tym tabletki mają szereg zabezpieczeń nie tylko blokowanie owulacji. Jakby nawaliło blokowanie owulacji to tabletki powodują jeszcze zagęszczenie śluzu i tworząc go mniej przyjaznym dla plemników. Dodatkowo jeszcze zwalnia się praca jajowodów co powoduje że nawet jakby jakiemus plemnikowi udało się zapłodnić twoje jajeczko to prawdopodobnie nie dotrze na czas do macicy. A nawet jakby dotarło na czas do macicy to jeszcze tabletki powodują że endometrium w macicy jest cieńsze a to utrudnia zagnieżdżenie. Jeśli zajdziesz przy tym w ciążę to leć od razu do kolektury i puść totolotka. I serio poczytaj o działaniu tabletek i o tym jak to wszystko przebiega w organizmie kobiety. Ja jakkbym miała sie tym już truć to po to żeby mieć spokój a nie żeby cykać się za każdym razem jak dotknę penisa.