Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za bardzo się przejmuje

Polecane posty

Gość gość

Mam dość :/ ciągle ktoś z rodziny lub znajomych się ze mnie śmieje, ze skończyłam studia a nie mogę normalnej pracy znalezc tylko zasuwam w sklepie. Ciągle ze mnie żartują, ze nie wiadomo po co się uczyłam itd. Ja nie uważam, zeby czas poświęcony na naukę byl stracony, nawet jak mam nie miec po tym pracy. Teraz tez się uczę w wolnych chwilach angielskiego i co czy ja tracę czas? A oni ciągle mi przygadują, a ja zamiast ich olać to się dołuje tym jak wygląda moje życie, ze póki co pracuje w sklepie, bo nic innego nie ma, mimo ze ciągle chodzę i pytam. Zawsze jak ktoś mi coś powie na ten temat to ja potem płaczę. Jestem bardzo wrażliwa, wszystkim się przejmuje, a rodzina zamiast mnie wspierać to tylko mnie doluje. Co robic? Nie zerwe przeciez z nimi kontaktu..

Gość gość
niestety to są złośliwi ludzie, opiernicz raz drugi to może się odczepią

Gość gość
Tu jest chyba problem ze mną, nie potrafię tak kogoś opierniczyc, nawet jak juz to zrobie, to potem przezywam to

Gość gość
Szczerze mam to w d***e

Gość gość
A ja ciebie mam w doopie. Po cholerę się wypowiadasz jak masz to w d***e?

Gość ChillOutDamn
P*****l ich opinie tyle Ci powiem. Robisz to dla siebie czy dla nich? Kształcisz się, udoskonalasz, robisz coś w dobrym kierunku a oni niech sobie pieprzą co chcą. Zawsze są mądrale co komentują dużo a sami G robią. Zazdroszczą, bo miałaś i masz siły na to co robisz. Zobaczysz jak się dorobisz to będą Ci w tyłek włazić i mówić jaka to Ty wspaniała ;) Weź im odpowiadaj ironicznie: no popatrz masz rację, lepiej siedzieć na d***e i nic nie robić.

Gość gość
21.16 masz racje, oni sami nic nie robią, zwłaszcza moja siostra, ktora tylko dzieci rodzi i ciągnie pieniadze skąd się da.... Ona mi najbardziej dowala. W ogóle mam wrażenie, ze ona się wywyższa, bo ja urabiam sie po lokcie na kasie, a ona siedzi w domu z kilkulatkami i nic nie robi, tylko się chwali, ze tak sie "poświęca" dla dzieci. Wiele razy chciałam jej cos powoedziec na ten temat, ale myślę, ze to nic nie da i szkoda nerwów. I tak postawi na swoim. Umie manipulować innymi

Gość ChillOutDamn
Wiesz skończ się powstrzymywać od wyrażania własnej opinii. Polecam Ci. Podejrzewam, że jesteś o wiele za dobra dla nich. Pociśnij parę razy konkretnie i pokaż im gdzie jest ich miejsce. Jeśli dalej będziesz bierna w życiu to ktoś może gorzej Cię skrzywdzić niż dotychczas. Niestety ale tak właśnie może się stać. Pracuj nad sobą i ich olej albo pracuj i od czasu do czasu na zaczepkę odpowiedz mocnymi argumentami ;) Czasami trzeba dojebać po rajach żeby nie wychodzili przed szereg :D PS: Sorry, że klnę ale tak jakoś mam, że podkreślam tym wypowiedź.. ;)

Gość gość
Masz racje, to ze musze nas sobą pracować to pewne. Staram się olewać, tylko czasem tak mnie irytują, ze nie potrafię się nie przejmować :/ ale muszę cos z tym zrobić w końcu. Dziękuję

Gość ChillOutDamn
Spokojnie z czasem dasz radę wierzę w to ;) Ja też byłem cichutki kiedyś. Mi długo nie zajęło akurat przejście do ataku i obrony siebie ;)Jakiej muzyki słuchasz? Wiem głupie pytanie ale moim zdaniem istotne ;)

Gość gość
Nie mam ulubionej szczerze mówiąc, wiem dziwna jestem, bo każdy ma :) jak juz słucham to to co aktualnie leci w radiu jakiś pop itd

Gość ChillOutDamn
Czyli delikatna/ciepła muzyka to tak jak myślałem. Zauważ, że osoby , które często krytykują słuchają jakieś mocniejszej muzyki. Najczęściej w słowach tej muzyki jest również krytyka. Dajmy na to hip-hop. Wiadomo na czym głównie się opierają teksty. Na ciśnięciu innych osób. Na komentowaniu poczynań drugiej osoby. Ja zacząłem właśnie od zmiany w muzyce. I muszę przyznać, że bardzo lubię hip-hop. Zwłaszcza z dobrym przekazem, który jakby kształtuje mój charakter lub odpowiada moim poglądom ;) Oprócz muzyki oglądnąć możesz na YouTube któryś z filmików Maćka Dąbrowskiego (kanał ZD**y). Tam masz przykład konkretnej krytyki ale nie pustej tylko z argumentami choć nie zawsze. Uczyć można się z wielu źródeł ;)

Gość ChillOutDamn
Wiesz nie mówię, że od razu trzeba być człowiekiem s********m :P Możesz spróbować zacząć od ripost na komentarze kierowane do Ciebie ;) Zobaczysz za którymś takim zdarzeniu polecisz już z automatu ripostą :D

Gość gość
żyj swoim życiem lej na to co ktoś mówi